Diorama pe segmente a clubului TRC (topic pentru discutii)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Salut baieti,

La Multi Ani!, in primul rand,
apoi, un avertisment, daca tot ati fost la club de 1 ianuarie, inseamna ca nu ati baut destul, sa va fie rushine pentru asta :p .

Vad ca v-ati cam facut de cap pe acolo, :p, foarte bine, sunt convins ca rezultatul final va fi de exceptie,

@Bogdan asa cum a zis si Ionut, e stratul de baza, avem vreo 15 feluri de iarba la club, deci va urma munca de om nebun a lui Alinoch.

@Radu, asa cum am precizat, modulul cu triaj si modulele vecine vor fi electrificate cu catenara made by me, de doua tipuri, catenara moderna (cum avem pe Bucuresti -> Campina) pe magistrala principala, si catenara CFR clasica in rest, deocamdata sunt multe alte chestii de lucru la diorama care sunt prioritare, revizuit anumite sectoare de linie unde apar probleme, montat piese de centrat module, partea electrica la diorama, si altele care desi nu se vad, cer multa munca.
Productia masiva de catenara va incepe undeva prin februarie cred, totul depinde de cand voi avea timp sa ma apuc de ea. Atunci cand se va intampla, va voi tine la curent.
IonutTrif a spus:
INTREBARE: In zona HOe avem nevoie de brazi , nu de copaci. Ce ne puteti sugera , dar care sa arate bine sa nu fie ca si copacii hobby de la Noch. Ne intereseaza pachete mari (cred ca avem nevoie de vreo 200), dar care repet, sa arate a brazi nu a plastic ordinar. Eventual daca aveti poze si mai bine.

Cred ca o solutie ar putea fi seturile de brazi de la Busch. @rally, marfa Busch se aduce?

ciao.
 
noah, pai pana va fi declarata gata or sa mai fie multe de facut. Oricum am lucrat mult si eu si Ionut la o singura sesiune,in mod normal ar fi niste etape mai maruntele de facut, cu pauze de uscare, ceea ce ati vazut este o simpla sedinta de plantare.Date fiind conditiile si timpul limitat pe care il am la dispozitie fortez fazele de lucru.Una e sa ai in batatura dioarama si alta e sa trebuiasca sa te deplasezi in alta locatie.Dar cand va fi gata numai gazon nu o sa se poata chema.Urmeaza aspirarea surplusului de iarba, plantarea de finete, arbusti , copaci, tufe, pietre in zona podetului, mocirla, beltzi, rumegus,jegu` din garaj,nisip, tempera, mai o tzara de glet, terasametul la linie,rugina, lemne, exploatarea forestiera cu acareturile ei (ceva DIY ca doara asta insemna modelism pana la urma),si iara tempera si pe urma ma mai uit un pic si inca un pic de tempera...si nu-s sigur ca le-am zis pe toate.
@Sandy.O sa te rog sa-mi cedezi muntele tau :lol: (HO0) pentru ca am niste planuri speciale de lucru pe acolo si as vrea sa lucrez singur acolo ca sa nu-mi uit ideile :D .Oricum daca vrei sa lucrezi ar fi destul de mult de lucru la plantat iarba si ti-ar sedea bine cu lanterna in mana :mrgreen:
 
Florinn a spus:
...
Cred ca o solutie ar putea fi seturile de brazi de la Busch. @rally, marfa Busch se aduce?

...
Brazii aia de culoare inchisa de pe N sint cumva Busch, de care vorbesti?Aia is destul de ok, fata de periile alea de sticle , verde deschis(Noch?) care putragaiesc :skul: prin dulap...Deci aia inchisi eu zic ca ar fi destul de ok, macar pentru planul secund.
 
Salut !!!
Faina treaba faceti voi la diorama.
Bravo !
Am vazut ca voi a-ti folosit sina Tillig Elite ,sina care are o inaltime de 2,07 mm. Bunnn !!!
Acum,am si eu cateva intrebari catre voi:
1---Pe macheta voastra or sa ruleze si modele mai vechi de locomotive?
2---Cum se comporta macazele Tillig Elite atunci cand peste ele trece o locomotiva la viteza fff mica(gen shunting) ???
Locomotiva ramane cumva fara curent atunci cand trece peste macaz?????

Pun aceste intrebari ,deoarece am o muultime de probleme cu a gasi un macaz care sa-mi permita trecerea unei locomotive la viteza fff mica ,FARA ca acea locomotiva sa se opreasca pe macaz.
Am incercat cu macaze Tillig Standard-Pilz de 2,5 mm inaltime si sunt de groaza :-x :-x .
Am incercat cu macaze Piko A Gleis de 2,5 mm inaltime,aici a mai mers ,dar tot nu e ok.
Eu taman ce am digitalizat un KOF de PIKO.
E,acest KOF nu vrea sa treaca peste macaze. Am incercat aceeasi faza si cu V36 Lenz.La fel ........
Please ,help me ... :oops: :D

Va multumesc !!!!
 
Macazurile Roco au o micutza imbunatatire fata de celelalte: inima este metalica si poate fi "polarizata", adica poate fi alimentata in concordanta cu pozitia acelor prin intermediul unui micro-comutator din interiorul macazului, care este deplasat impreuna cu acele. Astfel locomotivele sunt alimentate fara nicio intrerupere la trecerea peste macaz. Aceasta solutie are totusi un mic dezavantaj: nu mai este permisa talonarea macazului (adica trenul sa vina dinspre bifurcare de pe linia spre care macazul NU este setat), fiindca se produce scurtcircuit.
Macazurile mele Fleischmann Profi-Track au si ele o mica imbunatatire: in santurile inimii sunt plasate doua fasii metalice care continua alimentarea locomotivelor prin intermediul buzelor de bandaj. Aceasta solutie nu este chiar 100% infalilibila ca si cea anterioara, dar elimina scurtcircuitele la talonarea macazului.
 
alin a spus:
noah, pai pana va fi declarata gata or sa mai fie multe de facut. Oricum am lucrat mult si eu si Ionut la o singura sesiune,in mod normal ar fi niste etape mai maruntele de facut, cu pauze de uscare, ceea ce ati vazut este o simpla sedinta de plantare.

Din pacate Alin are dreptate, nu ne permitem sa bibilim chiar cum ar trebui. Oricum pentru prima sedinta de plantare nici nu am avut rabdare pentru ca o asteptam de 15 luni. De fapt chiar acuma realizez ca am mai facut o greseala: nu trebuia sa plantez deloc tufe pana nu aspiram pentru ca acuma risc sa aspir si tufele sau frunzele de pe ele .
Ma gandesc ca ordinea corecta este:

1. se pune aracet gros (nediluat)
2. se pune pe unde vin tufele un pic de pamant (pas care nu este chiar necesar)
3. se planteaza primul strat de iarba (de cat mai multe feluri)
4. se asteapta sa se usuce totul , se aspira si eventual se mai completeaza cu iarba unde nu a prins bine
5. se asteapta sa se usuce din nou , se aspira si se planteaza copaci, tufe si restul detaliilor

Pe prima portiune nu am avut rabdare si am cam facut 5 pasi in unul, dar cu siguranta de acuma inainte asa voi face.
 
@sesamcave

Pe diorama avem macaze Piko A Gleis, Roco, Tillig ellite cred ca mai avem si alte tipuri. Tillig ellite e ultimul "plantat" si inca nu am facut destule teste sa ne forma o parere , pentru ca zona a devenit biroul lui Alin :twisted:
Cum facem dam de veste.
 
Florinn a spus:
Cred ca o solutie ar putea fi seturile de brazi de la Busch. @rally, marfa Busch se aduce?

In plus ne mai trebuie vreo 2 cutii de copaci Noch + frunze Bush. Din cele verzi am folosit deja jumatate de punga . Oare Florin, nu sunt si alte nuate de verde ?
Daca la copaci merg si frunze Noch si Bush la tufe cel mai bine se potrivesc frunzele Bush.

Ca sa rezum am aveam nevoie de : brazi Bush (multi si mandrii :D), copaci Noch (de aia la cutie fara frunze) si frunze Bush :wink:
 
Mda, au ceva produse cei dela busch, cred ca avem ce alege :wink:

@sesamcave avem plantate 3 macaze tillig elite, in final vor fi 4, deocamdata nici unul nu este testat, dar iti pot explica cum functioneaza in teorie:

1.Pe macazele tillig elite nu exista intreruperi de curent, adica, inima este toata din metal si nu este izolata, formeaza corp comun cu linia ce continua (exact ca in realitate)
2. Macazele tillig elite nu functioneaza fara motoarele tillig care se monteaza sub blat.
3. Acele sunt legate electric de inima macazului
4. cele doua sine care se continua din inima, se izoleaza cu cleme de plastic, astfel se elimina scurt circuitul
5. Atat acele cat si inima macazului sunt alimentate cu curent de catre motorul tillig cu polaritatea care trebuie, in functie de pozitia macazului.
6. Motoarele tillig mi se par de departe cele mai bune, au cursa ca si in realitate, adica nu click/click, ci o cursa care se vede cu ochiul, cursa este reglabila si cu limitare, adica se taie curentul cand a ajuns in pozitie, in plus un motor de macaz poate actiona direct 2-3 alte motoare de macaz in functie de pozitia lui, adica tu schimbi pozitia unui macaz si automat se schimba altele 2-3 dependente de acesta, exact ca si in realitate 8)

cu alte cuvinte, dai un ban dar stai in fatza :)

Am sa revin cu rezultatele testelor atunci cand vor avea loc.
 
Baieti,vin si eu cu o propunere.Daca tot avem o sumedenie de brazi calitatea a II-a,oare n-ar fi o idee sa facem niste "pilcuri" dese in mijlocul carora sa-i punem pe aia mai rai si la exterior pe cei meseriasi?
Acuma,referitor la pomi(foioase),in dulap sint o sumedenie de la Busch dar am inteles ca nu e o calitate satisfacatoare.Eventual sa-i vindem si sa luam unii ok,ce spuneti?
s
 
@Sandy, sigur asa putem face, punem la liziera paduri brazi frumosi si in mijloc umplutura. Brazi chiar merg, ce nu merg is copacii Noch hobby aia rotunzi care chiar si in mijlocul padurii ma tem ca arata naspa :D
 
Pai atunci o sa mergem o data la club si o sa facem un recensamant a pomilor :D
Vedem ce se poate folosii si ce nu scoatem la vanzare sau la schimb cu pomi profi
 
sandy a spus:
Ai dreptate ca-s cam hobby dar sint.....Busch.Uita-te pe o punga :lol:

Dupa cum se vede in lista data de ionut cu o pagina mai in fata, busch face zeci de tipuri de copaci, daca aia is hobby, nu inseamna ca toti sunt la fel :wink:

mai vedem
 
Ce am vazut in linku` cu barazii Busch is ok. Cat despre brazii aia din dulap merg de umplutura cum ai zis, Sandy, da` copacii aia rotunzi is de-a dreptul penali...