"Orasul din Sufragerie"

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Prognosis, ai scris la tine pe site:
"Daca salariul medium al unui maturator la DADP este de 8000 RON lunar"
Corecteaza sau daca nu e cazul de corectura pune-mi si mie o pila pentru angajare :lol:

Iti dorim multa sanatate!
 
21 noiembrie 2008 - Orasul din sufragerie este in doliu!

Ieri la ora 13.30, seful de gara din Blumenberg a decedat pe aleea din fata blocului rapus de inconstienta si nepasarea unui taximetrist care nici nu a catadixit sa coboare din masina si sa vada ce crima a comis, fugind de la locul faptei cu nerusinare. Nici nu am apucat sa fac un gest intru salvarea lui...


Bitzu era sufletul meu. Ma iubea asa cum eram, rautacios uneori, ursuz si de cele ami multe ori nepasator la nevoile lui. Nu-si dorea decat dragoste si cersea iubire cu ochisorii lui pe care nu-i voi uita niciodata. A fost langa mine o multime de ani. Amintiri incarcate acum de regrete stau gramada peste sufletul meu impietrit. Numai dupa ce pierzi pe cineva drag, realizezi cu adevarat valoarea pe care o avea fiinta respectiva. Am sufletul rupt si mintea ravasita de aceasta pierdere. Sper ca acolo sus, cineva sa aiba grija de el asa cum merita micutul meu prieten. Sper sa-l revad cat mai curand!
 
Eu ca un mare iubitor de animale , si care la casa parintilor am avut tot timpul catei si pisici (si inca am) regret foarte mult ce a patiti Bitzu (in plus seamana f bine cu un catzelus de-al meu).
 
27 noiembrie 2008

Astazi, a sosit si atat de mult asteptatul autobuz scolar, alaturi de prima cursa cu turisti care viziteaza Blumenberg. Suntem gata de drum. Am demontat diorama, totul este bagat la cutiute si pregatit. Am mari emotii pentru cum se va desfasura transportul si cum voi ajunge cu diorama la Brasov. Sper sa fie timp bun si sa ajungem intregi si sanatosi.

Ne vedem la Brasov! Asa sa ne ajute Dumnezeu tuturor!
 
S-a incheiat cu succes participarea mea la Expozitia de Modelism Feroviar la BRASOV, editia a II- "COLECTII SI COLECTIONARI" - expozitie cu tematica feroviara, ce a avut loc in perioada 28.11.2008 - 01.12.2008 la CENTRUL CULTURAL REDUTA , Sala ARCADIA

Si gata...! S-a terminat! A fost frumos, obositor dar frumos. Probabil ca imi va trebui un timp ca sa cern informatiile acumulate cu aceasta ocazie. Pentru mine, a fost prima iesire in lume cu diorama si prima iesire in tara dupa muulti ani de izolare la domiciliu. Problemele mele respiratorii nu-mi permit eforturi de calatorie dar pot sa spun ca a meritat. Am cunoscut multi modelisti talentati si pasionati, pe care ai stiam de pe forumuri, am cunoscut multi pasionati din toata tara si am fost bucuros sa ma intalnesc cu ei. Bogdan, organizatorul, merita toate laudele pentru efortul depus. La fel si dl Balteanu Corneliu reprezentantul Centrului Cultural Reduta , un om care chiar daca nu are nici o legatura cu trenuletele a avut incredere in noi si ne-a acordat tot sprijinul pentru a face aceasta expozitie un eveniment unic la Brasov.


Impresiile, fotografiile si filmele facute cu aceasta ocazie
 
15 decembrie 2008

Am fost invitat de colegii bulgari, modelisti de dincolo de Dunare, sa particip la o expozitie ce va avea loc in Bulgaria. Ca atare trebuie sa ma pregatesc cu noi si noi lucruri la diorama. Am inceput prin a comanda placutele de imbinare intre module, asftel incat sa-mi fie mult mai usor la cuplarea si decuplarea celor doua module. Placutele sunt extraordinare si au o precizie fantastica.

Dupa ce am montat luminile la noua mea BR 218, am dat o tura pe circuitele refacute dupa calatoria de la Brasov...

Vor urma noi suprize in ceea ce priveste automatizarea in analog. Am idei care vor revolutiona lumea analogului...
 
Salutare si La multi ani tuturor!

Anul trecut, de Craciun, am castigat concursul foto organizat de trenulete.ro asa ca MoÂşul a trecut in Ajun Âşi mi-a adus premiul. Printre altele mi-am ales un vagon de marfa descoperit Tillig Sachsen Modelle DB ep. V model 76441



pe care intentionez sa-l CFR-izez dupa modelul Eanos



căci se potrivesc foarte multe la cele două vagoane...
Am mai ales un set de Calatori grabiti si bagaje, un set de Copii care se joaca, un set de Copii venind de la scoala si un set de animale domestice. Toate isi vor gasi loc pe diorama in cursul lunii viitoare. Nu am mai lucrat nimic in aceasta perioada la diorama. Am lenevit dar revin in forta anul acesta! Am de gand sa fac multe schimbari pe diorama, inclusiv sa pun in practica un proiect prin care sa pot manevra in regim automat trenuri care merg in analog in sensuri diferite si care franeaza si pleaca treptat.

 
Prognosis, e mult mai simplu de controlat pe DIGI.Excluzi din fasha multe neplaceri, relee, difuzoare fixe sub placa. O centrala digi, cateva decodoare si te-ai scos.Si io eram pe analog, probleme cu intensitatea luminilor, sensuri, sarme.Toate se simplifica cu un mic efort, cateva sute de lei.Bafta!
 
La ora 9 dimineata au sosit LED-urile...

Sunt tare bucuros. De azi pornesc ofensiva iluminarii corecte a dioramei si a vagoanelor de calatori.


Dumnezeu sa va ajute in demersurile si in afacerile dvs. De astazi, Orasul din Sufragerie mai are un sponsor!
 
27 ianuarie 2009 - evolutie diorama

Alungirea sectoarelor de linie ce trec prin gara Blumenberg, alungirea peroanelor si refacerea sistemului de alimentare-automatizare in 4atru blocuri distincte pe traseul superior si 3trei blocuri pe traseul exterior. Posibilitatea combinarii celor doua trasee sia inter-activitatii. Pregatirea pentru modificarea intregii instalatii de automatizare dupa un principiu mai fiabil. Trenurile vor rula in ambele sensuri iar oprirea si pornirea se va face treptat. Cam astea sunt planurile. Ce am facut pana acum, am inceput inlocuirea liniilor...
 
ehe! ma bucur ca se munceste din nou la orasel. inseamna ca vom avea parte de noi surprize. spor la lucru.