Locomotive cu abur fabricate pana in anul 1910

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Salutare
Va prezint si eu o locomotiva cu aburi din colectia personala si anume BR42 de la Liliput asa numita locomotiva de razboi.A fost construita in Germania si Austria si folosita la trenurile grele de marfa.Dupa Al doilea Razboi Mondial a fost construita si in Polonia.Observati ca seamana foarte mult cu BR52 (care fost si mai exista si in Romania-150.1000).Modelul are calitati de tractiune foarte bune ,este pregatita pentru a fi digitalizata si pentru a se monta generator de fum.O particularitate este faptul ca are un bec rosu in focarul cazanului care da impresia focului aprins.





 
Salutare,
Silviu, si aceasta bijuterie e din epoca II.Rh 310.05. din 1938
Eu am vazut modelul in urma cu 2 luni,e super.Nu pot decat sa visez,ca la cat costa.....
 
@LDH , locomotivele BR55 si BR57 de mai sus , alea foarte detaliate , sunt machete statice sau functionale ? Daca sunt functionale , de unde se poate cumpara ?
 
BR 55 -ul si BR57 sunt produse de Flaischmann
Se pot cumpara direct de la producatori sau reprezentante - in general de afara sau e-bye sau consignatia sau intrebat pe forum daca are cineva de vanzare
Un BR55 sau BR 57 de la Flaischmann este cam in jur de 300E
Eu le-am vazut la Livian si ... doar le-am vazut datorita pretului
Cel mai bine ar fi sa ai un prieten care colinda prin Austria sau Germania si sa iti aduca noi sai sh
Daca intri pe e-bye ai sa vezi ca preturile nu sunt chiar atat de mari
 
O precizare BR57 este produs de Roco.Actualmente nu se mai fabrica.Eventualii doritori mai pot spera la ea doar pe e-bay.
Precizarea se refera la modelul din poza aferenta mesajului lui LDH care imi apartine si poza trebuie mentionat ca este facuta de Mircea-Petru Ursu.
Pretul a fost sub 200E,modelul fiind second-hand.
Pentru sir_vaska :
Mai multe informatii despre BR 57 vezi aici
 
Foarte frumos detaliate , la piko nu am vazut asa ceva , la mehano nici atat. In schimb am vazut machete statice cu asemenea detalii. Ma gandesc , oare nu se pot combina detaliile de la machete statice la locomotive functionale , sa iasa ceva frumos dar la pret mai accesibil ?!
Si apropo , tot tenderu 'trage' si la acestea ?
 
Ma gandeam si eu la asa ceva dar se pare ca pana la urma e posibil sa iesi mai scump decat daca ai cumpara-o
Singurul avantaj - bucuria si satisfactia lucrului facut de tine
Multe chestii din kitul nefunctional nu pot fi folosite si trebuie inlocuite cu piese originale
Mai simplu este, si am vazut la Piko - sigur au si altii, sa cumperi un vagon ce are ca incarcatura o locomotiva. De fapt este numai caznul si marchiza.
Te alegi cu vagonul si cu o parte din caroserie
Cineva, pe alt forum, descrie cum a plecat de la un kit Revell - nefunctional - si merge pe drumul de a realiza ceva functional
 
PRIETENI! La inceputul acestui topic am rugat pe cei ce vor posta aici sa posteze numai locomotive model vechi adica acelea care au circulat pina in 1910. pentru locomotivele cu abur mai vechi de 1910 este un topic separat, tot la capitolul IMAGINI GALERIE. si de asemenea am mai rugat membri forumului sa posteze acele locomotive pe care le detine fiecare, dar daca acesta rugaminte nu o respectati, macar puneti locomotive care sa se potriveasca cu ideea topicului.
va multumesc!
 
DORIN a spus:
PRIETENI! La inceputul acestui topic am rugat pe cei ce vor posta aici sa posteze numai locomotive model vechi adica acelea care au circulat pina in 1910. pentru locomotivele cu abur mai vechi de 1910 este un topic separat, tot la capitolul IMAGINI GALERIE. si de asemenea am mai rugat membri forumului sa posteze acele locomotive pe care le detine fiecare, dar daca acesta rugaminte nu o respectati, macar puneti locomotive care sa se potriveasca cu ideea topicului.
va multumesc!

pai ...??? "acelea care au circulat pana in 1990" sau " locomotivele cu aburi mai vechi de 1910" cine sa mai inteleaga???? cred ca vrei sa faci o ordine ...dar cele construite pana sau dupa 1910 se intampla sa mai circule si azi ???sau nu? hai mai bine sa ne referim la "ERE" ...ERA I , ERA II ...
 
nu am pomenit nimic de 1990. dar pe la inceputul acestui topic am precizat ca limita propusa anul 1910. si am si explicat de ce putin mai tirziu si totodata am explicat de ce nu e de preferat selectarea locomotivelor (din punctul meu de vedere) dupa ere.
 
tot la inceput am mai precizat ceva. e vorba de locomotive care au fost fabricate inainte de 1910. chiar daca poate unele mai circula si azi (poate demonstrativ ca altfel nu vad cum)!
 
Asta cam asa este ,eu unul nu stiu pe nimeni care poseda asa ceva ,poate daca fac ceva sapaturi pe la cunoscuti trenulisti poate gasesc ceva si am sa-i rog sa posteze ceva poze
 
salutare la toata lumea. se pare ca tot eu trebuie sa continui cu acest topic. sa stiti ca mai sunt pasionati care au ce sa arate aici.
astazi va prezint locomotiva PACIFIC. este o locomotiva americana asa cum cred ca v-am obisnuit deja. primele astfel de locomotive s-au fabricat in numar mic la sfirsitul secolului 19. ele erau putin diferite de modelul care mai tirziu a devenit celebru sub denumirea de Pacific.
prima locomotiva considerata a fi un autentic PACIFIC, a fost construita in 1902 de catre BROOKS. aceasta noua locomotiva si-a aratat repede superioritatea fata de locomotivele vremii 4-4-2 Atlantics , 4-6-0 Ten-Wheelers si 2-6-2 Prairies.(ultimele doua le gasiti ca si modele fabricate de producatorii americani de trenulete). astfel Pacific a devenit locomotiva standard a trenurilor de calatori americane. la acea ora mai erau doar foarte putine companii de transport americane, care nu foloseau astfel de locomotive. pina in anii 30, datorita succesului lor, s-au fabricat 6000 de astfel de locomotive. ultima a fost fabricata in Canada in august 1948.
modelul pe care vi-l voi prezenta, reprezinta o locomotiva USRA light Pacific, construita imediat dupa Primul Razboi Mondial.
acest model este fabricat de MEHANO, este o locomotiva cu o buna tractiune si putere mare, avind un zgomot foarte redus al motorului.











undeva in spate se vede si vagonul restaurant pe care il modific...
 
Camelback

<r>Locomotiva a fost descrisa deja. Adaug cateva foto. <E>:p</E> <br/>
<br/>
<URL url="http://imageshack.us"><s></s><IMG src="http://img265.imageshack.us/img265/6190/dscf0250wb2.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL><br/>
<br/>
<URL url="http://imageshack.us"><s></s><IMG src="http://img267.imageshack.us/img267/6867/dscf0252ee8.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL><br/>
<br/>
<URL url="http://imageshack.us"><s></s><IMG src="http://img267.imageshack.us/img267/4157/dscf0253il2.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL><br/>
<br/>
<URL url="http://imageshack.us"><s></s><IMG src="http://img443.imageshack.us/img443/8854/dscf0254zt3.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL></r>