Diorama pe segmente a clubului TRC (topic pentru discutii)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
@Florinn

buna treaba macazul ala flexibil.dupa ce l-ati lipit,acul din dreapta pare a nu calca
bine pe sina...sau asa mi se pare? se monteaza greu,usor,repede etc?cred ca ptr
mine ar fi solutia la multe dureri de cap pe care o sa le am in depou si triaj
 
:D :D :D

sub "biroul" lui Alinoch vad o cutie cu hartie de bucatarie si ...o butelie sub presiune
....e pentru inaugurarea dioramei? :p
 
@cosmin .. very funny :D

Desi am fost avertizat cum ca nu-i usor de montat, mie mi s-a parut destul de usor, in poza de sus, acele nu calca perfect din cauza ca erau prinse doar temporar de limba care le muta, la finalizare nu sunt deloc probleme, garniturile ruleaza excelent, inima din metal este superba, nu se compara cu alte macaze decat cu cele produse de tillig, singurul neajuns este faptul ca macazul nu prea este functional fara motor, recomand motorul produs de tillig, cel care se aplica sub blat.
 
@Alin

oare balustrada podului e la scara ? Daca luam un omulet HO cred ca trebuie sa stea cu mainile ridicate sus si pe varful picioarelor sa ajunga la ea :p
 
INTREBARE: In zona HOe avem nevoie de brazi , nu de copaci. Ce ne puteti sugera , dar care sa arate bine sa nu fie ca si copacii hobby de la Noch. Ne intereseaza pachete mari (cred ca avem nevoie de vreo 200), dar care repet, sa arate a brazi nu a plastic ordinar. Eventual daca aveti poze si mai bine.
 
as putea sa fac cativa brazi "premium" (2-3) da mai multi nu ma tin nervii.Dupa modelul copacilor DIY de langa gara de pe N
 
Am uitat sa mai spun un sfat pentru iarba: sa nu folositi aracet diluat mai ales daca relieful este in panta. Eu, ca sa fac economie am diluat un pic aracetul dar din pacate a curs la vale, in plus nu stiu daca nu au ramas zone neacoperite de iarba. Oricum , cu siguranta data viitoare va fi mult mai bine..important este sa incercati sa va faceti mana.
 
Pai cu pensula l-am aplicat , dar tot a luat-o la vale :)
Trebuie tinut cont ca atunci cand se aplica iarba aracetul trebuie un pic mai gros aplicat sa se poate "implanta" in el firul. Si daca nu e destul de vascos...se duce :)
 
Felicitari pentru initiativa de a pune iarba, pot spune ca a iesit super din primele poze, iar marimea dioramei va spori realitatea in final. Muntele HOe 1, din cate am inteles, a iesit super cu iarba pe el.

Pot adauga ca pentru lipirea ierbii este nevoie si de un aracet bun cum este cel de la Moment, el uscandu-se transparent. Eu am incercat si cu un aracet mai ieftin si rezultatul a fost dezamagitor, multe zone fiind mai albicioase.

Multumim pentru ca ne tineti la curent si ne aratati si cele mai bune metode pentru a construi o diorama. Am incercat si eu metoda de a face buruieni din burete NOCH cu aracet chiar in dupamasa asta si va pot spune ca metoda da rezultate si astept sa se usuce.

Tot ce imi doresc este sa continuati sa ne aratati cum decurge lucrul la diorama. Insa am si o intrebare. Ati renuntat la fabricarea stalpilor de catenara? Florin facuse cativa de laudat. Era interesant ca triajul sa fie "electrificat" ca in realitate. Ar fi fost excelent. Timpul nu e pierdut !

Numai bine si Un An Nou Fericit tuturor forumistilor.
 
Udar te pot contrazice - eu folosesc banalul aracet de constructii iar in el amestec pigment de culoare maro sau umbra arsa si il diluez cu putina apa sa iasa ca o pasta putin lichida ,astfel spatiile dintre firele de iarba raman maro ca si pamantul .

Si acum o carcoteala pentru baietii din CJ cam gazon (pentru terent de fotbal) iarba din varful muntelui unde o sa fie brazi si o exploatare forestiera :evil: :p
daca foloseati iarba pentru munte (iarba alpina de la noch) arata mult mai bine , este mai inchisa la culoare are si bucati maro de pluta in ea imitand mai binea peisajul montan .

Spor la munca si un an nou mai linistit (cu mai mult timp de trenulete :twisted: )
 
@Udar: folosim aracet moment care rammane perfect transparent, pozele au fost facute exact dupa lipirea ierbii si fabricarea tufelor de aceea inca se vede alb, sigur o sa revenim cu poze dupa uscare.
Catenara va fi de doua feluri: in zona de munte si in gari Viesmann iar in triaj va fi catenata CFR home made de Florin , dar deocamdata am avut alte prioritati dar am inteles ca va incepe lucrul la ea repede.
Astept poze de la tine cu tufele uscate pentru ca noi nu ajungem prea curand la club

@Bogdan am vrut sa dau eu prima piatra asta dar din colegialitate am lasat pe altii :D . Oricum Alin e omul care face din mers treaba: adica face un pic, vede cum iese, corecteaza , modifica. Si lui ii place sa aiba tot timpul o baza de la care sa lucreze. In poze e chiar gazon pentru ca e iarba peste tot (chiar daca nu e aracte sub), iarba care va disparea prin aspirare. In plus pe acolo vin drumuri forestiere, vai secate, trunchiuri de copaci rupti cu siguranta nu va fi gazon la final. Dar totusi daca piatra e pe jos o ridic si mai dau o data si spun ca intr-o padure de conifere pe jos nu prea e iarba, poate ar fi fost mai indicat iarba mai inchisa la culoare (avem si asa ceva). Dar cunoscandu-l pe Alin sunt convins ca va iesi ireprosabil.
 
Cu siguranta va voi arata ce a iesit dupa uscare. O sugestie am pentru ultima poza, daca nu v-ati gandit deja la asta. Ar fi frumos sa puneti pe langa sina un gard. Fie ca e de beton sau de sarma cred ca ar arata foarte bine.

Toate cele bune,
 
Am citit undeva 10 reguli pentru o diorama perfecta. Una dintre ele era: puneti cat mai multe garduri. Stai linistit ca gardurile is pregatite, in plus studiem sa mai facem home made. Pe de alta parte nu am vrea sa punem garduri de dragul de a pune ci sa aiba un suport in realitate.
Oricum multumim pentru sfaturi si asteptam oricand altele cu placere.
 
Salutare!
Nu uitati ca nu e gata!Trebuie foarte multa mizerie aplicata si atunci nu va arata a gazon.Ma gindesc la un spritz cu aerograful cu diverse tente de maro dar am si ceva RLM 82 si 83 care dau foarte bine "a mizerie de padure".M-am uitat cu atentie la aplicarea ierbii si ati facut o treaba super,saptamina asta o sa vin si eu sa lucram un pic cu aerograful.
Insa....Florin o sa fie suparat,dar n-am ce-i face trebuie sa-i dau dreptate.La zona in care e linie dubla,pe "modulul lui Sandy",nu ar fi trebuit pusa iarba intre sine,linia fiind circulata si intretinuta.Initial l-am contrazis pe Florin dar dupa ce mi-am petrecut citeva ore bune urmarind trasee pe Bahn TV,mi-am dat seama ca are dreptate.
s
 
M-am uitat inca o data la poze si mi-au placut foarte mult.Doresc sa ii felicit pe Florin,Ionut si Alin pentru miinile de aur dar si pe Bogdan care are dreptate cu gazonul si e bine ca ne face observatii,inseamna ca ne sustine.
Eu am trimis un e-mail la MIBA si unul la MOdelleisenbahnner ca sa ma interesez in ce conditii poate aparea diorama noastra in aceste reviste.As fi cel mai fericit om sa vad poze cu ea in aceste reviste.Cert este ca s-au publicat foarte multe poze si articole cu diorame mult,mult mai slabe.Bravo,baieti!
 
@Sandy: nu este iarba intre sine, a cazut din apliator cand am plantat-o. La aspirat se duce.
Oricum trebuie sa aspiram cu o soseta sau carpa pe teava sa incercam sa recuperam cat mai mult.
Am avut si eu discutia cu iarba pe terasament si stiu ca nu exista in realitate :)