Epoca I (1871-1919)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Salutare din nou LDH, bine te-am gasit intr-un an nou!

Sincer, il inteleg bine, pentru ca si eu dupa cum vezi "trenez" de mai bine de un an cu inceputul unei diorame bavareze epoca II, si intre timp imi "adun sculele".

Intre timp, din fericire, el isi gaseste timp pentru a ne bucura noua ochii cu achizitii superbe din epoca I-a bavareza. Nu e lipsit de interes sa adaugam ca unele dintre locomotivele alea verzi bavareze erau o prezente in aceeasi culoare si pe liniile romanesti. In Romania, adoptarea culorilor "traditionale" (negru cu sasiu si roti rosii) pentru locomotivele cu abur s-a facut sub influenta "modei" impuse de DRG pentru masinile proprii cam spre sfarsitul epocii a II-a. Deci si locomotivele romanesti erau ...aproape la fel de verzi ca si cele bavareze, in epoca I-a!
 
victorian a spus:
La multi ani Florin si fie ca anul 2008 sa-ti aduca "implinirea" colectiei cu noi si noi modele. Si poate te "vedem" si pe tine cu un inceput de diorama bavareza? ;-)

Si ...ai vazut ca Fleischmann a scos in sfarsit mult asteptatul BR 70 la N, epoca II-a? :cool:

Iar apropo de revistele Bayern Report care-ti lipseau, te anunt ca a devenit disponibil un DVD care contine TOATA colectia "Laendbahner Report" scoasa de revista "Eisenbahn Journal", continand 9 caiete despre Bavaria, 11 despre Prusia, 8 despre Saxonia si 1 despre WĂźrttemberg, plus inca altele, in total 29 de caiete tematice din aceasta deja legendara serie.

De asemenea, exemplarul meu va fi in curand (sper!) in drum spre Romania!

La multi ani! Dorin, LDH, tuturor

Diorama trebe sa astepte :) ... LDH stieeee :) ...BR70-ul de la Fleischmann nu ma intereseaza ...as dori sa-l inverzeasca in varianta Pt 2/3 ...atunci voi fi pe lista de cumparatori.
In ceea ce priveste dvd-ul "Länderbahn-Report" e cumparat din septembrie :wink: impreuna cu colectia pe cd EJ 2004-2006...si oricum hartia e de baza :confused: ... imi lipsesc 2 numere din Bayern-Report ... le pandesc :wink:

Salutari!

FloS
 
FloS,

Cred ca stiu si eu cum e cu diorama... ca si eu dupa cate vezi o "trenez" (ca tot e vorba despre trenuri).

Felicitari pentru DVD-ul "Länderbahn-Report"... puteai sa-mi spui si tu ca exista, eu numai acum am aflat! Din pacate la magazinul ala din SUA unde ti-am spus ca am vazut numerele respective din Bayern Report nu mai sunt... s-au terminat!

Pe mine ma intereseaza BR 70-ul de la Fleischmann, ca e epoca II. Am sa revin cu noutati in curand! ;-)
 
Dorin, ai comandat BR 70-ul? si unde? LAST EDIT: discutia a continuat pe PRIVAT :wink:
Bayern-Report, cele care-mi lipsesc tot pe E-bay mai e o speranta sa le gasesc ...chiar daca la preturi mai mari ...asta este ...marfa rara...chiar daca am dvd-ul ...hartia tot vreau s-o cumpar.

Salutari!

FloS
 
MINITRIX 12607 Limited Edition - G 4/5 H

<r><B><s></s><COLOR color="green"><s></s><SIZE size="150"><s></s>NOU din COLECTIA MEA - K.BAY.STS.B.</SIZE><e></e></COLOR><i></i><br/>
<IMG src="http://img262.imageshack.us/img262/2866/minitrix12607g45hbayrpfiv2.jpg"><s>
URL><e>
</e></IMG><br/>
Locomotiva bavareza <URL url="http://kbaystsb.blogspot.com/2007/12/minitrix-12607-limited-edition-g-45-h.html"><s></s><COLOR color="green"><s></s>MINITRIX 12607 Editie Limitata - G 4/5 H <e></e></COLOR><e></e></URL> cu date si poze aici: <br/>
<URL url="http://kbaystsb.blogspot.com/2007/12/minitrix-12607-limited-edition-g-45-h.html"><LINK_TEXT text="http://kbaystsb.blogspot.com/2007/12/mi ... -45-h.html">http://kbaystsb.blogspot.com/2007/12/minitrix-12607-limited-edition-g-45-h.html</LINK_TEXT></URL><br/>
<br/>
<COLOR color="green"><s></s><SIZE size="150"><s></s>VIZIONARE PLACUTA!</SIZE><e></e></COLOR><i></i><e>
</e></B></r>
 
Nu a fost asta dorinta mea, dar un pic de provocare nu strica ... iti doresc cat mai multe vagoane K.Bay.Sts.B. :wink:
 
@FloS:

Excelenta vagoane, felicitari! Si... si pentru mine e o provocare! :D
Apropos... m-ati "molipsit" si pe mine de epoca I-a...

Dorin
 
Excelenta colectie :confused: , pur si simplu sunt impresionat de ce colectie ai, ultimele 5 vagoane sunt exceptionale mai ales ca si nivel de detaliere 8)

:aplauze:
 
@silviu20061 Toate modelele Minitrix epoca I au acelasi nivel de detaliere dar fara doar si poate vagoanele cu reclame (bere, margarina si altele) sunt cele mai reusite.
ca de exemplu:
http://kbaystsb.blogspot.com/2007/11/minitrix-15039-beer-cars-set.html
http://kbaystsb.blogspot.com/2007/11/minitrix-15036-beer-car.html
http://kbaystsb.blogspot.com/2007/11/minitrix-15038-beer-car.html

Salutari!
 
Silviu,

Modelele Minitrix sunt intr-adevar foarte frumos facute, dar sa le vezi si pe cele Arnold!

Probabil te mira, fiindca totul este la scara N.

Iata deci ce inseamna scara N... nu sunt cu nimic mai prejos decat modelele la scara H0!

Si tot pe scara asta, daca vei cauta pe internet, vei descoperi ca mai exista si "puristi" care fac FiNe scale... practic acolo nu deosebesti un model bine realizat pe diorama, de prototipul sau real! ;-)
 
Unele vagoane Arnold sunt la fel de detaliate insa nu prea au avut vagoane bavareze :(
In ceea ce priveste fiNeScale ...cu totul alta poveste ... pricepere, rabdare, dorinta...
 
MINITRIX 13205

<r><B><s></s><COLOR color="green"><s></s><SIZE size="150"><s></s>NOU din COLECTIA MEA - K.BAY.STS.B.</SIZE><e></e></COLOR><i></i><br/>
<IMG src="http://img92.imageshack.us/img92/1008/minitrix13205brottranspek2.jpg"><s>
URL><e>
</e></IMG><br/>
Vagon bavarez cu inscriptii ale fabricii de panificatie "Joseph Bartmann" <URL url="http://kbaystsb.blogspot.com/2008/03/minitrix-13205-boxcar-joseph-bartmann.html"><s></s><COLOR color="green"><s></s>MINITRIX 13205<e></e></COLOR><e></e></URL> cu date si poze aici: <br/>
<URL url="http://kbaystsb.blogspot.com/2008/03/minitrix-13205-boxcar-joseph-bartmann.html"><s></s><LINK_TEXT text="http://kbaysts...05-boxcar-joseph-bartmann.html</LINK_TEXT><e></e></URL><br/>
<br/>
<COLOR color="green"><s></s><SIZE size="150"><s></s>VIZIONARE PLACUTA!</SIZE><e></e></COLOR><i></i><e>
</e></B></r>
 
Salutare FloS,

Vad ca dupa bere, nu ai uitat sa ne asiguri si painea cea de toate zilele, insa evident tot in epoca I-a!

Ceea ce mai lipseste acum, este circul... ;-)

Inca o data felicitari pentru colectie, tine-o tot asa! Bavarezele epoca I-a sunt cele mai frumoase, poate doar ceva prusace din aceeasi epoca ar reusi sa le intreaca!

Salutari din Constanta,
Dorin
 
WUNDERBAR
Daca ar fi sa aleg ceva nu as sti pe care - poate bavareza S 3/6 -
Si mai trebuie sa ai ochii de vultur :D
 
Cei drept nu doar bavarezele sunt frumoase ...ci toata epoca I germana si cred nu numai...
Cand voi termina de aratat ...chiar daca pe bucatele ...tot ce am din bavareze voi trece si la K.P.E.V., K.W.St.E., K.Sächs.Sts.E.B. Oldenburg, Baden si chiar SBB-CFF, si-atunci putem face comparatii :lol: .
Dar asta va mai dura 8)