Nebunia din mansarda

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
BOGDAN I a spus:
...ca eu sunt un om tare ocupat :| :oops: :|
Te cred - mai cunosc pe inca cineva :D :cafea:
Totusi, cand o sa ai un pic de timp & chef, te rog sa pozezi & masori motoarele din BR89 Piko si BR55 Piko :fluierat:
Cand voi ajunge odata si odata la Brasov, voi face tot posibilul sa NU ratez o vizita in "mansarda" :aplauze:
 
Turnanta Fleischmann este motorizata si scumpa.Americanii au ceva asemanator dar la un pret sub 40 euro.Este un kit de turnanta care poate fi folosit si la noi cu mici modificari.Este fara motor,dar poate fi si motorizat.<img src="http://666kb.com/i/azhct086pusrnguvf.bmp" title="hosted by 666kb.com"/>
Acest kit se gaseste la Walthers.Are numarul de articol 933-3171
www.walthers.com
 
Si dupa o pauza de cateva saptamani am vorbit cu mecanicii de pe o aburoasa :| si am tras niste poze - de la plecarea pufaitoarei din remiza , intoarcerea pe placa turnanta , alimentarea cu carburi si remorcarea unor vagoane Hecht in gara

Pozele ieseau si cu fum dar fochistul sef :-x a ramas fara solutie :oops: asa ca fara fumuri in aceasta sesiune foto .

h1qd9.jpg

h2ll2.jpg

h3eq9.jpg

h4uj8.jpg

h5au9.jpg

h6io5.jpg

h7lz2.jpg

h9cv8.jpg

h10ex2.jpg

h11qk6.jpg

h12nm2.jpg

h13qp6.jpg

h14yw5.jpg

h15pr6.jpg

h16xj3.jpg

h17dg3.jpg

h18nz0.jpg

h19ww8.jpg

h20nh3.jpg

h21rt8.jpg

h22vm3.jpg

h23xz7.jpg

h24ak5.jpg

h25fm7.jpg

h26go5.jpg

h27oo7.jpg

h28jx5.jpg

h29ve9.jpg


Lumea care asteapta gararea trenului pe peronul 1 al garii Bonn
h30lx6.jpg
 
Ba da se lucreaza de zori la Proiectul X .
Mai mult nu pot spune , dar o sa se vada la un moment dat in ce consta proiectul X.
Beciul deocamdata face o pauza , la terminarea proiectului X voi continua constructiile si in Beci.
 
BOGDAN I,

Ceea ce faci tu acolo m-a lasat masca; am citit a treia oara postul tau; n-am cuvinte; eu momentan sunt la inceput; deocamdata sunt la capitolul proiectare plansa (o sa fie microscopica in comparatie cu a ta (240 x 120 cm).

Felicitari pentru realizare. Imi doresc foarte mult sa ajung vreodata sa vad ceea ce ai facut.
 
Bai :D
Ce e aici :D
Ce va plangeti ca nu aveti bani in beciu meu ai ? :D
Cine vrea sa vada beciu sa sara cu spaga :p eu cu ce ma aleg inafara ca deficare data cand am musafiri trebuie sa-mi adun ostensilele imprastiate ca sa nu se vada cum muncesc :D :p :evil: :twisted: \
M-am hotarat , cine mai vine sa vada beciu ,o sa fie o cutie la intrare "cutia spagii" pana nu pui ceva acolo (o osie de plastic,un copac noch,un omulet,un led ,o traversa etc etc toate la HO ) nu se deschide usa :D

Si uite asa fac eu rost de "resturi si vechituri "pentru remizele mele :p
 
Ce-ai zis ai zis , deja imi miroase a vagon ruginit,cu geamuri sparte uitat pe o linie moarta in gara 3 :twisted:
Anunta-ma din timp cu cateva zile cand vi in Bv si oricine vrea sa vada beciul

SI GATA :D Nu-mi mai poluati nebunia da :twisted: :D

Exista PM sau E-mail :p
 
Foarte frumoase poze, pe masura materialului rulant disponibil.
O mare cantitate de munca, si eu arunc o privire ori de cate ori am ocazia, fascinat de ceea ce se regaseste prin beci, chiar daca nu sunt un fan al aburoaselor.

Imi permit un sfat de natura fotografica:
am observat in unele imagini o profunzime de camp mica, adica imaginea este clara in zona centrala si puternic blurata in fundal si prim plan. In unele situatii este urmarit acest lucru (de exemplu la fotografia de portret unde subiectul trebuie clar detasat de fundal).
Pentru fotografierea de machete se evita insa un camp de profunzime mic.
Daca doresti sa obtii o imagine clara pe o zona mai mare a subiectului fotografic, adica pe o distanta mai mare, trebuie sa obtii ceea ce se numeste profunzime de camp mai mare.
Profunzimea de camp este legata de diafragma sau apertura aparatului foto, deci va fi necesar sa lucrezi in prioritate de diafragma (daca iti permite camera) si sa setezi o valoare mica a aperturii (16 sau 22).
Remarcam ca numarul descrie inversul diafragmei, deci un numar mare inseamna o deschidere mica. Dezavantajul acestei metode este necesitatea de a folosi un timp de expunere mare sau o valoare mare a sensibilitatii ISO (ambele reglabile). Nu as recomanda ISO marit, deoarece apare ceea ce se numeste zgomotul de imagine, asa ca se va recurge la cresterea timpului de expunere (in mod automat daca se lucreaza cu prioritate de diafragma). Pentru a nu aparea imagini blurate (miscate) va fi necesar sa folosesti in acest caz un trepied sau un alt suport pentru camera.
 
stageexp a spus:
Pentru a nu aparea imagini blurate (miscate) va fi necesar sa folosesti in acest caz un trepied sau un alt suport pentru camera.

....sau daca aparatul este prevazut,se foloseste optiunea pentru obiecte
in miscare,simbolul fiind o silueta sportiva,inclinata
 
ok. acum stiu. cand sosesc in brasov aduc si ceva resturi la HO si vizitez diorama. chestia e ca mie imi place sa plec cu amintiri de prin beci: o portiune din diorama, o sina, o garnitura intreaga :D
 
cosmin78 a spus:
stageexp a spus:
Pentru a nu aparea imagini blurate (miscate) va fi necesar sa folosesti in acest caz un trepied sau un alt suport pentru camera.

....sau daca aparatul este prevazut,se foloseste optiunea pentru obiecte
in miscare,simbolul fiind o silueta sportiva,inclinata

Ai dreptate privind folosirea acestei optiuni, dar atentie: unele camere utilizeaza setarea pentru sport in scopul "inghetarii" miscarii, deci prin folosirea unui timp de expunere scurt, contrar a ceea ce am sugerat eu, ori acest deziderat se va obtine mai ales in iluminarea diurna doar prin cresterea sensibilitatii relative ISO sau a diafragmei, lucru care ne aduce de unde am plecat :D .

Ca idee, cel mai bun lucru este sa experimentezi utilizand diferite setari, dupa care sa recuperezi datele de expunere cu o aplicatie specifica (de exemplu irfanview), urmand a utiliza pentru toate fotografiile care se expun in parametrii identici setarile respective.

numai bine
 
PS .Capitolul foto am un NIKON D 80 ,pot selecta de la 1 la 12 puncte de .'interes' orizontal,vertical , diagonala sau in n locuri .... pozele ies cum vreau eu sa iasa :p
PS 2 Am terminat liceul de arte (grafica pe calc) deci iara :p
PS 3 Iau taxa pentru cine imi mai umple topicul :p
:p :p :p :p :p :p
 
:D
ok, scuze pentru poluare, la anu' in vara cand trec prin Brasov vin cu (me)taxa.
M-am gandit ca exista posibilitatea sa le vrei asa, dar pentru orice eventualitate m-am bagat in seama :D .
Or sa citeasca si altii, si or sa aiba o info in plus, nici eu nu m-am nascut invatat. Profit de orice ocazie sa invat cate ceva, daca pot ajuta si pe altii cu atat mai bine.

PS
Ma gandeam io ca exista niscai element artistic la baza, ca prea arata bine ceea ce se gaseste prin beci.