Imperiul Lupului

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
multumesc Endo. momentan continui "sa-mi fac mana" pe actuala diorama. azi am decis sa mai montez niste stanci. sa vedem ce o iesi
 
Mai Lupule,eu am vazut diorama ta si vreau sa-ti spun ca E OK. 8) 8)
Cred ca pe parcurs ti-au mai venit niste idei ,ai vazut alte modele de trasee, cam asta cred ca e motivul pe care-l invocai ca sa "stergi cu buretele"actuala diorama.
Diorama ta,la stadiul actual arata ff bine, numai ca tu siiigur ai fost contaminat cu "alt traseu", ai vazut undeva alta ordine de aranjare a sinelor,corect???? :D :D
Si tu ,acum,vrei sa faci la fel !!!! :p :D
Stiu prin ce treci,si eu am patit la fel !!! :D :D
Oricum ,cu bune si cu rele,termina ceea ce ai inceput.
Parerea mea !!!!
Marius.
 
asta si fac. am bagat azi inca trei galetuse de ipsos in ea, iar zona muntelui stancos a prins contur. pana in vara trec la vopsit stanci si apoi iarba
 
Caile Ferate Imperiale anunta inchiderea pentru o perioada temporara a statiei feroviare Victoria, datorita lucrarilor efectuate pe liniile ce duc si ies din oras. Situatia va fi remediata cat de curand.

Cam asa suna anuntul in aceasta dimineata pe peronul garii mele si la toate posturile de radio si televiziune. Oamenii, nemultumiti, au parasit peronul, tarandu-si grav valizele dupa ei. O singura solutie de a parasi infernul orasului in constructie, le-a mai ramas si aceea era: autobuzul. Insa nu multi s-au bucurat si de aceasta ultima sansa, caci si soseaua a fost blocata de bolovanii adusi special pentru amenajarea si intarirea structurii liniilor.

Cam asa arata dezastrul dupa aceasta zi de munca:



Dis de dimineata, m-am sculat cu un dor de munca la diorama mea, cand hulita ( cand o demontez ), cand iubita ( cand nu o mai demontez ). Asadar, mi-am intins santierul in mijlocul camerei, am tras diorama mai in centru ( ce bine ca are roti ) si am purces la realizarea creativa a progresului socialismului.



Am reusit spre uimirea mea sa ma apropii vertiginos de finisarea stancilor pe muntele tunel. Poate pe alocuri sa mai "ung" nitel cu ipsos, mai precis prin crapaturile dintre stanci, desi unele sunt foarte "sexy".



Ce-mi place cel mai mult? Cum a iesit in portiunea aceasta:



Adica aici:



Un morman de stanci care isi asteapta locul pe diorama. Oare le va fi implinita asteptarea???



Captivat de atata munca si de realizarile muncitoresti ale natiunii imperiale, galetusa dupa galetusa, am ajuns aici:





Si credeti ca m-am oprit? Am extenuat bietii muncitori, iar seara, la ora adevaratei inchideri, peisajul arata asa:







Putin mai am de lucrat in ipsos. Atat cat sa imbrac si zona micutei capele. Aici isi vor afla locul stancile ramase morman pe diorama:



Dar pentru a ajunge aici, trebuie mai intai sa rezolv o alta zona. Pentru aceasta, conducerea imperiala :confused: are o alta idee. Nu stanci, nu ipsos. Dar oare ce?

E vorba de zona reprezentata de peretele de polistiren ce incepe imediat dupa iesirea din tunel:



Acum, dupa ce s-a facut curatenie la locul de munca, diorama s-a intors pe vechea pozitie, iar Imperiul e multumit de rezultatul unei zile prospere, muncitorii merita si ei o bere si multa relaxare.

va urma
 
Desiro, saracu, era uitat pe linie de aseara si era cat p-aci sa incaseze o ploaie de stopi de ipsos.
 
iata am gasit niste poze cu stanci pe net. nu am cautat prea mult, intre doua inghitituri de bere. de aceea nu sunt prea amanuntite, dar pentru o idee cum as vrea sa-mi vopsesc stancile.
am doua optiuni de culoare:

1. un crem deschis ca in imaginea de mai jos



vedem in stancile de aici si niste crapaturi interesante la fel de "sexy" ca cele dintre stancile mele.

2. un gri inchis pentru care as opta



cu iarba cu tot, ca sa fie tacamul complect.

ce vopsele mi-ar fi mai potrivite pentru realizarea acestei optiuni?
 
Culori acrilice - Negru , Alb, Albastru , Verde , Maro - le combini pe o bucata de plastic alb si incerci pe o bucata de hartie .
Recomandabil aerograf
 
azi am daramat zidul din polistiren si am lipit in locul lui arcadele de la Noch, la iesirea din tunel. se pare ca numai cu atat am reusit sa-mi pacalesc muncitorii ( lenea ), ca sa puna bratul la munca.







 
azi am continuat sa lucrez la rafturi. am trecut la confectionarea suportului etajat pe care imi voi aseza iubirile.

din bricolage am cumparat inca doua scanduri identice cu cele folosite la rafturi. adica lungi de 2 m, late de 20 cm si groase de 2 cm.
am taiat fiecare scandura in jumatate, adica 1 m.



din fiecare bucata de un metru, am sectionat din latimea de 20 cm cate o placa de 7 cm latime





dupa care am purces la lipirea placilor intre ele cu aracet





in final, voila





aceiasi operatiune am executat-o si cu a doua scandura. maine urmeaza alte doua scanduri la rand.
 
azi am terminat de imbracat cele doua rafturi cu un model de zidarie luat de pe net. am imbracat doar partile laterale ale rafturilor. desigur, puteti carcoti in privinta caramizilor prea mari pentru HO, insa mie imi place cum a iesit.





si cam asa se va vedea la final cand vor fi insirate toate vagoanele si locomotivele



pana atunci, mi-am insirat o parte din autovehiculele mele



va urma
 
nu asalexx, dar inca nu sunt definitivate ca sa-si ocupe locurile. abea astept sa le vad acolo, dar inca mai am de lucru.
 
azi am facut o scurta inspectie pe la rally ( pantoful meu a fost curtat de broasca testoasa din curte ), m-am intors printre altele cu sinele flexibile necesare rafturilor mele. asadar mi-am suflecat manecile si am si montat jumatate din ele.












si mi-e tare teama ca nu o sa incapa intreaga zestre pe raft.
 
Salut "lup alb",
Sincer sa fiu eu as pune si terasament sub sinele alea. Oricum meriti nota 10+ pentru idee....i-a placut si sotiei mele, iar cand am vazut-o entuziasmata i-am spus ca la asa ceva ma gamdeam si eu....:).....normal ca am mintit, dar a fost un super prilej sa te imit. Sper ca nu ai inregistrat ideea si sa-mi ceri drepturi de autor.....
 
Bogdan voi face si o astfel de poza.

Shikanne desigur ca voi pune terasament, dar inca mai am de lucru la sina. Ma bucur ca ti-a placut si ca ideea mea te-a inspirat.
Azi, fiindca nu am venit la club, am continuat sa lucrez la partea a doua a raftului. Am montat sina, mult mai bine decat in partea cealalta, ceea ce m-a dus la ideea sa refac operatia si dincolo. Nu am mai pavat suportul etajat cu tapet scos la imprimanta ( poate in viitor fac rost de un material mai bun pentru imbracarea suportului ).
Tot in viitor intentionez sa fac si terasament la sine ( probabil le voi scoate si voi pune si un stratulet subtire de pluta ca sa fie terasamentul mai inalt ).
Dupa terminarea operatiei am trecut la aranjarea garniturilor de tren. Cu ocazia aceasta am constatat ca nu imi ajung cele trei randuri de linie si nici cei patru metri lungime pentru tot materialul meu rulant. Mai am nevoie de un raft. So... asa sa fie. Deci, urmeaza sa ma ocup de construirea inca unui raft sub cele existente ( spre placerea sotiei care vrea sa ma dea jos de pe pereti ). Sper insa ca acest raft sa fie ocupat numai pe jumatate de restul vagoanelor, iar in cealalta jumatate masinile mele la 1/24. Gata cu vorba.