Diorama H0

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
servus.
br52 nu cumva e epoca 3? probabil ca urmeaza conversia... daca nu cumva ai si executat-o :wink: si asta ar fi motivul pentru care nu putem vedea laterala marchizei...
 
Salve

@ lok locomotiva este ep.II ( pe tender sunt trecuti anii de revizie: '40-'42)
.....nu a primit nici un "semn" :lol: de conversie ( "prea curand');
....dar ma gandesc la o remotorizare (posibil motor Mabuchi -9902 de la Weinert) + ceva tuning exterior inspirat de modelul care l-am vazut expus la Brasov (apartinand lui M. Dorobantu)!

Mihai
 
Salut !

Ce este "agregatul" galben de la postul din 14 iunie 2007 si unde l-ai gasit ??

dac
 
Michael a spus:
@ lok locomotiva este ep.II ( pe tender sunt trecuti anii de revizie: '40-'42)
.....nu a primit nici un "semn" :lol: de conversie ( "prea curand');
....dar ma gandesc la o remotorizare (posibil motor Mabuchi -9902 de la Weinert) + ceva tuning exterior inspirat de modelul care l-am vazut expus la Brasov (apartinand lui M. Dorobantu)!
Daca tot vei face tuning exterior, atunci te rog sa nu uiti de "micutza" corectura la... bielele de pe stanga :D
 
Salve,

@ Bogdan I - multumes pt. aprecieri... :p

@ LDH - nu , nu am tradat, dar mai trec "razant" si garnituri din viitor...prin zona dioramei :oops:

Mihai
 
Salve,

Cateva noutati din ianuarie - februarie 2008:

1. De la Roco vagon ciment ep. III Schwarzbau:
dscf4019nx7.jpg


- tot Roco vagon platforma ep.III seria Schwarzbau:
dscf4007bv5.jpg


2. De la Piko vagon cisterna ep.III usor patinat:
dscf4018lh2.jpg


3. Vagon de dormit Roco ep.IV DB:
dscf3986rk5.jpg


Revenind la epoca II:

- Praiser: Antitank Gun (art. nr.16549) si un vehicul pt. transport trupe (art. nr. 16552):

dscf3995px9.jpg


dscf3997pc0.jpg


(precizare:in ultima fotografie vehiculul din plan apropiat e de la Minitanks)

Mihai
 
buna Michael,

pentru o firma imaginara (numele de "Schwarzbau" il inventasera prin anii 1980 cei de la Roco Salzburg, si avea sensul de "firma de muncit la negru") vad ca Schwarzbau are un parc enorm! :D

adevarul este ca e cea mai populara firma de constructii... la 1/87! :)

cat despre Krupp Protze si acel 3.7PaK, modelul Preiser e ceva mai vechi decat Roco insa are calitatile Preiser... adica mai bine pe H0 sau alta scara nu se poate...

tot Preiser mai face un 10.5cm leFH (obuzier usor de camp), un tractor SdKfz.9 de 3 tone in diferite variante, ceva Sd.Kfz.251 (nu asa multe ca Trident) in versiune cu aruncator de mine si pontoane... le ai? :)
 
Salve Horia,

Acestea sunt deocamdata primele vehicule de la Preiser.....poate pe viitor.... :oops: :p

Mai am de la Preiser un set de 12 soldati de infanterie (art . nr. 16519) , neomontati si nevopsiti..... :oops:

Si inca 6 soldati tot Preiser...aceia insa vopsiti de a gata :lol: (dar nu prea se lasa fotografiati :| )

Mihai
 
Totul este sa nu umble cu steaua :D

Horia, interesant ce spui tu aici despre personajele de montat pe diorame!

Cand am fost in Germania si Austria acum doi ani am vazut ca pe subiectul asta se "bat" in principal doua firme: Noch si Preiser. Am observat ca Noch furnizeaza in general personajele gata vopsite, aranjate frumos in cutiuta, cata vreme Preiser le ofera atat vopsite si ambalate in cutiutele lor, cat si pe post de personaje "vrac" nevopsite.

Impresia mea, pornind de la numele firmei era ca ei ar "tinti" mai degraba ceva "low budget" din moment ce au "taiat" chinezii aia mici care se speteau vopsind toata ziua personaje.

Insa observasem si eu ca de fapt personajele Preiser sunt mai bine realizate, iar personal ca modelist prefer personaje nevopsite ca sa le pot modifica si sa le vopsesc eu asa cum doresc, decat sa am toata sceneta gata pregatita mura-n gura de Noch!

Acum, nu faci decat sa-mi confirmi ca de fapt in materie de "populatie" firma Preiser este mai utila modelistului decat ceea ce face Noch. (Bine, Noch se ocupa si cu alte lucruri, asa ca ramane in continuare utila, dar ma refer aici strict la personaje!)
;-)
 
buna Dorin,

"chinezii" sunt de fapt 28 de femei din insula Mauritius, care din 1986 produc toata gama Preiser! :)

in ceea-ce priveste Noch, exista doua tipuri de produse: gama veche (preluate de la Bachmann, gandite si facute in China cu metode din vremea lui Richard Nixon cand era senator ;) ) si gama noua, care tinde sa se apropie de Preiser... insa mai e ceva de mers...

insa hai sa nu-i "poluam" subiectul lui mihai! :)
 
Salve,

Pt. ca tot a venit vorba de Preiser, recent am primit din DE un set de soldati Preiser Military nr. 16519 (nevopsiti).
Incerc sa-i asamblez mai intai....iar cu vopsitul nu stiu daca voi indrazni sa verodata :oops: - neavand indemanarea si uneltele necesare.... :oops: :oops:











Mihai
 
Michael,

Soldatii tai sunt o chestie deosebit de interesanta, poti reusi sa faci niste mici "scenete" de mare efect pe diorama ta cu asa ceva!

Sigur ca poti indrazni sa-i vopsesti, nu trebuie nici un fel de scule speciale, ci doar o pensula mica, pe care o "tunzi" putin cu foarfeca pana ramane de dimensiunea potrivita, si vopsele de modelism de diverse culori, in cazul tau de preferinta mate.

Exista si un soi de "truse" de vopsele (am vazut Humbrol sau Heller) care contin culorile de baza, adica rosu, galben, albastru, alb, negru, argintiu. Prin combinarea lor poti pe urma obtine toate nuantele necesare. De asemenea, exista si truse de culori "militare" gata preparate, de diverse categorii, trebuie doar sa-ti alegi culorile potrivite.

Poti incerca sa gasesti asa ceva la papetarie, la magazinele cu articole de modelism sau, daca vrei ceva pretentios si cu preturi pe masura, pe la magazinele cu produse destinate artistilor plastici.

Desigur, mai ai nevoie de mana sigura si ochi pe masura (ar fi utila o lupa fixata pe postament sau din aceea folosita de ceasornicari). Este, de asemenea, mai bine sa incerci mai intai pe bucatele de plastic ca sa-ti formezi mana.

Inca niste sugestii: nu vopsesti "din mana" ci intotdeauna cu incheietura sprijinita de ceva, pentru ca altfel n-ai sa reusesti sa nu "sari" in afara conturului de vopsit.

De asemenea, eu nu m-as fi grabit sa montez mai intai soldatii, ci i-as fi curatat de bavurile suparatoare lasandu-i acolo pe cadrul de turnare, iar apoi i-as fi vopsit tot acolo, lasand de preferinta libere numai portiunile care trebuiesc lipite.

Odata soldatul lipit o sa-ti vina mult mai greu, daca nu chiar imposibil sa vopsesti unele detalii!

Spor la treaba si ...curaj! ;-)
 
pentru vopsit figurine(si nu numai) 1:87 este neaprata nevoie de o lupa fixa pe postament,de
preferinta cu iluminare
 
eu vopsesc pe N cu succes fara lupa si ochelari! :)

acum la modul serios, pe cutiile Preiser sunt in general scrise recomandari de vopsire... incearca, spala cand gresesti si sunt sigur ca daca la primul o sa te uiti crucis, al treilea o sa iasa bine! :D