Imbunatatiri BR 55

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

pcg

Well-Known Member
13 Iulie 2016
368
0
Bucuresti
LOCATION
Bucuresti
generator de sunet BR 55

<r><COLOR color="blue"><s></s><B><s></s>Generatoare de sunet<e></e></B><e></e></COLOR>.<br/>
<br/>
Pentru cei interesati trebuie sa stiti ca decodorul de sunet pentru locomotiva BR55 (G7.1) functioneaza impreuna cu decodorul Piko Hobby Plus 56121 care are conector pentru cuplarea generatorului de sunet. Daca aveti alte tipuri de decodoare de la Piko, nu veti putea conecta generatorul de sunet. BR55-ul vine echipat cu acest tip de decodor la start setul digital 57125.<br/>
<br/>
Pcg</r>
 
Sal,

Pentru cei care au sau vor sa aiba un G7 cu fum ! Se poate monta generatorul de fum pe functia F1 conform schemei de mai jos. E noutate absoluta. De la gagica mea de la Piko :wink: Ce zici Rally , am rezolvat-o ? :lol:

G7.jpg
 
Depourile Pan-Arin prezinta
Colectoare electrice pe tender la BR 55

Am preluat contractul de leasing a acestei superbe masini de la Caile Ferate PDI.

Initial m-a enervat faptul ca nu se alimenta bine si am dat vina pe sinele mehano, dar... saraca avea nevoie de alimentare mai stabila si functionala in curbe, acolo unde o masina cu 4 osii in linie, tinde intotdeauna sa se urce pe sine rupand astfel contactul cu ele numai prin vibratii, fapt cu totul suparator caci duce la intreruperi sacade care te scot din minti.
Drept urmare m-am decis sa o "supra-alimentez" !
In acest scop am folosit lamele de contact de la o aburoasa TT dezafectata pe care le-am pozitionat si fixat sub primele doua osii din tenderul generos remorcat din scurt de aburoasa.


Nu a trebuit sa gauresc podeaua tenderului caci am folosit pentru traversare gaura nitului de fixare a contra-greutatii tenderului.


Deasupra, am lasat generos lungime la fire, pentru ca in eventualitatea unor alte interventii in tender (cum ar fi introducerea de lampi finale albe), accesul sa fie lejer.

Am inpachetat frumos firele rebele si le-am pozitionat si fixat cu scoch.
Acesta mai are si rolul de a fixa temporar dar stabil, galeata tenderului de sasiu.
Galeata a trebuit insa sa suporte un decupaj de cca. 4 mm pentru a facilita pasarea cablului catre motor. O gaura ar fi fost total incomoda tinand galeata ancorata de cablu si ar fi adus prejudicii in momentul interventiilor ulterioare.

Nu am avut la acel moment cablu negru si cel albastru folosit atunci, cade greu la imagine, dar in perspectiva al voi schimba...

Noua locatie http://trenulete.info/locomotiva-cu-aburi-br-55-colectoare-pe-tender/

va urma
 
cica....."sunt incepator,aveti mila...."...incepator in ce? :evil: in HO poate,ca in
modelism feroviar nu cred
 
Biele si bielete

Am reusit sa termin reconditionarea si aranjarea bieletelor la BR 55 G8.
La modelul meu antic Piko, bieletele erau foarte prost montate. Niturile prea largi faceau ca bietele bieelete sa stea ca in pomul de Craciun, rastignite in toate directiile si urat privirii! Stateau strambe si se miscau urat si anormal incalecandu-se deseori! Dupa ce am studiat numeroasele voastre piosturi despre cum ar trebui sa arate corect, am decis!
In primul rand pozitia lor era in contratimp, una inainte si una inapoi, dupa aceea niturile erau foarte largi, jocul intre bielete era imens si mai mereu se bloca transmisia iar zgomotul era infernal.
In acest sens am procedat la demontarea grupurilor si apoi cu ciocanel mic am strans niturile la limita in care bieletele sa nu mai joace si sa calce stramb.



Pentru a le fixa corect, am facut o mica gaura in bacul menghinei, in care sa intre fix capul extreior al nitului, si pentru a lovi in el am confectionat dintr-un surub de 6mm, un dorn cu cap semioval concav, cu care am batut niturile toate din nou pana le-am adus in pozitia corecta.
In fine, va prezint aici un filmulet cu locomotivele mele aburoase, urmand ca dupa revelion sa postez exact etapele restaurarii locomotivei G8. Trebuie doar sa mentionez ca la ora actuala masina nu mai are tractiune, deoarece am decupat si extirpat motorul cancerigen si antic din cabina fochistului.
Cabina vreau sa o restaurez si sa o "mobilez" dupa modelul corect al cabinei! Am modificat structura sasiului si am gandit pozitia noului motor pe care al voi monta tooocmai la ...anul care vine! :D
In filmulet, BR55 G8 este pe liber cu toate osiile, dar am filmat ca sa vedeti ce lin merge si ce usor se inscrie acum in curbe fara sa se mai blocheze osiile.
Trebuie sa stiti ca nici pinioanele dintre osiile motoare nu mai sunt montate pe ea in acest moment. caci vreau ca actinarea s-o fac numai pe osia principala iar transmisia fortei sa se faca prin biele la fel ca la original.
Nu stiu ce voi reusi dar incerc! Dupa ce am citit numeroasele posturi despre biele si bielete ma gandesc ca ar trebui sa traga si asa, fara zgomotoasele pinioane cu dintii mici din epoca veche de la piko!
Pot sa va spun ca este foarte silentioasa asa si a disparut zgomotul uruitor produs de pinioane!



Va urma
 
Va salut!Frumos lucrat!Intradevar Br55 facut de Piko este o locomotiva cu probleme odata cu trecerea timpului,suruburile de metal care prind bielele si manivelele se slabesc si apar foarte multe probleme...
Si eu am un Br55 vechi de prin 1981 si are uzuri mari la transmisie asa ca in prezent arata asa:





Locomotiva o voi modifica foarte mult insa nu foarte curand intrucat vreau sa termin gara ''Stejarul''.Vreau sa o transform intr-o locomotiva tender cu 4 osii.
Va urez succes la reparatii!
 
Salut Lok!Cred ca nu m-am facut inteles,ma refeream la locomotiva cu tenderul pe ea(locomotiva tender),cu 4 osii,genul:



...insa cu sasiul locomotivei BR55.Poza prezentata este doar un exemplu de locomotiva cu tenderul pe ea,nu va arata asa cea pe care o voi face eu.
 
Schimbare motor!

<r>Locomotiva cu aburi BR 55 - schimbare motor<br/>
<br/>
Vechimea primei mele aburoase, zgomotul produs de aceasta in timpul rularii precum si proasta aliniere a bieltelor, m-au determinat sa intru in RK la BR55 G8. Masina de tip piko foarte vechi, modelul cu masa la colectorul motorului, se misca parca din zi in zi mai greu.<br/>
Iata ce am facut din aceasta masina:<br/>
<br/>
<URL url="http://trenulete.info/locomotiva-cu-aburi-br-55-schimbare-motor/"><s></s><IMG src="http://i212.photobucket.com/albums/cc48/PROGN0SIS/diverse/th_8martie.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL></r>
 
Felinare si iluminat pentru BR 55 Piko (old model)

Aceasta minunata locomotiva, a trecut prin numeroase modificari si a suportat multe interventii pentru imbunatatire! Lipsea insa cu desavarsire instalatia de iluminare, fapt pentru care am programat-o la interventia chirurgicala inerenta!



Gata! Iata o proba:



Urmeaza luminile pe tender!
 
Am continuat cu iluminarea tenderului!
Am desavarsit sistemul de iluminare astfel incat pe tender am lumini alb-rosu functie de directia de mers, iar pe felinarele locomotivei numai alb indiferent de directia de mers!

In paralel am reusit sa termin CFR-izarea partiala a masinii. Am pus inscripptiile CFR si pe tender. Am vizitiat linkurile date de forumisti, multumesc Catalin, si m-am documentat. Mai am de lucru la ea daca vreau sa fie cum trebuie. Ma simt insa tare rau si renunt momentan la lucru.
Am reusit sa redau viata acestei frumoase locomotive, prima mea aburoasa...

 
pcg a spus:
Sal,

Pentru cei care au sau vor sa aiba un G7 cu fum ! Se poate monta generatorul de fum pe functia F1 conform schemei de mai jos. E noutate absoluta. De la gagica mea de la Piko :wink: Ce zici Rally , am rezolvat-o ? :lol:

G7.jpg

Salutare tuturor,

Am o problema la schita de mai sus....decodorul meu de la Piko 56121 nu arata asa.....si nu-mi dau seama unde trebuie sa lipesc firul verde. Cred ca am nevoie de ajutor.....sigur am nevoie de ajutorul tau "pcg".....
 
...HELP!!...unde vine lipit pe decoder firul verde care pleaca din mufa(PLUG) decoderului (prima parte a desenului)....mai precis la "OUTPUT F1"
 
Nu pot sa cred ca nu ati instalat un generator de fum Piko pe o lok tot Piko....ma faceti sa vand tot ce am PIKO....

....:)....
 
shikanne a spus:
Nu pot sa cred ca nu ati instalat un generator de fum Piko pe o lok tot Piko....ma faceti sa vand tot ce am PIKO....

....:)....

Mai ai si tu putina rabdare sa intre pe forum pcg si te va lumina sigur. Daca nu mai ai rabdare vino sambata la club si am sa-ti arat eu live, ca nu ma pricep sa-ti dau explicatii scrise. :lol: