CXP Rail , jucariile lui ConnectorXP :)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Am inceput in a cumpara sine , dar problema e ca merg pe sine cu traverse de beton marca Tillig , Piko si Mehano , deci am o "tocanitza" de marci , rugamintea mea este daca are cineva niste clipsuri de prindere sina pentru Piko ????? , ca de Mehano am , dar am "la mustata" si asa nu imi ajung sa fac un "mock-up" mai serios , platesc , nu vreau sa cumpar o punga imi trebuiesc intre 6-10 bucati , cred ca e cineva care poate sa "cedeze" aceasta cantitate .
 
salut conectorxp!
ce nevoie ai de clipsuri pe diorama?
liniile le prinzi direct cu surubele
uita de clipsuri daca vrei sa para real ce faci
in alta ordine de idei: nu esti singurul care are o "salata" de linii
solutia ca sa nu ai probleme este sa le pui la un loc pe cele de acelasi tip
atentie ca seti, inca, pe analog si trebuie sa separi sectoarele intre ele sa nu te trezesti ca atunci cand dai comanda unei
locomotive sa porneasca toate
 
Buna idee cu prinderea fara clipsuri , dar cum fac legatura intre el , ma refer la legatura electrica ????

De izolat o sa gasesc eu o cale , m-am pregatit , am 2 variatoare si trafuri , pt a face 2 circuite separate .

Esti invitatul meu la sfaturi si idei :) .
 
exista, tot la Rally, clipsuri metalice de adaptare de la Mehano la Piko
o alta solutie, mai laborioasa dar mai sgura, este sa faci legaturi cu fire electrice cositorite intre tronsoanele de linie
totul montat sub blatul dioramei
cu toate astea eu cred ca daca faci imbinarile originale foarte bine nu mai este necesara o alta masura suplimentara
 
De unde ai achizitionat micuta drezina ??? si unde asi putea gasi masinute la scara H0 , ca in Carrefour e mult de cautat in raionul cu masinute :( .
 
LDH a spus:
masinute la H0 gasesti pe situl lui Doru www.trennet.ro la rubrica "Bursa"
mai vinde vir_19, Coobra si mai sunt pe okazii
drezina am luat-o de la Arad

multumesc pentru sfat , cat a costat drezina ??? , ca daca are un pret ok m-asi abona si eu la una , caut o dubita sau ceva inchis in care sa pot pune motorul si cele necesare .
 
Recent , caile ferate CXP , au primit sistem de comanda DCC , Roco multiMAUS si un decodor Motorola cu compensare sarcina si 2 camioane cu Dr. Oetker , unul alb si unul rosu :lol: .

Lucrarea la diorama merge , romaneste dar merge :roll: .

Acum poze .

multiMAUS-ul :

PICT0589.jpg


PICT0579.jpg


PICT0586.jpg


PICT0588.jpg



In ultima imagine se vad marea parte a simbolurilor de pe display , toate au un rost , mai putin simbolul bateriei , poate ne face Roco o surpriza :shock: .

Locomotiva Blue Tiger si decodorul sau Motorola :

DSC00017.jpg


O forma de prezentare pe viitor a colectiei , gen cum e in "show-room" .

DSC01412.jpg


PICT0591.jpg


Viiine Trenuuuuuuuuuuu !! :
PICT0603.jpg


Se apropiel , farurile aprinse fac atata lumina prin intermediul ghidurilor optice incat si mecanicul de locomotiva are cabina iluminata .... si se mai plang ca nu au conditiii :twisted: .

PICT0601.jpg


Acuma se indeparteaza loco :

PICT0585.jpg



Si acuma vine senzatia anului :p

DSC00023.jpg


DSC00024.jpg



Astept pietrele :!: .
 
Salut si sa le stapinesti sanatos si hai cu poze de pe la ce ai facut la diorama ,dar toate ca toate da te-ai gasit ce camion sa iei tocmai ala cu pizza :!: :!: :!: alceva nu gaseai si tu :?: (glumeam ca eu nu sunt fan pizza) :D
 
Pun poze cu noul meu musafir , a trecut pentru o reprogramare a decodorului si alte mici servicii .

Cu ocazia asta stiu la ce sa ma astept cand o sa mi-o cumpar si eu :twisted: .

Pozele :

1.jpg


2.jpg


8.jpg


7.jpg


6.jpg


5.jpg


4.jpg


3.jpg


10.jpg


9.jpg
 
Recent au sosit la "cai" doua perechi de vagoane InterCity , marca Piko , 2 au lumini , iar celelalte 2 sunt standard .

Componenta :
2 - Cls a II-a
1 - Cls I
1 - Cls a II-a BordBistro .


Poze :

PICT0682.jpg


PICT0683.jpg


PICT0687.jpg


PICT0689.jpg


PICT0671.jpg


PICT0675.jpg


PICT0677.jpg


PICT0676.jpg


PICT0666.jpg


Iar lumina din gara este simulata , este data de "lanterna" de la telefonul mobil , este doar o incercare :) .

Curand vor primi si cuple close-coupling , am constat ca cele normale sunt prea mari si cauzeaza cateva probleme .

Cu ce locomotiva imi recomandati sa trag vagoanele , ca sa respecte realitatea , la Piko vad ca e folosita BR218 , dar poate mai sunt alternative .


Multumesc .
 
Ca orice modelist am constatat cata murdarie se pune pe sine , neavand la dispozitie un vagon de curatat sina sau "piatra" , am incercat metode romanesti , prima oara am luat o carpa inmuiata in solutie pe baza de alcool , dar nu a avut efect , asa ca am facut un experiment , pe baza testelor din baie si bucatarie am incercat sa folosesc CIF POWER CREAM , am pus cate putin pe o carpa uscata si fina si am frecat , am curatat dupa aceea cu o parte uscata , daca nu era curatat , se usca si forma o pelicula alba pe suprafata sinei , zilele astea este in faza testare , metoda , sambata va dau raspunsul exact .

Sina arata ca noua , inclusiv cea din startseturile Mehano , fiind facuta din tabla , nu cum e cea cumparata separat , se observa diferenta prin culoare , cea din startset este argintie , iar cea de extindere este aurie :roll: .


Sa auzim de bine .
 
!!!

<r>Inchipuiesteti cum ar fi sa fac manual asta , la un Mittenwald cu 3 tunele de 70-100 cm fiecare , 13 M DE SINA , fara un vagon de curatat sina . Cel putin in tunelele simple abia iti intra mana. Asa cu un vagon de curatat sina il lasi un sfert de ora sa ruleze , si ai scapat de miscarile sacadate ale locomotivei. De remarcat , cand dai cu degetul, tot ramane negreala pe acesta dar ai continuitate electrica , de unde deduc, ca pe masura ce locomotiva ruleaza acest carbune (de la microscantei) se tot acumuleaza , mai mult pe anumite portiuni, aparand un fenomen de rezistenta electrica daca nu chiar izolatie totala... <E>:cry:</E> <br/>
Am adus si produsul 56115 de la Piko , care e doar talpa cu guma abraziva , la ~9 ron, asa ca pe viitor oricine , cu investitie minima i-si poate adapta un vagon sa-i stearga sina <E>:idea:</E> <br/>
rally</r>