Magazine de Trenulete si accesorii

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Din ceea ce stiu eu, treaba cu mehano este urmatoarea:
reprezentanti oficiali pentru romania sunt cei de la o firma din Oradea, care este de fapt si o editura, si care vinde si alte produse destinate in special copiilor.
Firma importa de la producator si lucreaza pe baza unui sistem de discounturi, astfel incat daca vrei sa cumperi cantitati mici direct de la ei ajungi la un pret mult mai mare decat la a doua sau a treia mana.
In rest multe magazine din romania obtin discounturi de la aceasta firma, dar plaja de produse este foarte mica, in general se gasesc doar startseturi si cateva macaze.
Mai nou, in timisoara, au aparut start seturi de la mehano la preturi exorbitante in reteaua diverta, unde fara a face antireclama, pentru ca este o realitate, preturile la alte categorii de machete, de exemplu revell sunt cu 50% peste cele de pe situri, iar cele la startseturi mehano sunt de asemenea majorate foarte mult si nejustificat. Oferta este oricum sub orice critica, si inca odata trebuie sa remarc diferenta dintre magazinele imense care se gasesc imprastiate in toata Europa si ceea ce (nu) este pe la noi.
Pentru cei interesati, se mai gaseste un set Riobravo, din cate am inteles la un pret minuscul de doar 95 RON, fiind vorba de setul complet cu tot cu relief, la un magazin tcm.
Solutia mea este:
deocamdata comertul online este singururl accesibil pentru buzunarele majoritatii celor dintre noi
Fara a vrea sa fac reclama, din ceea ce am studiat luni sau chiar ani, iata un rezumat:
jucarii.com.ro si trennet.ro care reprezinta seriozitatea in domeniul machetismului feroviar
parcmodel si machete.ro pentru restul de modele in special nave si avioane
 
pai bebelino este firma de care zici tu. cit despre preturi , eu am luat de la ei startsetul mehano burlington , cu exact 204 lei +7 lei taxe postale. compara si tu cu alte siteuri care vind acelasi produs! am luat doar acel startset , deci nu a fost vb de cantitate mare.
 
Este vorba despre editura aquilla din Oradea.
La startseturi preturile sunt aproximativ ok la ei, dar nu mi s-a parut normal ca un magazin din centrul orasului sa ajunga cu cativa RON sub ei.
Dar la sine drepte a incercat sa cumpere un coleg de la ei si i-au oferit un pret de 15 RON/buc, ceea ce zic io ca e cam mult.
 
ok , nu te contrazic. nu am nimica cu ei , nu le fac reclama. dar , repet , pentru cine se chinuie sa isi ia un startset ieftin , eu zic ca ei au preturi convenabile. de-aia am si zis de firma respectiva , poate sint persoane care sint la inceput si cauta ceva ieftin cu care sa inceapa. dintre firmele care fac comert online, la ei am gasit cele mai mici preturi la startseturi mehano. si crede-ma ,am cautat gramada ! nu toata lumea isi permite sa mearga pina la magazinul din centrul orasului respectiv , care are preturi mai mici.
 
este ok
eu ma refeream in special la promptitudinea cu care vin jucariile comandate pe net, pentru ca eu unul daca vreau ceva, abia astept sa pun mana pe jucaria respectiva :D
normal, fiecare se orienteaza dupa gusturi si dupa bani, pe mine m-a enervat frecventa "extraordinara" de 3-4 saptamani cu care se aprovizioneaza magazinele pe la noi, care combinata cu cu o paleta de produse care de multe ori nu depaseste numarul 5 pe mine unul ma scoate din sarite
Adica pe mine nu ma va avea de client cineva care ma lasa sa aleg din cateva produse pe care le aduce si de 2 ori pe trimestru.
Probabil ca in viitor vor fi din ce in ce mai multe oferte, care se vor cerne in timp prin experienta celor care apeleaza la aceste oferte, lucru care nu poate fi decat benefic pentru noi, cei care le cumparam.
 
Buna seara

O intrebare : stie cineva un magazin de trenulete pe la prietenii italieni ? mai precis ROMA ?
Multumesc
 
fiind reprezentanti oficiali mehano la noi in tara, mi se pare normal sa aiba preturi mai mici la produsele mehano. chestia nasoala este ca au o oferta foarte saracacioasa. aduc numai startseturi si sine.
 
vlad2901 a spus:
de ce produsele de pe bebelino sunt mai ieftine decat cele de pe alte site-uri?

Ar mai fi un motiv: ca aproape in tot comertul romanesc, vanzatorul nu stie sa promoveze produsele decat prin reduceri de pret si de aici incepe un razboi al preturilor care nu duce la nimic bun.

Preturi mai mici inseamna adaos mai mic, bani mai putini pentru dezvoltare, marketing, promovare de servicii conexe...

In final, desi nu este evident, perdantii principali sunt clientii, utilizatorii finali.
 
vlad2901 a spus:
atunci intreb altfel: de ce produsele mehano sunt mai ieftine decat cele de la alte firme?

Unul din motive il constituie costurile mai mici de productie, la fel cum telefoanele Nokia facute in Romania sunt mai ieftine decat telefonale Nokia facute in Germania.
 
felippe a spus:
...
Ar mai fi un motiv: ca aproape in tot comertul romanesc, vanzatorul nu stie sa promoveze produsele decat prin reduceri de pret si de aici incepe un razboi al preturilor care nu duce la nimic bun.

Baaa daaa... Cumpărăm produse mai ieftine ;)
 
Pok a spus:
felippe a spus:
...
Ar mai fi un motiv: ca aproape in tot comertul romanesc, vanzatorul nu stie sa promoveze produsele decat prin reduceri de pret si de aici incepe un razboi al preturilor care nu duce la nimic bun.

Baaa daaa... Cumpărăm produse mai ieftine ;)

Nu e chiar asa; aici gresesc mai toti clientii. Un produs vandut nu este un produs pe care vanzatorul il vinde si gata. De ce nu vrei sa te gandesti si la servicii post-vanzare? Service, garantie...

Uite un exemplu: cumperi o locomotiva, o duci acasa, o rulezi, si peste cateva zile iti dai seama ca nu iti place ceva la ea sau pur si simplu nu o mai vrei.

Cum ar fi sa mergi la magazinul de unde ai cumparat-o initial si sa spui ca nu iti place si ca vrei banii inapoi sau sa cumperi altceva si vanzatorul, cu zambetul pe buze, sa iti spuna ca da, bineinteles, nu este nicio problema si iti poate returna banii pe loc?

Sa zicem ca iei banii, vanzatorul ce va face? Nu va putea sa vanda locomotiva aceea de noua. O va vinde cu un pret mult mai mic, de multe ori sub pretul de achizitie. Nu crezi ca el va face un efort financiar pe care va trebui sa il recupereze de undeva?

Prin urmare, vei ramane surprins cand nu va mai conta cand vei cumpara ceva mai scump un produs dar vei beneficia de servicii post-vanzare de calitate.

Se va maturiza si piata romaneasca...
 
asta e un caz destul de rar in care iti cumperi ceva ce nu iti place si te duci peste vreo 2 zile cu el inapoi.... ideea era daca sunt mai proaste sau daca au vreun dezavantaj esential.
 
Felippe, eu zic să nu duci grija vânzătorilor, pentru că ei (cu extraordinar de puĂžine excepĂžii) nu-Ăži vor duce grija ta (de cumpărător).
S-ar putea ca Âşi cel care vinde cel mai ieftin să aibă un adaos considerabil care să-i acopere cheltuielile cu "fiĂžele" clientului (retururi, garanĂžii, etc...)
Mai concret, dacă cineva-Ăži vinde cu 10% mai ieftin, aceaÂşi marfă în aceleaÂşi condiĂžii, o să-o cumperi pe aia mai scumpă? Să fim serioÂşi...
 
pentru că ei (cu extraordinar de puĂžine excepĂžii) nu-Ăži vor duce grija ta (de cumpărător).
.

Eu cred ca nu e asa. Deja, toti vanzatorii seriosi au angajati antrenati in spiritul relatiei cu clientii, daca nu chiar departamente specializate. Si fac eforturi pentru a-si imbunatati in permanenta aceata relatie. De ce oare acestia au produsele vandute mai scumpe decat vanzatorii marunti care merg pe principiul "Las' ca romanul e multumit ca a platit putin. Ce-i mai trebuie si calitate, servicii post-vanzare?"
Să fim serioÂşi...

Tocmai, sa fim seriosi. Da, as cumpara cu 10% mai scump daca as sti ca am protectie si servicii post-vanzare de calitate si nu voi fi nevoit sa merg sa ma tiganesc cu vanzatorul care nu vrea sa imi primeasca produsul inapoi. Si iti garantez ca peste o vreme si tu vei gandi la fel.
 
eu cumpar(de 6ani) cu discount de 10-20%,am garantie 1an fabricant +1an vanzator
recent mi s-a schimbat un decodor loksound,fara costuri aditionale, in conditiile in care garantia(magazinului) mi se
apropia de sfarsit.peste tot in lume cumparatorul vrea produse ieftine si de calitate
:wink: