Bine ati venit !

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Va multumesc ...pentru primirea calduroasa! :D
Incet ,incet ,o sa reancep sa pun articole pe forum !
Am si eu o perioada,asa,de ratacire !!! :D
Marius.
 
Bun venit pe forum blood13, un pasionat de cale ferata pe care am avut mereu placerea sa-l citesc pe diverse forumuri, si unul dintre cei mai buni fotografi feroviari pe care ii stiu.

Bine ai venit Tibi.
 
Un cald salut tuturor,

Este primul meu post, am petrecut ceva timp citind acest forum pe care-l gasesc foarte folositor si interesant.

Numele meu este Cristian Ionascu si revin la pasiunea trenuletelor dupa o pauza mai lunga - circa 30 de ani - si aceasta deoarece fiu-meu gasind cateva vagoane si casute ramase din vremea copilariei mele, m-a determinat sa intru intr-un magazin de specialitate si sa-i iau un startset.

Acum 30 de ani am avut o diorama cumparata de-a gata de la niste nemti , am dat atunci 1200 lei pe ea . A fost un pret bun , era pe 9mm, avea 7 macaze, tunel, 2 gari, vreo 10 case iluminate, 3 garnituri de tren, ce mai, era o minunatie.

Bineinteles, cu timpul s-a stricat, am incercat atunci sa o transform pe 12 mm, am esuat, in fine, s-a dus.

Acum, am cumparat pentru inceput ( sper ), diorama " Konigsfeld " de la Noch. Sunt foarte curios sa vad ce rezultate voi avea. Totodata am trecut si pe scara HO.

Am multe de pus la punct. Deocamdata imi " frec" mintea cu automatizarile pe digital - pe care am inceput usor sa-l miros- insuficient inca.

Pe masura ce voi avea rezultate, vi le voi impartasi.
 
Salut!

Ma numesc Razvan, am aproape 20 de ani si sunt din Bucuresti. Primul contact pe care l-am avut cu trenuletele a fost la 8-9 ani, cand am primit de Craciun o locomotiva cu aburi si una Diesel si niste vagoane, scara H0. Din pacate, circumstantele nu mi-au permis sa-mi extind colectia, asa ca a trebuit sa renunt, insa pasiunea pentru trenuri si trenulete a ramas. Mai mult, pe 3 ianuarie anul acesta, am (re)vizitat Muzeul Cailor Ferate Germane din NURNBERG. Asa ca acum sunt foarte hotarat sa-mi incep o noua colectie, de data aceasta la scara TT. Daca ma lovesc de probleme nediscutate deja pe forum va voi intreba in mod sigur.

Bine v-am gasit si woooooow ce multi sunteti!
 
domnu_creasta
Bine ai venit printre cei pasionati de trenulete si nu numai.mult succes cu TT-ul si te sfatuiesc sa te documentezi cat mai mult despre evolutia productiei acestei scari pe plan mondial.
 
Salutare Cristi, bine ai venit pe forumul pasionatilor de istorie si modelism feroviar din Romania! Imi place imaginea pe care ti-ai ales-o, "Glaskasten" una dintre cele mai mici locomotive germane! Sa inteleg ca esti pasionat de epoca I-a in Bavaria?
 
Salutare tuturor! Ma numesc Ovidiu, am 33 de ani si sunt din Aiud, AB. Sunt pasionat de calea ferata din copilarie, însa cu modelismul nu am avut nici o tangenta ...până acum. Prin luna noiembrie mă aflam la Muzeul Unirii din Alba Iulia, pt. niÂşte măsurători în vederea unui releveu sumar. La etajul doi, cînd aproape terminasem măsurătoarea, am văzut niÂşte modele drăguĂže de locomotive Âşi vagoane româneÂşti, precum Âşi o dioramă destul de mare. Efectul a fost ca al unei măciuci care te loveÂşte în cap! Am lăsat toate măasurătorile Âşi am privit modelele până s-a închis muzeul. Brusc, am redevenit copilul care Âştia cât e ceasul după trenurile care treceau, cel care mergea la gară in anii 80 să privească locomotiva cu aburi care făcea manevre Âşi... mă opresc aici. Destul pentru o primă postare, o să vă stresez puĂžin la rubrica pt. începători, mi-am achiziĂžionat un prim startset Âşi de aici...primele dileme. TotuÂşi, trebuie să mai precizez că, deÂşi sunt absolvent al UP BucureÂşti , Facultatea de Transporturi, profil T.E.T. - Telecomenzi Âşi Electronică în Transporturi, nu am lucrat niciodată in CFR , actualmente lucrez în domeniul restaurării monumentelor istorice .
 
Salutare,

Ma bucur ca exista un forum special pentru modelismul feroviar,care ii ajuta foarte mult si pe cei incepatori , ca mine.Am prins o pasiune pentru modelismul feroviar in urma cu vreo 2 luni , vazand diorama functionala a unui prieten.Inca nu cunosc toate detaliile despre modelismul feroviar,inca mai studiez pe acest forum si prin cateva carti despre modelism.Am si un atu,acela ca am studiat la liceu electronica si automatizari,analogice si digitale.Urmeaza sa construiesc si o diorama ,datorita faptului ca nu stau in Romania momentan.In Belgia am posibilitatea de a alege dintre 5-6 magazine de modelism numai in Bruxelles ,plus numeroase ocazii pe site-urile belgiene si olandeze.
Va multumesc ca m-ati acceptat pe acest forum si sper sa revin cat de repede cu poze cu etape din contructia dioramei mele.

Lucian.
 
Bine ai venit pe forumul nostru Lucian!

Stii cum se spune, omul cat traieste invata, cred ca putini dintre noi ar putea sa spuna ca sunt cu adevarat cunoscatori ai modelismului feroviar in toate detaliile. Tocmai asta e partea interesanta a unui asemenea forum, faptul ca ne permite sa schimbam intre noi impresii si informatii despre diverse lucruri. Faptul ca esti amplasat in Bruxelles iti permite intr-adevar sa alegi intre mai multe magazine. Tin minte vag un magazin amplasat foarte central, destul de aproape de "Galerie de la Reine" ... sper sa mai existe magazinul acela!

Totusi, faptul ca ai multe posibilitati ar trebui sa iti dea mai intai de toate prilej de meditatie cu privire la scara pe care vei dori s-o practici (cele uzuale fiind G, H0, TT, N, Z, eventual scarile englezesti 00, N, 7mm, 4mm, 2mm) precum si epoca si zona geografica in care iti vei cantona diorama. Iti sugerez sa citesti mai intai ceea ce s-a scris aici pe forum, in felul acesta vei afla raspuns la intrebarile care ne-au framantat pe toti in momentul in care am inceput sa ne interesam de acest hobby.

Succes, si asteptam cu interes detalii privind desfasurarea "ostilitatilor"! :D
 
Atunci ma prezint si eu :D

In primul rand va salut pe toti!


Ma numesc Doczi Istvan (pisti91), sunt din Oradea si inca elev in clasa a 12-a in liceul Mihai Eminescu, profil Mate - info. Pasiunea mea dupa trenuri provine din cauza ca am locuit mult timp intr-un bloc din fata garii, non-stop eram la geam si ma uitam la trenuri Pasiunea mea, inafara de trenuri, mai este si fotografiatul - de obicei fac poze despre trenuri dar am facut si multe poze cu natura -, muzica si ciclismul.

Nu demult "m-a lovit" si modelismul feroviar, asa ca incep sa caut cat mai multe informatii si detalii referitoare la modele.

Numai bine!