Imperiul Lupului

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Multumesc Rally.

Voi invata sa am rabdare doua luni pana va fi a mea forever.

Cred ca m-am "imbolnavit" rau cu bijuteriile astea. Credeam ca dupa ce voi achizitiona primul set, nebunia acestei pasiuni va mai scadea, dar din contra, parca a crescut de nu mai am aer sa respir :p

Sunt nesatul, vreau sa colectionez, sa am o groaza de vagoane, locomotive, etc. Voi avea o diorama mica ( 2m / 1,25 m ), dar ma gandesc ca-n viitor sa am o groaza de garnituri pe care sa le schimb, ca astfel diorama sa-mi para noua mereu. Bineinteles ca timpul pana la indeplinirea acestui vis, se masoara in ani.
 
Ai tot timpul inainte, Lupule....Eu iti doresc numai succes! Pe de alta parte, chiar daca poate fi numita lipsa de originalitate, si eu visez la aceleasi lucruri. Si cred ca majoritatea de aici...nu? :roll:
Iar apoi,...crezi ca daca financiar ne-am permite sa achizitonam dintr-odata TOT-ul din acest domeniu, ar fi bine?....Eu cred ca nu...unde ar mai fi placerea, framantarile (oare vine saptamana viitoare marfa de la PIKO, oare cand ajunge posta sau Fan curierul, etc...)? :p
 
pai daca am avea fonduri sa achizitionam totul odata, rally ar trebui sa-si deschida si fabrica, altfel ar ramana camaruta lui magica, goala.

dar cum nu avem si nu se poate,.... desigur si framantarile si pusculita in care aduni fiecare banut pentru aceasta pasiune, au romantismul lor.
 
Scuze de offtopic
Lupule........exista vreo legatura intre numele tau de aici si ciobanescul german alb?
daca da ...care?
 


Azi la munca am gasit pe un parapet un cactus mic. Imediat mi-a sarit gandul la Rally caruia ii plac cactusii. Si m-am gandit sa incerc sa-l salvez pentru el. Ca bonus, am mai primit doua bucatele, le-am pus in acelasi ghiveci, iar daca se prind ii livrez la depou :D .

 
iti multumesc mult rally, dar marturisesc ca nu intentia asta am avut-o,
stiind ca-ti plac cactusii, am vrut sa-ti fac o surpriza.
 
Lupule pe unde umbi si nu raspunzi la telefon? :D
Eu acum plec spre Bucuresti si sa ne intalnim sa iti dau parchetul.
Dar dupa ora 22.30 daca e sa ne intalnim ca trebuie sa ma mai merg intr-un loc.
Da un apel pe nr meu cand poti si te sun eu sa vedem cum facem.
:wink:
 
Prin bunavointa si generozitatea lui Iksxl, caruia ii multumesc mult, am primit aseara materiale importante pentru baza dioramei mele: 13 placi de parchet.

Dis de dimineata am pornit sa le aranjez si sa masor si sa calculez, iar in urma acestor operatiunii, am ajuns la concluzia ca se modifica mult planul initial al dioramei, capatand o noua dimensiune. De la 2m pe 1,25m cat propusesem initial, am ajuns la o diorama de 1,93 m pe 1,38 m ceea ce-mi este foarte multumitor. Suprafata am alcatuit-o din 10 bucati de parchet, ramanandu-mi 3 bucati pe care le voi lipi sub intregul ansamblu ca o siguranta de sustinere in plus. Apoi voi aseza toata suprafata pe o masa formata din scanduri mai groase si mai rezistente, sustinuta de picioare la fel de groase pe care voi monta rotite ca astfel sa pot ajunge cu usurinta in toate partile dioramei.


Cateva poze:







Traseul sinelor nu va ramane acesta. El se va modifica la randu-i, cand voi achizitiona si restul sinelor pe care mi le-am propus.
 
Stau si ma uit la diorama si ma tot gandesc la un traseu anume pentru sine. Si nu ma hotarasc deloc.

As vrea in interiorul traseului, din pozele de mai sus, sa mai pun un traseu mai mic, astfel incat, gara sa aiba trei linii: linia principala ( traseul cel mai lung si mai mare ), o linie secundara ( din traseul cel mare ) si o a treia linie secundara ( traseu mic )

Ma gandeam pentru traseul mic sa folosesc un startset gen startsetul Piko 57110 sau 57111, traseu pe care sa circule locomotive si vagoane mici ca dimensiune ( potrivite cele chiar din stratset-urile amintite ). Dar e doar un gand.

Voi ce parere aveti? Sau pentru ce traseu optati?
 
Si ma mai gandeam ca sinele curbe R2 din partea dreapta, acolo unde parchetul este mai roscat, sa le inlocuiesc cu sine R3. Dar nu stiu daca se potrivesc bine la imbinare, daca in partea stanga las sinele R2.
 
dupa parerea mea, amplaseaza secundara b in spatele garii si leag-o de traseul mare. in spatele garii poti sa faci zona unde are loc service-ul si intretinerea materialului rulant. vad ca ai spatiu marisor asa ca poti sa iti permiti multe. Sper sa iti fie de folos ideea mea :D
 
multumesc seby pentru idee, este o idee buna, dar in planul meu nu intra nici o remiza, garaj, etc. Si vreau ca traseul mic sa nu fie alimentat de la acelasi transformator, ci independent. Astfel vor rula doua garnituri separate si nu in acelasi timp, de aceea nu vreau sa leg traseul acesta de cel mare.
 
pai poti sa il legi si sa ii pui cleme izolatoare si nu o sa mai fie strabatut de curentul care trece prin traseul mare :wink:
 
Desigur, voi chibzui LDH. Am tot timpul.

Deocamdata o astept pe GG1, apoi ma gandesc sa iau mocheta, scanduri, .... etc.

Pana atunci, planurile se tot schimba, gandurile trec si ceva va iesi.

Sfaturile imi vor fi de folos si din ele voi opta pentru ceva. De aceea, orice idee e bine venita.
 
!!!

<r>de la ce ai, poti sa te extinzi usor , circuitul intern urmand sa-l legi pe parcurs.<br/>
Chestia cu mocheta mi se pare aiurea rau. Cum pui terasament pe ea , suruburile de sina sunt scurte. Cu o punga de verdeata de 4 ron inverzesti juma de suprafata , ca pui petece , apoi pietris , cladiri , munti etc. Vrei gazon , pe o mica portiune ai covoras mic.<br/>
Nu uita rama pt suport parchet din scandura geluita de 2.5 cm , pusa pe cant , inaltime maxim 6-7 cm.<br/>
E si asta o idee.:<br/>
<IMG src="http://www.jucarii.com.ro/imgprod/te0063.jpg"><s>
URL><e>
</e></IMG></r>
 
Multumesc mult Rally. Am sa tin cont de sfaturile tale. Ai dreptate cu iarba si cu siguranta voi folosi acest produs, dar ma gandeam la mocheta fiindca am vazut ca a fost folosita si de altii, in special pe diorama lui Bogdan din Brasov.