Reportaje diverse

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Aia n-or fost la scoala...n-o auzit de Manole! Aia care or auzit...is in Spania si Italia.
Un imobil "autodemolant". Probabil fundatie se face numai la cererea expresa a clientului.
 
ce s-o mai ridice cu macaraua.....s-a dus draq rezistenta si unitatea structurii
acum e toata slabita si fisurata...insa nu m-ar mira s-o ridice :p
 
Horia,

nu te teme, aia care se pricep la proiectare si la constructii se crucesc la fel si-n Romania! Si noi ne-am uitat tot biroul si ne-am crucit.

Precizez, pentru necunoscatori, ca aici nu-i vorba despre Tilica ala care-a dat cu sapa, e vorba despre sefii lui directi, responsabili (in ghilimele) de santier, care trebuiau sa cunoasca niste lucruri elementare. Ati vazut ca persoana care filma se astepta la ce s-a intamplat, iar onor "responsabilii" erau aia care dadeau din maini a neputinta de pe margine.

Acolo este evidenta ignorarea unor prevederi obligatorii in constructii care spun clar ca doua fundatii se pot aseza alaturi numai LA ACEEASI ADANCIME: atunci cand sapi langa fundatia unei cladiri vecine urmand a realiza o fundatie mai adanca, esti obligat sa faci subzidiri constructiei vechi pana la adancimea noua, ceea ce pare evident ca respectivii n-au facut-o.

Macar bine ca era doar o structura goala, si nu o casa completa si locuita, ca se putea lasa cu pierderi mai mari si cu victime. Chiar si asa, a fost o chestie de noroc ca n-a fost prins nici un muncitor sub structura, ca nu-l scapa nimeni de acolo.

@Radu, nu se pune problema ridicarii structurii la loc, nu mai ai garantia ca structura supusa la asemenea socuri mai are capacitatea portanta intacta. E posibil ca unele dintre barele structurii sa intrat in curgere libera, si atunci nu mai tin nimic.

Trebuie demolata, iar "desteptii" care au facut treaba asta vor trebui s-o ridice din nou daca e cazul, insa pe banii lor...
 
Plouă în Âşcoala din Lipova

Arad - Plouă în sălile de clasă ale Âşcolii cu clasele I-IV Atanasie Marinescu din Lipova, unitate inaugurată în fosta unitate militară de curând. ÂŞcoala primară a fost dată în folosinĂžă anul trecut, iar profesorii se plâng deja că lucrările au fost făcute de mântuială, pe bani mulĂži, Âşi că nimeni nu vine să repare neregulile, cu duiumul.

UÂşi de termopan stricate, bălĂži în podul Âşcolii, deasupra claselor, igrasie, găleĂži pentru apa care cade din tavan în sala de clasă, lambriuri desprinse de pe pereĂži Âşi pod fără folii protectoare.

Aceasta e imaginea unităĂžii de învăĂžământ pe care în 2007 s-au cheltuit peste 15 miliarde de lei vechi. RecepĂžia a fost făcută cel mai probabil în grabă, în septembrie 2007, fără ca cineva să se uite la lucrări. Nimeni nu pare grăbit să repare lucrarea făcută.

DeÂşi firma care a executat lucrarea a dat doi ani garanĂžie Âşi a fost sesizată vis-a-vis de probleme, nu a venit măcar să constate care sunt sesizările. În plus, reprezentanĂžii Primăriei Lipova dau vina pe executant Âşi pe fostul primar, dar până acum nu au întreprins mai nimic în sensul remedierii problemelor.

Zeci de tancuri

De parcă aceste neajunsuri nu ar fi fost suficiente, elevii Âşcolii (care funcĂžionează într-o fostă unitate militară) nu au unde se juca decât printre tancuri. Curtea Âşcolii este comună cu parcul fostei unităĂži militare, cei 220 de elevi ai unităĂžii neavând o curte proprie pentru recreere.

Armata ar fi trebuit să îÂşi ridice tancurile, în baza protocolului semnat între părĂži, dar nici aici nu s-a grăbit nimeni să remedieze situaĂžia.

mai mult la http://www.aradon.ro/stiri/arad/articol/ploua-238n-scoala-din-lipova/cn/news-20080918-06523725
 
Mă distrează rău faza asta cu autobuze cu ardere internă verzi, sau ecologice Âşi alte asemenea calificative. Adică dacă poluează ceva mai puĂžin, gata, este nepoluant?
ÂŞi e tare Âşi reportajul, care demonstrează calitatea majorităĂžii jurnaliÂştilor de pe la noi: papagali care recită cliÂşee Âşi le redau pe neamestecate; adică mai întâi zice:
Biocarburantii, extrasi din apele reziduale menajere, sunt o sursa de energie nepoluanta

fraza următoare se cam contrazice:
Avantajele combustiei biometanului sunt multiple, cel mai important fiind faptul ca acest carburant aproape ca nu polueaza mediul.

Acuma ce a vrut să zică: că puloează, sau că nu poluează? :(
 
E ceva nou?cit de nou?

io imi amintesc ca cin eriam miiic, eriau in oras autobuze cu tuburi mari de gaz pe cabina, si mai eriau si instalatii de biogaz pe la diverse ceapeuri cind mergeam la practica agricola, care foloseau gunoiul de grajd si alte reziduuri.
Pa blocuri aparusera si panouri solare care au fost demontate in 1990.

Cre' ca astia care isi zic ziaristi atunci se nasteau abia ca o consecinta a decretului si nu au prins astea in detaliu, asa incit acuma descopera coada la pruna in timp ce ascut ovasul.
 
Noi tot vorbim de Nicolaiciuc dar avem in guvern acum un ministru cu trecut dubios care face exact la fel in zilele noastre:
în timp ce preşedintele Bă’sescu tace profund, se înmulţesc vocile celor care cer demisia ministrului tineretului, Monica Iacob Ridzi, pentru cheltuielile halucinante: 600 de mii de euro sparte în dou㒠zile, pe nimic.

Ridzi urc㒠acum pe scena procurorilor de la DNA, în urma solicită’rii Partidului Naţional Liberal. Parlamentul a înfiinţat o comisie de anchet㒠pentru a vedea pe ce a cheltuit Ridzi uriaşa sumă’. Consiliul Naţional al Audiovizualului a stabilit - în unanimitate - c㒠Ridzi şi-a fă’cut un spot electoral ilegal.

Este o avalans㒠atipic㒠de reacţii pentru amorţeala în care că’zuse societatea românească’. Dar, aşa cum scriu unii editorialişti, poate chiar şi pentru o ţar㒠cu standarde morale joase cum e România, ce-a fă’cut ministrul Ridzi e prea mult.

în faţa evidenţei, liderii PDL Vasile Blaga, Elena Udrea şi Cezar Preda, anunţ㒠c㒠partidul va vota pentru ridicarea imunită’ţii ministrului tineretului, dac㒠se va ajunge la un vot în plen privind avizarea începerii urmă’ririi penale. Ei spun îns㒠c㒠“Monica este nevinovată’“.

Åži coaliţia pentru o guvernare curat㒠a cerut nu doar revocarea ministrului Ridzi, ci şi a ministrului Udrea. Aceasta a cumpă’rat de 1 milion şi ceva “imagine” pentru România pe dou㒠posturi internaţionale, acum când toat㒠lumea şi-a fă’cut de mult planurile de vacanţă’.
 
RECOMANDARE România, not a choice în viziunea Departamentului de Stat
„Teroriştii auto“, cea mai mare ameninţare pentru americanii care viziteaz㒠România
de Robert VERESS | 25 IUNIE 2009


Departamentul de Stat îi avertizeaz㒠pe turiştii americani c㒠„exersarea unor tehnici auto defensive este esenţială’” pentru c㒠mulţi şoferi conduc neatent sau agresiv, iar România are drumuri foarte proaste


Fraudele cu că’rţi de credit „mâncate” de bancomate, falşii poliţişti, furturile din buzunare, umflarea notei prin cluburi, câinii vagabonzi – alte pericole pentru cei care viziteaz㒠„România – the land of choice”



„Teroriştii auto“, cea mai mare ameninţare pentru americanii care viziteaz㒠România
Departamentul de Stat (Ministerul de Externe) al Statelor Unite a creionat un tablou destul de întunecat al României pe propriul site dedicat cetă’ţenilor americani ce că’lă’toresc peste hotare. Cei care citesc, de pildă’, în serie, indicaţiile pentru Austria, Ungaria, iar apoi România pot trage uşor concluzia c㒠în ţara noastră’, spre deosebire de primele două’, ar fi bine s㒠nu te aventurezi decât dac㒠nu ai de ales. La secţiunea „Criminalitate”, unde se menţioneaz㒠principalele infracţiuni de care trebuie s㒠se fereasc㒠turiştii americani avem o surpriză’. Paradoxal, accidentele de trafic sunt, „se pare“, cea mai important㒠ameninţare pentru cetă’ţenii americani care viziteaz㒠România! De asemenea, Departamentul de stat mai avertizeaz㒠asupra faptului c㒠„Forumul Economic Mondial plaseaz㒠România pe locul 126 din 134 în privinţa calită’ţii drumurilor. Mulţi şoferi conduc agresiv sau neatent. Aceste dou㒠aspecte combinate duc la cea mai înalt㒠rat㒠a mortalită’ţii din Uniunea Europeană’. Exersarea unor tehnici de condus auto defensive este esenţială’. Pietonii trebuie să’-şi ia mă’suri extreme de siguranţ㒠atunci când traverseaz㒠orice drum“. în continuare spune: „Infracţiunile având ca victime turiştii, inclusiv jafurile, bă’tă’ile, furturile din buzunare şi înşelă’ciunile ră’mân o problem㒠în România”.

Se face precizarea c㒠o infracţiune că’reia îi cad des victime stră’inii este frauda cu că’rţile de credit la bancomate, POS-uri şi prin intermediul internetului. „în linii mari, România este o ţar㒠cu o economie „exclusiv cash (bani gheaţă’)”.

Verificaţi dac㒠exist㒠urme de mă’sluire a bancomatului

Deşi un numă’r crescând de firme accept㒠că’rţile de credit, că’lă’torii sunt sfă’tuiţi s㒠utilizeze cash pentru plata produselor sau serviciilor, datorit㒠prevalenţei fraudelor cu că’rţile de credit. Este de notorietate c㒠vânză’torii utilizeaz㒠informaţiile furnizate de că’rţile de credit pentru a face cumpă’ră’turi ilegale utilizând contul clientului. Pentru a face o cumpă’ră’tur㒠cu cartea de credit, de obicei se solicit㒠un cod PIN. Exist㒠un numă’r în creştere de bancomate (ATM) ră’spândite în marile oraşe, dar şi un lanţ tot mai sofisticat de hoţi care le ţintesc. Dac㒠utilizaţi cartea de credit ar trebui s㒠o faceţi la ATM-urile din interiorul bă’ncilor (care sunt extrem de rare – n.r.) şi s㒠verificaţi dac㒠exist㒠urme de mă’sluire a bancomatului, înainte de introducerea card-ului”.

într-un ră’spuns la solicitarea Gândul, Ambasada SUA a confirmat c㒠acesta este punctul de vedere actual, oficial, al Guvernului SUA faţ㒠de situaţia din România: „Programul de informaţii consulare prezint㒠publicului american condiţiile de că’lă’torie în stră’ină’tate care le-ar putea afecta siguranţa şi securitatea. Programul de informaţii consulare include informaţii specifice despre fiecare ţar㒠din lume. Informaţiile referitoare la România au fost publicate la 2 martie 2009. Acestea sunt reînnoite la fiecare şase luni şi reprezint㒠sfaturile oficiale curente ale Guvernului SUA în legă’tur㒠cu fiecare aspect menţionat în acest produs consular”.

în cuvinte mai puţine şi pe un ton ceva mai blând, recomandă’ri asemă’nă’toare pentru cei ce că’lă’toresc în România fac şi guvernele Marii Britanii, Australiei, Franţei etc. Leit-motivul acestor recomandă’ri este România - ţar㒠„cash only”, respectiv utilizarea banilor gheaţ㒠la cumpă’ră’turi, în special pentru evitarea fraudelor bancare. De asemenea, se atrage atenţia asupra urmă’toarelor pericole:

înşelă’torii prin suprataxare în baruri şi cluburi de noapte, urmate de bă’tă’i în cazul neachită’rii notelor de plată’;

înşelă’torii practicate de falşi poliţişti, care se folosesc de uniforme şi insigne contrafă’cute, pentru a-i deposeda pe turişti de documentele de identitate şi pentru a-i estorca ulterior;

înşelă’torii în care victimele sunt cei care că’lă’toresc în România pentru a-şi cunoaşte mai bine partenerii de conversaţie prin internet;

Pedepsele pentru încă’lcarea legilor României pot fi mai severe (pentru aceleaşi contravenţii sau infracţiuni) decât în Statele Unite. Persoanele (stră’inii) care încalc㒠legea, chiar şi în necunoştinţ㒠de cauz㒠pot arestaţi, închişi sau expulzaţi;

Statisticile arat㒠că’, în Bucureşti, la fiecare oră’, un om este muşcat de un câine vagabond. în pofida insistenţelor noastre, nu am obţinut niciun comentariu faţ㒠de cele constatate de Guvernul SUA, de la ministrul Turismului, Elena Udrea.
 
srazvi eu pe aia cu politistii nu prea o stiu la noi in tara.dar tot ce e posibil...eram aproape sigur ca neam facut de bafta in toata lumea...nu degeaba arata la televizor reportaje cu hoti romani in toata lumea. Vai de capul nostru ... ma amuza cand aud asa ceva,cai de capul nostru oameni buni ,vai de noi.....