Imperiul lupului - N

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
1. nu voi uni cele doua circuite. oricum, dupa cum am zis, am in plan o diorama mult mai mare la aceasta scara. aceasta este doar pentru a-mi face mana si fara a investi prea mult in ea.
2. dupa cum am povestit, aranjand liniile, am creat un nou traseu si am renuntat la un macaz curb pe care l-am pus la naftalina, ca nu stiu ce sa fac cu el acum.
3. nu stiam pentru ce e gara aceea, dar nu am de gand sa investesc intr-alta gara. ramane asa cum e.
 
Dupa ce au stat cateva ore bune sub mormanul de cutii, ustensile, etc; a venit vremea sa le scot si sa le decupez. Operatiunea nu a fost asa de grea precum ma asteptam si indata aveam sinele lipite de polistirenul de 2 mm.



Nu am putut sta cuminte, fiind nerabdator, si am montat circuitul exterior lipindu-l cu aracet de placaj. Urmeaza sa infig cuisoare pe alocuri acolo unde mi se pare ca nu s-a lipit prea bine, iar cand voi pune si pietrisul cu solutia de aracet, totul se va intarii si mai bine.







Dupa reusita acestei zile, am rulat una dintre cele mai zgomotoase locomotive ale mele de la Trix ca sa vad daca intr-adevar zgomotul s-a ameliorat. In afara de faptul ca sinele sunt murdare ceea ce a daunat rulajului, zgomotul nu pare sa fi suferit mari modificari. Poate sa fi disparut din zgomotul de placaj, dar tot mi-a trezit pisicile din somn.
 
oricat de mult ai incerca sa elimini vibratiile tot vei avea probleme pentru ca blatul le amplifica,forma sa si flexibilitatea materialelor fac ca rezonanta sa fie puternica.oricum nici eu nu ma astept sa iasa ceva bun in acest sens la diorama mea.Am ales sa folosesc pluta ,dar nicidecum nu m-am gandit la ameliorarea vibratiilor ci am luat-o pentru ca vreau sa dau un plus de realism terasamentului.
E bine ca ai planuri mai mari si te-ai apucat sa faci teste.Cu relieful nu te joci ? sau vrei sa experimentezi direct pe diorama cea mare ?
 
pai tocmai de aici am pornit cu refacerea dioramei. vroiam sa fac ceva teraformare asa cum am vazut la baietii de la club si singurul loc unde puteam sa ma antrenez era aceasta diorama. dar ma deranjau liniile moarte care se gaseau anapoda spre centrul ei si faptul ca am irosit spatiu inutil intre cele doua circuite, de aceea am demontat sinele. acum dupa ce le montez la loc, saptamana viitoare maapuc de teraformare: munte, tunel, etc.
 
Pentru a scapa de vibratii si zgomote nereale foloseste burete subtire sub sina pe post de pat terasament ,acel burete il lipesti de placa de lemn iar sina la randul ei o lipesti de burete , asfel rezolvi problema sunetelor . Daca la faza cu buretele prinzi sina in cuie sau surubele prin acelea o sa ai acelasi zgomot de harait pentru ca se transmite prin ele in blat .
Spor
 
o sa ma conformez cu zgomotele, dar sunt foarte multumit ca acum va arata mult mai bine terasamentul.
 
Azi am facut un pas important, am descoperit pluta in mod practic. Daca pana acum am auzit doar de ea la unii si altii, azi am cumparat un metru patrat de pluta. Am ramas foarte incantat de ea, mai incantat decat fata de polistirenul folosit la circuitul exterior. Ca puncte pozitive: este un pic flexibila, se taie foarte bine cu cuterul, are grosimea ideala: 2 mm. Punct negativ: cam scumpa, am dat 20 ron la Bricolage, dar merita pentru ca acopera o suprafata mare de linii. Voi folosi pluta ca baza de terasament si la diorama mare.

Tot azi, incantat de achizitie, am avansat cu lucrarile la mica diorama pe care am numit-o Renasterea, avand in vedere renasterea ei din soarta ce o ducea spre demolare totala.
Am parcus acelasi drum pe care l-am facut si la circuitul exterior. Am lipit sinele de pluta, de data asta lipirea a fost mai rapida decat in cazul polistirenului si dupa trei ore le aveam deja decupate.







Apoi am montat circuitul provizoriu pentru a-i stabili locul definitiv astfel incat sa nu am probleme de rulaj a vagoanelor mai lungi. Dupa care am lipit cu aracet circuitul pe placaj.





Am observat ca la circuitul exterior lipirea cu aracet este destul de trainica incat am hotarat ca nu mai e nevoie sa bat vreun cui de fixare. Tot aici am facut o mica modificare montand un macaz drept Roco spre exteriorul circuitului cu scopul de a crea o linie care sa duca spre o mica remiza pe care o voi construi pe un placaj pe care il voi atasa ulterior dioramei. Aici voi face si o turnanta home made dintr-un CD sau DVD.



Am vrut sa vad cata comptibilitate se afla intre sinele Trix si macazul Roco. Se potrivesc la fix, iar locomotiva cu care am facut probele nu a avut probleme de rulare.
In final, domnisoara inginera Xena nu a lipsit de la inspectia de rigoare. A fost destul de multumita si incantata si ea de pluta folosita si de rezultatul lucrarii.




va urma
 
Ieri am montat "panoul de comanda" si am conectat sinele la curent. Aseara am rulat primele trenuri si m-am bucurat de rezultat.
Azi am facut primul pas spre teraformare. Din carton mai tare am creat forma muntiilor. Am lipit tunelul preformat de placaj cu aracet, apoi am purces la lipirea cartoanelor. Am creat si viitorul tunel ale carui portale vreau sa le fac home made din polistiren mai gros. Deocamdata m-am oprit aici deoarece am ramas in pana de materiale, s-a terminat aracetul si imi trebuie si o tavita in care sa fac aracet cu apa si etc pentru a tavalii prin el gogoloasele de ziar cu care voi umple spatiile dintre cartoane pentru a crea muntele. Lucrarile vor continua incurand la crearea muntelui, terasament la sine, portale tunel si etc.















va urma
 
Parerea mea este ca relieful este cam brusc si violent. Chiar daca acum ai construit doar niste coaste de sustinere, privind in perspectiva, cred ca ai exagerat un pic. Ai ramas cu sechele de la H0! :D
 
voi carcotasilor :D

iaca inca un filmulet. de data asta am pus si sound.



- vom mai lucra si la munti
- la mine locomotivele trag orice, chiar si farfurii zburatoare. :D
 
chiar mă întrebam cind o să faci ceva pe care să rulezi noile achiziĂžii la "n", uite că ai făcut in scurt timp ceva utîl, este un inceput promiĂžător. Cred că puteai uni cele două circuite punind două macaze curbe la unul din capetele circuitelor, dădea mai ok traseul
 
Am renuntat la tunelul preformat si la scheletul de carton al muntelui. Cum spunea Robert, era nereusit.
Dar in schimb mi-a sclipit o alta idee.





Practic, jumatate din cele doua circuite vor fi ascunse intr-un tunel care incepe la marginilie placajelor care sunt suporturile laterale ale muntelui.
Cam asa ceva.
 
Lupule, chiar nu te inteleg! de ce sa ascunzi sinele in tunel? Ideea e sa vezi trenul, nu sa il auzi doar... eu personal, la circuitul pe care il vad in pozele tale, as renunta definitiv la tunel; la cat e de "imens", daca mai pui si tunel, s-a terminat. Este doar o parere.