Anunturi de intalnire a membrilor Asociatiei

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
O plimbare de documentare pe fosta cale ferata privata CFPV cu vizionarea statiilor din parcurs si daca avem timp, asa cum am mai spus, am de gand sa-i duc pe baieti pe locurile unde la inceputul WWI a avut loc una dintre cele mai crancene batalii intre armatele austro-ungare si romane.
Nu cine a invins sau cine a pierdut conteaza ci ceea ce au facut si cum au inteles situatia combatantii astfel incat astazi stau alaturi, in odihna de veci, in acelasi cimitir, dusmanii de acuma aproape un secol.
Anual este o sarbatoare la care vin oameni, chiar urmasi ai fostilor combatanti, vorbitori de limba germana, maghiara si romana, pentru a comemora evenimentul.
Ceva de genul ce vedeti pe Discovery referitor la WWII legat de intalnirile intre combatanti supravietuitori.

La noi popularizarea evenimentelor nu se face cum ar trebui facuta si putini stiu despre ce este vorba.

Daca vremea tine cu noi si drumul este bun vom ajunge la "Fata lui Crai" si "Tabla Butii" si, cine stie, poate vedem si niscaiva ursi. Daca nu am grija sa-i duc in "Plantatie"(fostul teren prezidential de vanatore de ursi) si de acolo la Valeni inapoi prin Chiojdu.
 
frumoasa excursie cred ca ve-ti face...deabia astept pozeeeeeeeeeeeeeeee....


PS"despre ce batalie este vorba"...
 
Tabla Butii, in fapt o trecatoare spre Ardeal, era zona de granita intre Regatul Romaniei si Imperiul Austro-Ungar inainte de WWI.
Se situeaza cam la 20 km de Slon, sat ce apartine de comuna Cerasu - Prahova.

MareÂşalul Hindenburg, seful armatelor Austro - Ungare a acordat o mare importanta acestei trecatori care-i deschidea drumul spre Bucuresti asa ca a dorit, cu orice pierderi, sa o cucereasca. Nu intru in detalii legate de comandantul trupelor Austro - Ungare care desi primeste ordin dupa ordin nu reuseste sa cucereasca trecatoarea decat in momentul in care, datorita mersului general al frontului, armata romana este obligata sa se retraga.

Cert este ca cimitirul constituit chiar in timpul luptelor a atras an de an, se pare ca incepand de prin 1922, o multime de pelerini care au venit sa-si omagieze eroii.
Interesant este ca omagierea nu a avut nicio legatura cu oficialitatile Romaniaie si a fost o manifestare organizata de Primaria Cerasu.
Astfel in fiecare an pe 6 august lumea merge la Tabla Butii pentru comemorare, manifestarea purtand numele de "Columna pentru Nemurire".
Putem spune ca aceasta comemorare este speciala avand in vedere ca initiativa a apartinut in exclusivitate locuitorilor zonei.
 
consemnez si eu absenta mea la datorie pentru a face fata unei alte datorii studentesti.
 
Veste mare si foarte importanta pentru fostii membrii ai Asociatiei Modelistilor Feroviari Bucuresti

Astazi 19 mai 2008 Radu Sofran a rezolvat problema actelor astfel incat

Fostii membrii ai AMFB sun membrii cu drepturi depline ai Clubului Sportiv al Modelistilor Feroviari Bucuresti sau pe scurt C.S.M.F.B.

:aplauze: :aplauze: :aplauze:

Asa cum cred ca ati inteles ne-am transformat din Asociatie in Club


O fi de bine? :D