Proiectul meu

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

jak

New Member
15 Decembrie 2007
11
0
Bucuresti
YAHOO
jak.sport
LOCATION
Bucuresti
Salut tuturor
Din cauza spatiului redus 70/290 (vechea poveste) incerc sa inghesui ceva :lol: http://i246.photobucket.com/albums/gg118/jak1900/demotriajj001.jpg?t=1199790482 daca aveti idei nu le refuz..
 
Pai...


1. Toate macazele din gara (acea sectiune cu inscucisarea) muta-le mai la stanga sa nu cada macazele in mijlocul peroanelor
2. Unde e turnanta in partea de sus nu stiu daca au rost toate liniile alea, mai bine pui ori ceva verdeata ori ceva atelier sau ceva curte pentru ca oricum ai foarte multe linii
3. La fel in stanga in partea de sus a imaginii..foarte multe linii care nu au rost daca nu este ceva pe langa ele. Mai bine mai tai din ele si pui ceva instalatii specifice garilor

Cam atat, oricum overall e bine la suprafata data , succes
 
Parerea mea e ca PROECTUL e OK dar... unde rulezi? Doar sa plimbi locomotivele din gara in turnanta. Poate reusesti acolo macar intr-un capat sa ai mai mult de 70cm, sa faci un cerc sa ruleze trenul mai mult.
 
La prima vedere ar cam fi cele de jos

Daca detaliezi mai mult, macar in cuvinte, ce vrei sa faci cred ca se mai gasesc pareri

Schita.jpg
 
5. Unde LHD a facut dreptunghiul portocaliu ce sens are primul macaz si cel de mai sus de langa copaci ? Daca vrei sa mergi pe o ramura pe alta folosesti cele doua pozitii ale turnantei.
Mai bine pui niste tufe , verdeata, stiva de traverse pe acolo

6. LHD vede mai bine ca si mine, nici nu am vazut ca ai bariera acolo...pe langa ca trece exact peste macaze trece si prin mijlocul liniilor unei gari deci poate peste peron. Parerea mea sa o scoti de tot (eu am crezut ca e un turn de control peste linii de aceea nu am zis nimic)
 
mie imi place planul, dar am o obiecĂžie: ca sa duci o locomotivă din triaj (liniile de sus), în gară (liniile de jos) trebuie neapărat să treacă prin turnantă. E bine dacă poĂži să faci legătura dintre ele cu linie directă.
 
Macazul ara ar avea sens daca ar fi urmatorul scenariu:

O locomotiva iese din remiza si se afla pe placa turnanta sa plece spre gara - linia din stanga jos a turnantei
concomitent cu aceasta manevra o alta locomotiva vrea sa intre de pe linia de langa copaci pe linia moarta unde poate fi o cisterna cu carburant.
Se pot executa manevrele concomitent dar ... putin probabil sa faci asemena lucruri concomitent.

Hai sa asteptam sa vedem ce a gandit jak
 
@LHD, nu cred ca intre macazul respectiv si turnanta este loc pentru o locomotiva.
Mai bine foloseste cele doua macaze pentru trecerea de pe linie 3 pe linia 2 cum puneai tu
 
@LHD , vad si eu un portal acolo dar e oarecum ciudat ca o linie principala porneste dintr-o turnanta. Dar pana la urma toti trebuie sa facem compromisuri din cauza spatiului iar si mai important este sa ne placa chiar daca nu se regaseste 100% si in realitate
 
IonutTrif a spus:
@LHD, nu cred ca intre macazul respectiv si turnanta este loc pentru o locomotiva.
Mai bine foloseste cele doua macaze pentru trecerea de pe linie 3 pe linia 2 cum puneai tu

Pai de aceea am sugerat sa "miste" toate liniile la stanga ca sa faca loc pentru o locomotiva (doua segmente de 231) pana in linia de racordare la turnanta.
 
LDH a spus:
:D
Sus este un portal de tunel din cate vad io iar liniile acelea daca se vor prelungi pot face parte dintr-un triaj.

Pana la urma e si o chestie de gust: unii sunt morti dupa triaje , gari turnante, altii prefera mai putine linii si mai mult peisaj.
Personal recunosc ca fac parte din a doua categorie :)
Dar precum spuneai sa il asteptam pe jak cu alte lamuriri. Noi putem doar sa-i dam sfaturi sugestii din care alege el ce este pe placul lui.
 
@LHD : da corect, sa vedem ce zice si jak, eu totusi inclin pentru scoaterea macazurilor respective

@Jak : In alta ordine de idei ce soft ai folosit pentru a face schita ?
 
alexvusdea a spus:
Parerea mea e ca PROECTUL e OK dar... unde rulezi? Doar sa plimbi locomotivele din gara in turnanta. Poate reusesti acolo macar intr-un capat sa ai mai mult de 70cm, sa faci un cerc sa ruleze trenul mai mult.


Eu personal nu sunt adeptul ovalelor, sunt 100% pentru module.
Si ca tot veni vorba, jok, te-ai gandit la ceva modular ?
In cazul tai 290 cm e prea mare pt o singura placa. mai bine imparti in 2 module.
Vad o linie de demarcatie intre module cam in dreptul cifrei 2 facute de lhd (pe langa turnanta). Ochiometric dimensiunile modulelor ar fi: 70 x 120 si 70 x 170
 
multumesc tuturor.... :lol: nu credeam ca o sa-mi dea cineva atentie atat de repede oricum multumesc inca o data
Deci intradevar am plecat de la o idee (simpla modulara in care cu timpul daca am spati sa ma pot lega) si m-a luat valul am pus macaze si lini fara sa ma gandesc si la utilizarea lor , tocmai daia" v-am scris . am sa incep sa modific si sa postez planul pana iese... :D
WinTrack V8.0 3D este programul ptr. proectare (demo) fff usor de lucrat cu el chiar si ptr un incepator ca mine http://www.wintrack.de/
 
jak a spus:
... nu credeam ca o sa-mi dea cineva atentie atat de repede oricum multumesc inca o data

Totdeauna sa te astepti la ce nu te astepti :evil:

Acuma, legat de proiectul tau, bine ar fi daca te-ai gandi, mai intai, cam ce ai vrea sa reprezinte macheta ta pe cele doua module, sa zicem, sa iti faci un buget si dupa aceea sa treci la desenat.

Te asteptam cu continuarea,
 
intradevar o sa fie in module 2 cred deocamdata, referitor la buget "atat cat e nevoie" :lol: