Stiri

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

cristiCFR

Well-Known Member
Trenulist
19 Iunie 2007
944
0
35
Timisoara
tren.transira.ro
WEBSITE
http://tren.transira.ro/
YAHOO
pitcristian
LOCATION
Timisoara
Anunt , Trenuri de Colinzi

<r><IMG src="http://i199.photobucket.com/albums/aa113/pitcristian/Diverse/default.jpg"><s>
URL><e>
</e></IMG></r>
 
Vin cu o veste foarte buna pentru Romania, la uzina 16 Februarie din Cluj Napoca, se va produce o noua locomotiva LDH.

Atentie, vorbesc de o locomotiva constructie noua, modernizari au fost destule. Este vorba de o locomotiva diesel-hidraulica construita pentru CFR calatori, are foarte multe la comun cu actualele locomotive echipate cu motor caterpillar. Subansamblele se fac la Aiud la fosta "Metalurgica" care a fost cumparata de catre 16februarie, iar asamblarea la Cluj. Planul prevede constructia a 2 locomotive / luna, deci nu cred ca este vorba de o serie foarte limitata. Ca si design, locomotiva va semana foarte mult cu actuala clasa 82, totusi sasiu nou, colturile capotelor putin mai rotunjite.

Nu pot sa va dau mai multe detalii acum din motive de secretomanie, tipic la noi, pot sa va sun doar ca planul este ca locomotiva sa iasa pe poarta perfect funtionala la data de 16 februarie 2008 (chestie de-a dreptul comunista zic eu :) ), cand va fi inaugurata cu mare fast de prim ministru (sau ministru transporturilor), bineinteles sa isi atribuie ei toate meritele.

Lasand politica la o parte pentru ca nu e locul ei pe acest forum, pot sa spun ca este un lucru minunat sa se produca din nou locomotive in Romania dupa atatia ani de stagnare.

Voi reveni.
 
Salutare.

Cateva noutati.

Ieri am facut o vizita la Remarul 16 februarie, obiectivul principal a fost sa discut organizarea unei vizite organizate a clubului Trainsylvania, nu s-a putut discuta, directorul fiind in sedinta, insa voi merge din nou saptamana viitoare. Pot sa va zic ca e absolut incredibil ce se gaseste acolo, locomotive, motoare, subansamble, automotare, vagoane, aburoase si mai ales multi oameni "nebuni", nu cred ca sunt oameni normali cei care lucra acolo :lol:
Apropo, am fost surprins sa constat ca multi angajati sunt femei, chiar si sudori.

O locomotiva cu aburi pentru austrieci este in reparatii, se lucra la cazan, acesta a fost practic reconstruit aproape in intregime, locomotiva va iesi in probe in martie-aprilie. Este vorba de aceasta locomotiva (link de la Gabi Todoran).

Am vazut si noul LDH in lucru, se pare ca prima locomotiva va fi gata pana pe data de 16 feb, inca altele 2 sunt in lucru. Proiectul este de a se face 20 bucati.

Am inspectat si o aburoasa de gradina complet functionala facuta la scara. (poza aici, in josul paginii)

In curte au 6 aburoase (foste CFR, in special 50-uri) care asteapta sa fie reparate candva (cand va fi timp), o linie plina cu LDH-uri ce vor fi taiate si topite si multe altele.

voi reveni.
 
Ar fi super dacă ai reuÂşi să-i convingi să ne pună la dispoziĂžie planurile generale ale LDE-ului Âşi LDH-ului :D Măcar cotele caroseriei Âşi planuri mai detaliate ale boghiurilor :) Cred că ai face mulĂži modeliÂşti să fie fericiti.
 
O poza cu minunatia:


Florinn a spus:
....
In curte au 6 aburoase (foste CFR, in special 50-uri) care asteapta sa fie reparate candva (cand va fi timp), o linie plina cu LDH-uri ce vor fi taiate si topite si multe altele.
....

poze:



 
Salut Florin,
faptul ca se face o noua locomotiva la Cluj este o veste excelenta. N-as zice ca faptul ca n-ai voie sa postezi poze pana nu iese masina in public e chiar o secretomanie comunista. Se procedeaza absolut la fel si in alte domenii, inclusiv in constructiile de autovehicule.

Cred ca e foarte normal sa fie asa, gandeste-te ca e un produs nou si trebuie "inaugurat" cum se cuvine, la fel ca si povestea aia cu statuia care e acoperita cu un cearsaf pana vine primarul sa-i taie panglica, desi si pana atunci au existat oameni care au vazut-o (artistul care a facut-o, oamenii care au montat-o pe soclu, etc)

Faptul ca se fac lucruri minunate acolo n-ar trebui sa mire pe nimeni. In ceea ce ma priveste am avut ocazia sa vad ce faceau la sfarsitul anilor '70, cand inca mai reparau locomotive cu aburi. Pe vremea aceea liceul nostru facea "practica in productie" la IMMR 16 Februarie. Tin minte de atunci "aleea locomotivelor" unde erau pastrate niste adevarate minuni.

Salutari din Constanta,
Dorin
 
Salut

Si puntul tau de vedere e bun,
insa, din punctul meu de vedere, nu este nu stiu ce prototip, practic e vorba de un locomotiva clasa 82 imbunatatita, nu concureaza cu nimeni ei ca producator, nu este nimic de furat daca ar fi sa comparam de exemplu cu industria auto unde modele sunt camuflate si vanate de paparatzii peste tot.

in fine, sa speram ca locomotiva va fi un real succes avand in vedere ca locomotivele din clasa 82' sunt niste masini foarte bune.
 
Mda, trebuia sa fie si o bila neagra pe ziua de azi, totusi, pun eu bila alba 8)

Fugind sa prind dacosu sa ajung la Alba Iulia, mi-a fost dat sa vad in gara noua locomotiva a CFR care a iesit azi la probe, mare minune, ma iau la fuga dupa ea, a fost destul de greu sa o prind clar in poze, nu a stat pe loc.

O prima poza, locomotiva pleca spre iesirea dinspre Oradea:



In speranta sa o prind la vreun semnal o iau la goana dupa ea, oricum eram in intarziere si riscam sa pierd Dacosu. Norocul meu a fost sa opreasca la semnal spre a acorda prioritate unei rame desiro ce tocmai pleca din depou. Ajuns la celalalt capat a garii, cu mult in interiorul "zonei de siguranta feroviara", am incercat sa ii fac poze, din pacate timpul meu extrem de scurt si faptul ca locomotiva se misca nu mi-au permis sa trag niste imagini detaliate, totusi pozele:



M-a batut chiar si gandul de a renunta la bus si sa o prind mai in detaliu dar nu a fost sa fie, totusi, ce am remarcat asa pe fuga:

- hornul dispus intr-o parte pentru a oferi un parbriz mai mare mecanicului
- schema de vopsire portocaliu/alb
- mult mult mai silentioasa decat vechea clasa 82, aceasta este mult mai bine antifonata
- absolut nici o urma de fum chiar si la demaraj, la vechea clasa 82 se mai vede
- sasiul nou

Ramane de analizat mai in detaliu la urmatoarea aparitie.
 
Poate vom vedea o minune:

http://www.mediafax.ro/life-inedit/un-tren-de-epoca-va-circula-intre-brasov-si-rasnov-din-luna-mai.html?4728;2492159
 
Dincolo de inexactitatile majore din textul de presa, informatia are la baza un proiect real, care e destul de aproape de a fi finalizat.

Ca sa lamurim un pic lucrurile, trenul nu are nimic de la 1900, nici vagoane de pe vremea regelui Ferdinand (ce mult mi-as dori sa mai existe trenul regelui Ferdinand, cu care acesta a ajuns la incoronarea de la Alba Iulia .........). Va fi un tren mai...interbelic...
Iar gara Rasnov cam greu sa fie adusa la forma din anul 1900, pentru simplul motiv ca gara originala arata complet diferita.

Nu mai conteaza...

Important e ca este o initiativa in derulare cu sanse mari de a fi finalizata si pentru prima data in tarisoara asta vom putea beneficia de un tren istoric regulat, de ecartament normal, accesibil publicului larg.
 
Catalin,

Igoranta este foarte mare in domeniul istoriei feroviare, motiv pentru care in stiri de presa se pot amesteca mocanite cu trenuri interbelice si cu regele Ferdinand. Putem zice merci ca n-au amestecat in ciorba si vagonul princiar al Mihai Viteazul, si locomotiva cu care au venit pandurii lui Tudor Vladimirescu!

Tocmai cu atat mai importanta este cruciada impotriva acestei ignorante, care se poate face inclusiv pe principiul picaturii chinezesti.

Apropo de gara din Rasnov, imi aduc aminte de perioada cand petreceam cateva zile la Rasnov la unchiul meu, fratele preferat al bunicii mele.

Era perioada anilor '70 cand se filmau multe filme straine in zona, si stiu ca in acea perioada la gara Rasnov a fost filmata scena unui film occidental destul de cunoscut.

Sa fi fost oare "Doctor Jivago"? Din pacate nu mai am idee ce film era. Stie cineva?
 
Cele 113 etajate fac parte din seria 26-26,care mai circula prin Bucuresti si Iasi/Suceava.Ulterior,toate vor trece pe la Remar Pascani,unde vor fi "modernizate" ca in Romania...chit aruncat cu lopata si vopseaua folosita in graba :-|

Cat despre cele 90 de vagoane noi,am impresia ca vor fi produse la Astra Arad. :roll: