LOCOMOTIVELE DIESEL

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

DORIN

Well-Known Member
Trenulist
25 Aprilie 2016
634
0
BUCURESTI
LOCATION
BUCURESTI
Astazi va propun un nou topic...
observind ca avem intre noi trenulisti care prefera locomotivele DIESEL in defavoarea ABUROASELOR, m-am gindit ca ar fi bine sa le dam o sansa de afirmare si locomotivelor din aceasta categorie. sper sa fiu in asentimentul colegilor forumisti si sa imi sustina initiativa. cum vad eu acest topic... propun postarea de fotografii ale dieselelor indragite, fiecare dupa pofta inimii dar numai piese din colectia proprie. puteti posta 3-4 fotografii (sau mai multe) mai elocvente ale unei locomotive diesel indragite (sau a mai multora). ar fi bine daca ati putea adauga citeva cuvinte legate de modelul expus (date tehnice, producator, etc) daca detineti bineinteles...
am propus acest nou topic si deoarece in general detinatorii de diesele au prezentat pe acest forum cu precadere anumite modele (cum ar fi BR 218), in timp ce altele au aparut mai mult prin colturile unor fotografii, in planul secund (fotografia avind o alta tema), raminind doar niste anonime sublime. :wink:
 
Eu am 4 locomotive diesel,dar va prezint numai 2,cele mai indragite,dupa cum urmeaza:

Acum sa o iau in ordinea preferintelor:
1. PIKO BR 130 Ludmila veche de 20 de ani,cea mai draga locomotiva diesel.Date tehnice nu am pre multe;tractiune pe 2 osii,cauciucuri de frictiune(schimbate de curand),si lumini care se aprind in functie de directia de mers.



Aici o comparatie intre Ludmila si BR 218 la marime


2.PIKO NOHAB, care face parte din primul StartSet(2 vagoane,traseu,pod si gara) si ea veche de cam 20 de ani.Date tehnice; 2 motoare,tractiune pe 4 osii,nu are cauciucuri de frictiune si fara becuri care se aprind in functie de directia de mers(inca nu a pasit in era digitala)

Cele 2 motoare,asta pentru partea tehnica:


Din pacate nu mai am cartile da la locomotive sa va dau mai multe informatii.
 
GAM 3, in domeniul dieselelor se pare ca avem cam aceleasi gusturi. si mie imi place forte mult LUDMILA si chiar am avut una cind lucram pe ecartament 12 mm. frumoase locomotive. sper sa reusesc sa achizitionez si eu una de data asta pe 16,5 mm. de asemenea imi place mult NOHABUL, mai ales vopsit in culorile prezentate de tine. nu ai ceva date tehnice ale locomotivelor reale corespondente modelelor???
 
!!!

<r>Salut !<br/>
Flos , trebuia sa specifici ca e pe formatul N . Efectul e si mai mare , datorita miniaturizarii.<br/>
<br/>
Preferata mea :<br/>
Locomotiva HO Vossloh HLD77 SNCB de la MEHANO :<br/>
<br/>
<IMG src="http://www.jucarii.com.ro/imgprod/me251.jpg"><s>
URL><e>
</e></IMG></r>
 
salut Gam3 eu inca mai am o BR130 Ludmila este perfect functionala o am din 1988 spune-mi si mie ce fel de gume de roti i-ai pus mai in detailiu eventual cod ceva daca le are RALLY si cum te-ai descurcat cu carbunii de motor ca ai mei sunt pe duca rau am incercat sa-i fac din carbune grafitat dar la ''crenvustii''mei nu prea imi ies
 
Re: !!!

<r><QUOTE author="rally"><s>
rally a spus:
</s>Salut !<br/>
Flos , trebuia sa specifici ca e pe formatul N . Efectul e si mai mare , datorita miniaturizarii.<br/>
<br/>
Preferata mea :<br/>
Locomotiva HO Vossloh HLD77 SNCB de la MEHANO :<br/>

<e>
</e></QUOTE>

Si a mea plus Blue Tiger de la acelasi producator si Herkules (Piko o va lansa si la scara TT , in Q IV 2006 ) <E>:twisted:</E> , mai mult ca sigur prima (sau a doua <E>:D</E>) care o aduce rally va fi a mea <E>:p</E> .</r>
 
Salutare,
Silviu
salut Gam3 eu inca mai am o BR130 Ludmila este perfect functionala o am din 1988 spune-mi si mie ce fel de gume de roti i-ai pus mai in detailiu eventual cod ceva daca le are RALLY si cum te-ai descurcat cu carbunii de motor ca ai mei sunt pe duca rau am incercat sa-i fac din carbune grafitat dar la ''crenvustii''mei nu prea imi ies

Gume roti 9 mm (10 buc) PIKO 56020,si acum cand scriu sunt pe stoc.
Cu carbunii nu am avut probleme pana acum,adevarul e ca a si stat foarte mult in cutie.

connectorxp
Si a mea plus Blue Tiger de la acelasi producator si Herkules (Piko o va lansa si la scara TT , in Q IV 2006 ) , mai mult ca sigur prima (sau a doua ) care o aduce rally va fi a mea .

Prima locomotiva cumparata va fi Blue Tiger, cel cu sunet :D :D :D .E super locomotiva,abia astept sa fie a mea.Eu o stiu de la PLAZA,dar tot as mai vedea niste poze.
 
Cauta in google blue tiger mehano , ad tranz , sa nu cauti bombardier , e alta varianta .

O stiu pe cea de la plazza , dar tot se face ca nu functioneaza , daca imi iese o manevra poate scot niste poze clare si bune cu ea .

Daca erai din bucuresti , de "pagubeam" cu o vizita pana la tine , sa o vad cum merge , dar poate o sa ai un drum candva prin bukale si o sa ne putem minuna de ea .
 
salut Gam 3 am luat inelele de la rally dar am o mica problema nu imi mai amintesc pe ce roti erau puse deoarece Ludmila nu le mai are de foarte mult timp.Poti sa ma ajuti? :?: Multumesc anticipat
 
Rally
Preferata mea :
Locomotiva HO Vossloh HLD77 SNCB de la MEHANO :
Am ramas impresionat de locomotiva cand am fost la tine,abia in tren am inteles de ce tot insistai sa ma uit la ea :D :D Pe la anul am sa iau si eu una.
Apropo,stiu ca Rally a avut Blue Tiger,cred ca cel fara sunet ca era in jur de 550 lei,cine la cumparat nu poate pune niste poze si niste parerii?
Ca de Craciun vreau sa fie langa bradut :D :D :D :D ,da cel cu sunet.
 
Pe ultima osie de la motor dinspre miljocul locomotivei.Dar nu are un sant pe osie?
 
nu poate nimeni sa ne arate un BLUE TIGER, sau alt diesel interesant?
imi place mult Clasa 66, dar sincer nu-mi permit.... :(
dar cel mai mult dintre diesele imi place Clasa 37 dar nu l-am vazut niciodata pe scara HO... doar la OO :(