Intalniri intre pasionati la Cluj - imagini

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Atunci vorbind strict de blat:

1. aici in Cluj ( si stiu sigur pentru ca am prieteni care imi mobileaza apartamentul si au incercat sa dea de o gramada de tamplari) manopera se calculeaza intre 50% si 100% din valoarea materialelor. La 50% e o minune sa gasesti, ori este o teapa ori omul e ocupat pana prin decembrie. Asta e Clujul , mult mai scump la tot. Eu mi-am luat o placa de pal de 1.3 x 0.6 m pt un raft si m-a costat 60 RON

2. chiar daca zicem ca e vorba de un blat e o lucrare destul de complexa: 9 module, 6 mari, caroiaje imbinate in U, picioare demontabile, picioare reglabile pe inaltime. Un amarat de pat de pal super simplu (singura munca a fost debitarea) m-a costat 4 mil.
 
Intra-devar cum am vorbit si in particular cu unii , poate ca daca ne-am ambitiona am putea face noi blaturie...dar avand in vedere ca toti suntem cu servici si ne intalnim 2h pe sapt in cat timp le-am face ? 2-3 luni cred ca, pe cand tamplarul ni le face pana miercurea viitoare. Ganditi-va ca platim si chirie la casa, practic am ajunge la acelasi pret.
In plus suntem disperati sa incepem lucru efectiv pentru ca prea mult am pierdut.

PS Sandy am vorbit cu Eurebiu si Oliviu si ne vedem la CAP
 
Scuze daca sint off topic un pic dar ,ca sa mai precizez o data si chestiunea cu competitia:Ne dorim foarte mult sa iasa un lucru extrem de serios si competitiv la nivel de Germania.Ca atare,bucuria mea maxima ar fi sa trimitem poze cu diorama noastra si sa fie publicata in MIBA care e cam cea mai titrata revista de profil.
Let's play big!
s
 
Regret ca am deschis subiectul dar am mai invatat ceva

Pentru Sandy

Nu sunt in acord cu tine cand spui "la nivel de Germania"
De ce nu la nivel de Romania? Si aici se fac lucruri foarte bune iar din informatiile pe care le am, neverificate, modelele Roco pe care le apreciaza Ionut, se fac la Arad - Romania.
Legat de nemti si exactitatea lor un amanunt: mi-au livrat o hala ce se monteaza langa Bucuresti cu documentatia pentru o hala livrata Greciei.
Rezultatul: doua luni de intarziere
Fara comentarii

Ma bucura efortul pe care-l depuneti, va admir si, de ce sa nu recunosc, va invidiez pentru faptul ca ati reusit sa formati un nucleu inchegat

Spor la treaba, bafta si hai sa trecem cu vederea incidentul
 
Hai mai bine sa consideram ca nu a fost nici un incident :D . La urma urmei nu contest ca ai fost f bine intentionat.
Cat depre Roco si Arad, din ceea ce stiu eu aici se trimit piesele gata turnate si doar se asambleaza aici, asa ca deocamdata contributia Romaniei e mica :). Poate pe viitor isi vor extinde capacitatea de productie dar tare ma tem de o scadere a calitatii (vizibil sesizabila la Piko)
Oricum astazi ne intalnim analizam ofertele si va tinem la curent. Speram ca pe sapt viitoare sa venim cu poze cu deja vestitele module :)

Dar daca tot suntem aici, multa lume a venit cu propunere: faceti-le voi ca-i super simplu ca mie (noua) ne-a iesit foarte bine dar nu am vazut nici un thread: "constructia unui modul" care sa prezinte sculele folosite, materialele folosite, poze cu desfasurarea lucrarilor.
Probabil ca la diorama urmatoare o sa ne facem noi modulele, pentru ca o sa avem deja scule si model.
Pentru no marea problema, cum zicea Sandy, este timpul, nu ne mai permitem sa asteptam 2 luni sa facem modulele.
 
Scuze,dar chiar n-a fost nici un incident.Si,LDH,m-as bucura sa ai dreptate cu pretul si dupa ce primesc a doua oferta...se pare ca e cum spui.Nu stiu inca.
De ce la nivel de Germania?Pentru ca la nivel de State n-avem cum,sint mult prea departe.Dar va rog sa nu luati asta ca pe un afront,avem tot respectul pentru ceea ce fac toti colegii nostri iar printre ei sint extrem de buni.Dar asa e omul,ca sa evolueze,se raporteaza la teluri greu de atins,ca sa poata ajunge macar la jumatate.Iar exemplul cu Roco nu e bun.E ca si cum ai spune:Mama ce evoluati eram noi pe vremea lui Ceasca,ca faceam Dacia 1100.Care era Renault 8.
Keep on smiling! :D
s
 
Cred ca o sa discutam in afara subiectului mult si bine
La nivel de State nu putem?
Cred ca glumesti
Vrei sa intri pe pagina modelpower, cu trenulete americane produse in toata lumea si te rog sa ma crezi ca detaliile lasa de dorit
Am cateva vagoane americane de la ei si nu se compara cu produsele hobby ale oricarui manufacturier din Europa, sunt mult mai slabe. E drept ca la cuple exceleaza sunt ca cele reale si nu se desfac nici cand tragi de ele.
Si exemplele pot continua. L-am dat pe asta ca sa nu fie chiar in afara subiectului
 
am o mare rugaminte pentru prietenii de la Cluj. daca aveti putin timp si dispozitia necesara, va rog sa puneti macar o poza cu garnitura (sau locomotiva) aceea HO ecartament redus de care ati vorbit acum citeva zile. mi-ar face mare placere sa o vad.
in rest, mult succes si tineti-o tot asa!
 
Ce s-a intamplat miercurea trecuta?

Multe, am dezbatut in continuare legat de diorama, am discutat despre statutul clubului (asociatiei), momentan avem fiecare un exemplar, dupa ce il puricam il vom publica sa il vada toti cei interesati, speram sa fiti cat mai multi.

Apoi spre seara am trecut la partea ceva mai placuta si ne-am relaxat putin cu niste trenulete.

Am testat desiro piko al lui Sandy, am cazut de accord ca are un raport calitate/pret foarte bun, in mare ar fi rulaj excelent, putin cam zgomotos dar asta nu ne-a deranjat, ne-a placut foarte mult cum este luminat, atat la interior cat si la exterior.

Apoi ne-am delectat cu un set HOe Roco, o adevarata minunatie, posesor Eporteka.

cateva poze:







Garnitura este formata din 1 mocanitza, 1 vagon inchis (cu usile functionale) si un vagon descoperit:



Detalii excelente si la vagoane:





Nu am pozat sinele si macazele HOe, dar erau superbe si ele.

Ne-am delectat si cu cateva modele HO:



Caile ferate "La Ursu" in vizita pe la noi:



Am testat la rulaj cele doua br 94 prezentate mai sus (imi pare rau ca nu va pot pune filme), modelul piko s-a comportat mai bine, repet, cu acest model piko au vrut sa demonstreze ca si ei pot fi nebuni, atat din punct de vedere al calitatii produsului cat si al pretului pe masura.

Vom reveni cu detalii legate de diorama curand.

Urmatoarea intalnire va fi cel mai probabil miercuri, la noul sediu.
 
rugaminte!!! mare!
va rog sa imi spuneti si mie dimensiunile la modelul de aburoasa pe HOs, lungimea, fara tampoane,..........latimea,.........si inaltimea la nivelul acoperisului - nu al cosului de fum...
multumesc anticipat!!!
 
Azi s-a mai consumat o intalnire la Cluj, a fost o sedinta tehnica in care s-a discutat in mare parte despre diorama pe care o sa o facem (detalii aici), am discutat detalii legate de costuri, materiale, traseul sinelor si altele (Sandy a adus o biblioteca de reviste pentru inspiratie).

Pe final am discutat si am finalizat statutul asociatiei, acesta poate fi downloadat de catre cei interesati de aici.

Pana acum s-au anuntat 9 membrii fondatori, imediat ce finalizam actele infintarii clubului va vom anunta pe cei interesati cum puteti deveni membri si ce inseamna acest fapt.

Urmatoarea intalnire va fi saptamana viitoare, probabil miercuri ora 18:00 la sediul clubului.
 
Salut,
Aseara la intilnire am facut si niste calcule referitoare la costuri.
Ionut a gasit OSB la un prieten care i l-a dat f. ieftin plus PAL din resturi,munca efectiva au facut-o Ionut si Florinn iar costul pina aici a fost cam de 50-60 RON.
Nu contest cunostintele nimanui in materie de preturi in constructii dar,aici la Cluj,in anul 2006 luna noiembrie,fara manopera , cu materiale la pretul cel mai mic de care am putut beneficia si cu sculele de acasa,astea sint costurile reale,in caz ca cineva intentioneaza sa se apuce de treaba.Si,- atentie!-nu am mai facut acel caroiaj complicat,ceea ce a redus si mai mult costurile.
Daca ne-ar fi facut cineva lucrarea la planul initial cred ca pretul corect era pe la 90-100 RON.Nu uitati ca e nevoie si de eurosuruburi,holzsuruburi,diverse piulite,fluturi etc-sint foarte scumpe.
Pina miercuri avem si picioarele,asa ca d3e saptamina viitoare-Toate pantografele sus!
 
Ce sa mai zicem de saracii batrani daca pana si pt Sandy e greu cu leul greu dupa un an :D
La toate sumele spuse de Sandy mai adaugati un 0 :p.
De fapt pana acuma (fara picioare) ne-a costat totul 450 RON , cu inca 150 RON picioarele (sa nu indrazneasca nimeni sa spuna ca-i mult) o sa ajungem la 600 RON. Tinand cont ca multi cer 100% manopera pretul de 12 mil nu-i asa deplasat la un blat care ar fi urmat sa fie in totalitate din lemn si cu caroiaz mult mai complicat.
 
Doar o observatie pentru ca sa vedeti ce inseamna pasiunea.
Florin a venit din Cugir miercuri dimineata, a muncit 2 zile la blaturi (de multe ori singur) , a plecat joi seara cu autostopul inapoi iar la ora 2 noaptea a scris articolele.
RESPECT