Scule si dispozitive utile pentru modelism.

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
da, aerograf vroiam sa spun.Multumesc pentru link-uri.O parte le stiam deja, dar sint utile pentru ceea ce ma intereseaza si o sa le mai citesc odata.Freza cu biax am achizitionat-o de mult ;-)
http://www.forum.jucarii.com.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=578&start=15
deocamdata sta cuminte in geanta ei si asteapta sa-si infiga dintii in primul vagon care il voi arata in curand, :D ca tot a sosit azi si start setul de la ROCO. :aplauze:
Am facut cateva taieturi de proba pe niste placute de plastic.Taieturile sint curate insa flexishaftul taie ca in branza, nu iti permite un control deplin la taieturi mici si delicate (gen usa unui vagon), unde e de preferat cred sa tai mai ...batraneste
 
rally a spus:
Ce mi s-a parut extrem de utila in ultima vreme este banda dublu adeziva
.
@florin
ai dreptate, poate fi ff utila, zi-ne si noua, grosimea, latimea, lungimea, pretul si unde se gaseste. ;-)
rally

Pai, cand ai timp, fa o deplasare pana la Brico sau la oricare magazin, inclusiv Mega Image :D , si gasesti pe alese, adica pe dimensiuni.
Daca se apuca cineva sa insiruiasca dimensiunile blocheaza forumul :evil:
.
Asa ca nenea Rally te astept cu placere la Sincai la Mega Image, luam un carucior, mergem la "gondola" dedicata papetariei si iti alegi si iei cate vrei :D
 
@LDH
pe mine ma intereseaza ce au folosit baietii de la Cluj, punctual, ca experimente tot am facut si m-am ales cu banii dusi :(
Personal caut banda dublu adeziv de 0,2-0,5 mm grosime, placute, nu role (cu astea mi-am luat-o)
Cat despre blocat forumul, daca duce el zambete, bravo, sa-ti traiasca etc etc, nu s-o bloca la descrierea unui produs necesar. :p
 
Vin in completare si eu cu un site unde sunt prezentate "spatiile de joaca" pentru cativa modelisti. Am ramas :confused: la ce au unii :) http://www.modellversium.de/galerie/galerie.php?id=4
Si cateva scule destul de interesante http://www.modellversium.de/tipps/kategorie.php?id=1
Cunostiinte de limba germana necesare (Daca nu faceti ca mine si va uitati la poze intrebandu-va ce vroia sa zica ala acolo ;) )
 
As vrea sa iau o minifreza proxxon. Problema pe care o am acum e ca nu stiu care sa o aleg

AICI sunt disponibile 2 modele (vezi sus pe pagina), prima costa 250 lei in set complet, functioneaza la 12 v si are adaptor la retea.
A doua funtioneaza direct la 220 v, setul pare fi compus din aceleasi piese. Primul model mi se pare mai suplu la varf, deci ar fi un avantaj, insa nu stiu din punct de vedere al puterii care se preteaza mai bine la modelism.

Are cineva idee care e mai potrivita?
 
Eu as opta pentru cea de 100 W.40 mi se par prea putin, s-ar putea sa fie cam slaba petnru anumite operatii.Acuma in mana nu le-am avut (decat la raft, deci fara sa le vad cum functioneaza).
 
Nu m-am uitat la ele :oops: dar te sfatuiesc sa iei una care are variator de turatie.
Este foarte important sa poti controla turatia. Am patit-o pe pielea mea. Am o minifreza alimentata la 12 V cu trafo 220V/12V si cand porneste are tendinta sa "fuga" din mana. Asa ca interpus intre ea si trafo un variator de tensiune PIKO :D
 
@Ldh amandoua au compensare de sarcina, adica in momentul in care scula este solicitata mai mult, aceasta incearca sa mentina turatia constanta, nu ca la cele hobby care cand apesi mai tare cu ele scade turatia, deci nici nu se pune problema sa nu aiba turatie reglabila ;)
 
Eu nu ma refeream la compensare de sarcina.
Ma refeream la controlul turatiei din start, adica sa nu mearga la turatie maxima la pornire si sa o poti regla in functie de ce ai nevoie.
Atunci cand vreau sa marchez linia de taiere, pentru precizie, deh varsta, folosesc turatie mica pentru a crea un santulet. Apoi la turatie maxima, in cazul plasticului, din cauza frecarii si a degajarii de caldura risti sa topesti plasticul in zona taieturii lucru de care nu ai nevoie.
 
detin modelul in 220v. orice model ai achizitiona, fara flexischaft nu faci mare brinza cu el. deci, recomand modelul nr 2 + flexischaft. la flexischaft mai primesti si un set de 5 minimandrine de la 1mm la 4mm. atentie! cutitele de freza se cumpara separat! la freza ai mandrina ca la bormasina, ceea ce constituie un avantaj, dar nu se potriveste pe flexischaft - in sensul ca nu se stringe pina la capat - dar se rezolva cu un tubulet metalic introdus in spatele mandrinei. o recomand oricui. mie mi se pare a fi top-ul sculelor electrice de la noi de pe piata.
 
Salutari,

Imi permit sa va intreb si eu unde gasesc sa cumpar aceste scule Einhell? Maim ales trusa cu minifreze, bormasina, biax etc.

Multumiri pt ajutor
 
OK. Multumesc frumos. Nu stiam ca totusi se gasesc acolo. Am cautat odata pe la toate aceste super-store-uri si nu am gasit.

Bafta
 
La capitolul minifreza, daca esti dispus sa dai o suma mai mare iti recomand cu cladura sculele Proxxon. Sunt de o calitate sueprioara si nu suna de parca ai porni o masina in camera precum altele, ca sa nu mai spun de dimensiunile ergonomice si usurinta uc care le poti manui si modifica turatia. Asa ca dadca esti dispus sa cheltui putin mai mult consulta http://www.proxxon.ro