"Orasul din Sufragerie"

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
27 august 2008

Am facut si fixat balustrade de protectie impotriva iesirii in decor in curbele auto din preajma podului si ale barierei.
Iata un mic filmulet
Am plantat toti pomii pe care ai aveam stransi. Nu am putut acoperi mare lucru, erau prea putini. Cred ca imi trebuiesc cel putin 50 de pomi ca sa arate bine diorama. Sper ca pana la data cand voi pleda cu ea la Brasov sa pot face acesti pomi din pelin.


Am pus si cei 20 de omuleti pe care ai aveam. Uhhh! Putini. cred ca mai trebuiesc vreo 50 ca sa capete viata diorama. Daca pomii mai pot sa-i fac din crengi de pelin cu omuletii este mult mai greu. Cred ca acestia sunt singurii care vor ramane pe diorama. In orice caz, fac tot ce pot ca sa termin integral lucrarea pana la data plecarii la expozitie. Probabil ca aceasta va fi prima dar si ultima iesire a dioramei la plimbare. Sper sa placa tuturor...

Evolutia dioramei in imagini
 
diorama - 31 august 2008

<r>diorama - 31 august 2008<br/>
<br/>
Profitand de plecarea in acest ultim weekend al verii, primaria orasului Blumenberg a decis instalarea iluminatului public pe toate strazile orasului. Tot in aceste zile s-a montat si o cabina telefonica iluminata in centrul orasului, in fata garii si langa viitoarea scoala.<br/>
<URL url="http://i432.photobucket.com/albums/qq43/PR0GN0ZA/diorama/31aug2008/31aug2008-01.jpg"><s></s><IMG src="http://i432.photobucket.com/albums/qq43/PR0GN0ZA/diorama/31aug2008/th_31aug2008-01.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL> <URL url="http://i432.photobucket.com/albums/qq43/PR0GN0ZA/diorama/31aug2008/31aug2008-03.jpg"><s></s><IMG src="http://i432.photobucket.com/albums/qq43/PR0GN0ZA/diorama/31aug2008/th_31aug2008-03.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL> <URL url="http://i432.photobucket.com/albums/qq43/PR0GN0ZA/diorama/31aug2008/31aug2008-12.jpg"><s></s><IMG src="http://i432.photobucket.com/albums/qq43/PR0GN0ZA/diorama/31aug2008/th_31aug2008-12.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL> <URL url="http://i432.photobucket.com/albums/qq43/PR0GN0ZA/diorama/31aug2008/31aug2008-18.jpg"><s></s><IMG src="http://i432.photobucket.com/albums/qq43/PR0GN0ZA/diorama/31aug2008/th_31aug2008-18.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL><br/>
<br/>
De asemeni lucratorii de la drumuri in colaborare cu politia locala au amplasat semnele de circulatie necesare unei bune desfasurari a traficului in orasul florilor. Curbele periculoase din preajma podului au fost de asemeni semnalizate corespunzator...<br/>
<br/>
<URL url="http://trenulete.info/diorama/31-august-2008.htm"><s></s>Evolutia dioramei in imagini!<e></e></URL></r>
 
Admir ce faci si cand vad ca ai ajuns la capitolul indicatoare rutiere ma gandesc oare in beciul meu cand v-a venii vremea lor :-|
Imi place cum diorama ta prinde viata
Spor in continuare si abea astept sa o vad live la Brasov
 
Si eu sunt nerabdator sa ne vedem. Sper sa ajungem sanatosi ! Nici eu nu stiu cum am ajuns pana la indicatoare! :D Ma uit la pozele din urma si imi amintesc cum era imaginea dioramei numai in mintea mea. Te rog sa ma crezi ca inca de pe atunci visam la semnele de circulatie. Sper ca pana la ziua mea sa o termin caci vor veni prieteni trenulisti din toata tara si as vrea sa fie integral functionala si terminata. Cu aceasta ocazie doresc sa invit pe oricine vrea sa bea un pahar de bere cu mine, pe marginea dioramei, la ziua mea din 17 septembrie. NU VREAU CADOURI!!!! Vreau doar prieteni in jurul meu!
Referritor la ce mai e de facut, trebuie sa ma dedic micilor retusuri, ierburi, buruieni, pomi, mai vreau sa fac si stalpii de telegraf si cei de tensiune. Mai am in plan o stana pe dealurile din est iar pe langa moara de vant niste acareturi. Apoi mici gadgeturi pe langa casute, felinare de gradina, jardiniere cu flori, maruntisuri traditionale.
 
01 septembrie 2008

Miercuri 17 septembrie voi sarbatori implinirea a 45 de ani de viata!
De aceea, sambata 20 septembrie, voi organiza cu cativa prieteni trenulisti, o zi de intalnire intre pasionati la mine acasa, caci se stie cat de greu este pentru mine sa ma deplasez. In acest sens, lansez invitatia oricarui doritor sa ma cunoasca si sa vada pe viu diorama de la Slobozia, sa ma viziteze sa sarbatorim impreuna, fara obligatii, sa ne cunoastem si sa discutam despre pasiunea noastra, trenuletele electrice.! Nu am nevoie de cadouri, vreau doar sa am prieteni si colegi de pasiune in preajma. Adresa mea se poate lua din pagina de contact. Sper sa accepte invitatia mea cat mai multe persoane. In speranta ca ma veti onora cu prezenta, astept mesajele voastre pe adresa mea de mail sau pe privat in forum.
 
Cu cateva paiete si leduri smd am confectionat lampi vii la unele casute ce erau dotate cu lampioane exterioare de decor.

Tot astazi am confectionat din baghete de frigarui si scobitori cativa stalpi de telegraf ce vor aduce curentul in muntii si pe dealurile dioramei. Deocamdata doar catre cabana padurarului au fost plantati stalpii de telegraf care vor purta firele pentru curentul electric si cele de telefonie. Probabil ca maine voi confectiona si pe traseul catre moara de vant.



Evolutia dioramei in imagini!
 
diorama de la Slobozia - 02 septembrie



Ieri am descoperit o metoda de a tine si de a lipi firele la diodele smd. Dupa primele rezultate, incurajat, am pornit sa fac toate lampioanele de la casute functionale. Astfel au primit lampi functionale hanul si hotelul. La hotel, am montat lampioane la ambele intrari. Si la cea din fata dar si la cea din spate, fixate pe perete sub copertina. Tot la hotel am montat o lampa si sub copertina terasei astfel incat cetatenii care poposesc aici pentru o bere pe inserat sa poata vedea ce duc pe sub nas...

Casuta Mihaela, cea cu garaj, era programata sa primeasca lumina in garaj si astazi a primit. Tot aici, usa din spate a fost luminata si ea. Nu prea sunt clare pozele dar se poate vedea lumina in garaj.

O alta casuta, ce avea pe peretii laterali niste lampioane incastrate in pereti, a primit si ea lumina la aceasta intrare tot pe baza de LED-uri SMD. Mi-a luat o zi intreaga sa fac lampile si sa le montez pe diorama. Migalos.


mai multe imagini si detalii
 
03 septembrie 2008

Am refacut iluminatul la peron, folosind tot LED-uri SMD galbene inseriate cu rezistor de 150 ohmi si alimentate pe 5 volti. Din resturi de plastic de la diverse casute, am confectionat bancute pentru peron. Jardinierele sunt din bordurile montajelor kitului de peron. Asta ca sa raman in tonul constructiei.
 
@ LDH! Nu e cine stie ce... Problema mea era ca nu puteam tine si ledul si firul si pistolul de lipit in pozitie. In final, am artizanat o penseta. Am infasurat pe ea un fir de elastic si l-am tensiont suficient cat sa tina un led smd fara sa-l sparga. Apoi cu coada fixata in menghina, penseta a devenit cem mai strasnic suport pentru led smd. Fireste ca menghina am montat-o exact sub lupa de lucru. Si asa am deprins eu dragostea de lucru cu smd-urile.... :D


Ieri insa nu am mai lucrat la diorama ci am decis refacerea sitemului de iluminat la frumoasa BR 01 prin inlocuirea ledurilor cu smd-uri si montarea luminilor ce control la ambielaj. Iese ceva minunat! Insa lipirea minusculelor smd-uri rupe ochii si termina sacul de rabdare. O zi intreaga am trebaluit si inca nu e gata...
 
diorama - 07 septembrie - motor macaz

In decurs de un an de zile, din diverse motive (eroare umana cel mai adesea dar si acumulare de mizerie in lamele, iarba mai ales) am reusit sa ard trei motoare de macaz Piko. Pierderi destul de importante in raport cu bugetul companiei PanArin. Proasta fiabilitate a acestor piese precum si sensibilitatea lor in conditii de stres (actionari repetate datorita automatizarii dioramei) m-au convins sa revin la un mai vechi gand al meu. Din raposata colectie TT am ramas cu cateva motoare de macaz pentru liniile profil "U". Inca din iarna trecuta, cand am inceput automatizarea dioramei, m-am gandit cum as putea folosi aceste motoare. Am renuntat in timp la idee din motive de comoditate. (Lucrul pe sub diorama este aproape imposibil pentru mine... )

Cum am procedat la aceasta substituire puteti vedea aici!
 
Iata o mica filmare cu evolutia dioramei in data ed 10 septembrie si noua gaselnita in automatizarea circuitelor. Acum rulez 6 trenuri in simultan cu optiunea de prioritate la unele trenuri. Adica am trenuri care atunci cand trec prin gara sunt directionate prioritar pe linia libera si fac tranzitul statiei si nu mai opreasca in gara. Voi prezenta maine si schema de functionare.



Vizionare placuta!
 
diorama - 13 septembrie

Evolutia Orasului din sufragerie a atras noi locuitori impreuna cu familiile si copii lor. In acest context si cu ocazia inceperii noului an scolar, primaria orasului Blumenberg a decis ctitorirea primului lacas de invatamant in acest oras. Pentru inceput s-a tras si curentul electric in aceasta cladire.
Pana la inceperea anului scolar, se va face tot posibilul pentru organizarea unui parc cu alei frumoase si multa vegetatie, in curtea din spatelele scolii, pentru ca elevii sa aiba unde petrece momente frumoase si odihnitoare iar cei mici unde sa se poata juca in recreatii. Dupa aparitia acestei constructii, cateva case au fost stramutate si s-au adaptat la noi pozitii pe harta orasului.
S-au mai montat lumini lampion la unele cladiri.
 
Pe 15 septembrie 2008, a fost inaugurat noul centru educational din orasul Blumenberg.
Cu aceasta ocazie, elevii si parintii au putut sa admire atat frumoasa fantana cu lumini din gradina institutiei, loc de recreere pentru elevi,
cat si numeroasele dotari ale cladirii anexa
Pentru fatada, meseriasii din cadrul primariei au instalat o frumoasa copertina transparenta iluminata de doua felinare clasice dotate cu lampi SMD. Pentru aceasta lucrare am folosit felinarele ramase de la o alta lucrare, pe care le-am modificat si le-am adapatat la fatada acestei cladiri. Am folosit leduri SMD, alimentate la 5 volti inseriate cu un rezistor de 260 ohmi. Copertina este de la o alta constructie, piesa ramasa in plus pe cadrul de KIT.
Va invit si pe voi sa vedeti ce s-a mai construit peDiorama de la Slobozia
 
dar linia de tren trece prin curtea scolii? si inca fara gard de protectie? nu prea cred ca relaxarea scolarilor o sa fie asa de placuta cum pare.