Diorama pe segmente a clubului TRC (topic pentru discutii)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Pana la urma omitem niste chestii, iata niste comparatii de preturi aproximative la materiale profi:

- 1 brad profi - 15 lei
- 1 stalp catenara - 15 - 20 lei
- 3 fire catenara - 15 - 25 lei
- 1 motor macaz - 45 lei
- 1 macaz - 65 lei

Si atunci de ce 1 brad profi ar fi considerat scump?

parerea mea e ca e pretul corect, daca consideram si celelalte preturi ca fiind corecte (stiu ca compar mere cu pere, dar pana la urma au aproape acelasi impact pe diorama)
 
pai nu poate fi considerat scump, la modul teoretic vorbind.Ideea era sa ne gandim cum sa scoatem un aspect corect si natural in conditiile unui buget care sa nu sara calu`.Sau si mai bine, daca aduci 200 de brazi din aia cu 15 lei, eu ii lipesc in 2 ore si sa vezi ce bine o sa arate. :roll:
 
Florinn a spus:
Acest modul va gazdui un orasel in care vor exista pe langa altele, o linie de tramvai si una de trolebuz care va functiona pe principiu Faller Car System insa nu alimentat de la acumulator ci de la reteaua de contact.
Si exista la producator acest sistem pt troleu, alimentat prin retea?Sau ...home-made?
 
De acord cu tine .Numai ca vreau sa te vaz cum motorizezi un vehicol care are cativa centrimetri, nu prea multi asa, care are directie tip Faller cu patina palpatoare si care trebuie sa se miste decent pe dioarama (acuma nici alea faller nu stralucesc la capitolul dinamism real- daca le observi , toate se misca ca si gandacii de bucatarie cand esti student si stai in gazda si mergi seara in bucataire si dai drumu la lumina si tasnesc dansii cu bruste schimbari de directie cu un start super rapid :cel putin asta e imaginea care mi-o evoca observarea acestor modele, cel putin din generatia curenta) si care colac peste pupaza vrei sa il si alimentezi de pe niste sarmulite suspendate.Asta da performanta si de abia astept sa o vad.
Chestia cu Faller home made este un proiect personal mai vechi de al meu , situat intr-un stand-bye momentan (sper), am studiat un pic problemele si nu-i chiar usor de realizat, in principal din cauza dimensiunii subansamblelor necesare.
 
Aline, s-a inteles partial gresit.

Eu nu vreau sa fac faller car systemul :D

Eu pornesc de la un autobuz faller car system, functional cu acumulator si il modific in trolebuz, urmand sa construiesc eu tot ceea ce difera intre un autobuz si un trolebuz, inclusiv sistemul de retea de contact.
 
Ce mica o sa para diorama in ditamai spatiul ,parca a intrat la apa :D Eu va propun sa aveti in plan o extindere :D :p :twisted:
 
eporteka a spus:
Multumim de reclama :) :)

multumim si noi nenea pentru camion, de asemenea soferului care a condus ccu mare grija pentru a proteja avutia clubului.
BOGDAN I a spus:
Ce mica o sa para diorama in ditamai spatiul ,parca a intrat la apa :D Eu va propun sa aveti in plan o extindere :D :p :twisted:

Mi-e teama sa nu fie pe dos, vom vedea dupa ce o asamblam la loc

p.s. marti se va bea sampanie, bere si coniace :lautar: .
 
Si io cu cine votez off topic , Hic Hic ,,,, dar cu ce ocazie BR e ?? Udati noul sediu Hic ? Sau incercati noul set de la noch de facut rauri cu nivel de alcoooool ridicat hic
 
Din tari straine ma bucur sa vad ca practic a reinceput lucrul la diorama. Ma bucur sa vad ca sunt si forte proaspete, desi eu astept mai mult si de la cei mai vechi.
Uitandu-ma la poze si filme, si avand in vedere ca de fiecare data cand mergem la club ne intrebam oare ce sa facem si invariabil sfarsim prin a ne juca cu trenurile si a nu face nimc , daca imi permiteti scriu o "to do list". Fiecare poate sa vina sa zica "eu vreau sa fac asta".
Evident lista e deschisa pentru completari, modificari:

1. Intrarea tunel dublu sub sat (pietrish + vopsit zonele care se vad cu alb)
2. Curba de dinainte de pod sub muntele HO .Este o fasie de completat cu iarba (acuma ca avem capul Noch se poate)+ tufe, burieni
3. Acoperit cu ghips imbinarea de modul din aceiasi curba (pe urma, evident vopsit maro + iarba)
4. Drumul forestier HOe
5. Cararea de langa balta + aranjat ce mai trebuie la balta (burieni, iarba)
6. Zona pe langa fabrica triaj (burieni,smocuri). Aici eu trebuie sa termin si gardul.
7. Zona de langa turnul de control gara din spatele remizei electrice (iarba, tufe, copaci)
8. De reparat stancile cu par de porc :) .Dat jos parul, vopsit, eventual mai spart din ele pentru ca sunt prea perfecte.
9. Reparat podurile HOe in spate (stanci , tufe)
10. Terminat zona din spatele remizei din gara (iarba + tufe burieni)
11. Zona din dreptul orasului (culturi porumb, floarea soarelui ?)

Pe langa asta sunt teme mai generale:
1. Instalatia electrica . Foarte important mufe pentru alimentarea analog/digital sa nu tot legam manual firele
2. Facut copaci
3. Reparat si vopsit polistirenul de pe margine pentru a fi prezentabil (folosim autocolante ?)

Din pacate , din cauza serviciului eu doar in prag de craciun mai pot sa ajung :(

PS Pentru ca suntem la faza finisarilor care se vad, va rog rabdare in ceea ce facem, acum e momentul sa nu ne grabim :)
 
Pe pod e o mica greseala, constrasina trebuie sa inceapa dincolo de marginile podului / viaductului, doar acolo in mijloc nu prea are sens.
Deobicei in curba se inclina sina, nu am vazut inca vreo poza in care sa fie inclianti si stalpii.