Nebunia mea

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
frumoase aburoasele.
cred ca inainte de leduri ar trebui sa le pui pe picioare.
poate ne intalnim vreodata sa vedem ce si cum.
aropo care sta pe langa mine (zona Obor) si are o loco analoaga ca vreau sa vad si eu cum merge pe circuitul meu digital.
 
Spor la treaba, pune poze si spune cum ai facut si ce greutati ai intampinat
Cred insa ca le vad cand ma intorc, pe 2 octombrie, criticile tot atunci

off: Sa nu mai zici ca suntem putini ochelaristi, a mai intrat unul in club

raphaelo: poate muti subiectul cu locomotivele la galerie unde te rog sa ne povestesti despre ele, par interesante aburoasele
le repari?

LDH
 
dan a spus:
Hey! Si eu port ochelari. (Permanent :( )

Mie mi s-a luat de ei , dar ce sa fac , in aceeasi situatie sunt si eu .

8)

Oricum , vad ca se fac progrese pe forumul acesta , mai ales de la COObra si Gam3 , dar sa nu ii uitam si pe ceilalti .
 
Desigur

<t>Probabil ca azi ma voi duce sa ma interesez si eu de ledurile alea,nu va faceti griji ca o sa le fac sa functioneze pe amandoua.Am si eu o intrebare,pt cei ce au facut iluminare la locomotive,de unde au cumparat bucatica aceea de plastic prin care se transmite lumina(e o chestie transparenta care se pune in fata ledului si imparte lumina ledului in 2 cai)</t>
 
azi am turnat modele de stanci din ipsos.
ok poate mint ca nu stiu sigur daca este ipsos, gips sau ce mama naibii este :lol: ca l-am luat dintr-un sac care nu mai stiu ce scria pe el, dar cred ca ipsos este.
am folosit matrita de la Noch cod 95910 care contine 4 forme mici, una mijlocie si o stanca mare.
in aceasta poza este forma goala pusa intr-o cutie de carton pentru a impiedica lasarea marginilor din cauza greutatii (este totusi din cauciuc si este flexibila). am mai pus si niste bucatele de scartaietoare pe sub ea sa o sustina.
http://www.railwayfan.ro/image/?img=12747&r=
amestecul l-am facut la ochi fara nici o reteta, dar am urmarit ca "aluatul" sa nu fie prea vascos. ceva intre smantana si lapte. pentru a se desprinde mai usor la final stanca de matrita am aplicat cu o pensulica pe interior o solutie din sapun lichid si apa. se observa si bulele de aer facute de sapun pe margine.
http://www.railwayfan.ro/image/?img=12749&r=
la uscare se observa ca in majoritate bulele au disparut.
http://www.railwayfan.ro/image/?img=12751&r=
cand zic uscare nu va amagiti ca nu le puteti arunca...cred ca abea dupa 24 ore este uscat foarte bine. formele ies din matrita destul de usor desi cauciucul este destul de gros. si iata si prima recolta
http://www.railwayfan.ro/image/?img=12753&r=
iata mai multe recolte
http://www.railwayfan.ro/image/?img=12755&r=
si doua detalii
http://www.railwayfan.ro/image/?img=12757&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=12759&r=
surprinzator, desi nu sunt uscate definitiv la un moment dat am scapat o stanca pe jos si nu s-a spart, in schimb s-a spart la scoatere una din ele deoarece este mai lunguiata si subtire la mijloc....dar am decis sa o pastrez deoarece nu deranjeaza.
am facut si un experiment si am pus la un moment dat aluatul fara solutia cu sapun in una din forme si la uscare am constatat ca iese mult mai greu decat cu sapun.
va sfatuiesc sa faceti aluatul mai subtire pentru a scapa de inevitabilele bule de aer din compozitie. daca aluatul este gros nici nu poate fi manevrat cu usurinta si cu siguranta ca vor ramane foarte multe bule de aer in interior care vor scadea rezistenta la final.
si nu uitati..........amestecati indelung ..........pe mine ma dor deja mainile.....dar nu mai am mult 8)
 
???

<r>Ce ti-e si cu tineretea asta si cu pasiunea infocata ... <E>:oops:</E> ,<br/>
am formele de luni de zile si ma pasioneaza ideea de a turna roci , dar spre rusinea mea n-am facut-o... ocupat sa imping cutiute <E>:wink:</E> <br/>
Coobra in 2 zile si-a tras deja o "recolta" bogata , a mai pus si leduri pe BR 218 ... nu pierde vremea <E>:shock:</E> <br/>
Tot asa Coobro !!!<br/>
rally</r>
 
las ca recolta e bogata la roci :wink:
am reusit sa desfac si vagonul:
http://www.railwayfan.ro/image/?img=12761&r=
acum imi ramane sa gasesc topicul cu iluminarea pentru digital, sa cumpar ce imi trebuie si sa trec la lucru.
 
deci azi am iluminat vagonul piko.
am decupat o carcasa de CD pentru a face o punde de plastic transparent pe care am lipit 4 LED-uri galbene in serie. tot inseriata cu LED-urile am pus o rezistenta de 1kohm izolata mai tarziu cu tub de plastic heat-shrink.
din pacate nu am avut inspiratie prea mare si nici multe materiale la dispozitie iar colectarea de curent se face de pe prima si ultima osie prin intermediul unui arculet prins de boghiu si de osie. prin faptul ca este arc asigura si o anumita tensiune in priza pe care o face pe osie evitand contactul imperfect. bineinteles ca firul care duce la LED-uri a fost cositorit de acest arc. LED-urile au fost orientate spre tavan, iar tavanul a fost captusit cu folie de aluminiu (din aia de gatit care vine la sul) pentru a reflecta cat de cat uniform lumina celor 4 LED-uri.
Si bineinteles pozele:
aici se vede folia care captuseste tavanul si bagheta de plastic pe care sunt lipite LED-urile....a trebuit facuta din doua bucati pt ca vagonul este mult mai lung dacat o carcasa de CD.
http://www.railwayfan.ro/image/?img=12809&r=
detaliu al aceluiasi lucru, iar in dreapta sus se distinge un pic tubul de plastic in care este rezistenta
http://www.railwayfan.ro/image/?img=12811&r=
boghiul cu arculetul care face legatura intre osia colectoare de curent si firul care vine de la LED-uri
http://www.railwayfan.ro/image/?img=12813&r=
si cateva poze cu ceea ce a rezultat din munca de azi. in poze se mai observa iluminarile rosii din spatele locomotivei si iluminarile cladirilor. pozele sunt un pic miscate din cauza timpului mare de deschidere a diafragmei, pozele fiind facute in intuneric......si imi tremurau un pic mainile, iar trepiedul mi-a fost lene sa il scot. :oops:
http://www.railwayfan.ro/image/?img=12815&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=12817&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=12819&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=12821&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=12823&r=
 
bine omule! chiar imi place. ma refer mai ales la cele doua idei pe care le-ai folosit cu destul succes. cel mai mult mi-a placut ideea cu arcul care chiar daca nu e perfecta poate fi imbunatatita. dar e un punct de plecare. nu m-as fi gindit. e de retinut.
apoi recunosc ca si eu m-am gindit la o solutie de iluminare a vagoanelor cu leduri galbene, dar nu ma gindeam sa le pun orientate spre tavan. buna idee. face ca lumina sa fie destul de uniforma... si imi place.
o singura critica as aduce la toata treaba asta si anume faptul ca e cam slaba lumina comparativ cu situatia reala si da impresia ca in toate compartimentele sunt aprinse luminile economice. :wink:
oricum succes in continuare!
 
cel mai mult mi-a placut ideea cu arcul care chiar daca nu e perfecta poate fi imbunatatita
sincer sa fiu am folosit arculetele pentru ca altceva nu gasisem :oops: iar arculetele sunt culese de la un video care l-am demontat, am recuperat surubele si alte chestii de genul asta si l-am aruncat.
problema e ca sunt necesare 2 arcuri pe vagon si mai am doar 2 arcuri si inca 2 vagoane :roll: ....si maine ma duc sa iau leduri si pentru celelalte 2 vagoane. nu stiu cum o sa fac cu culesul curentului. plus ca si la vagonul asta ar fi mai intelept sa pun perii colectoare si pe celelalte 2 osii pt ca intrerupe lumina pe la macaze.
o singura critica as aduce la toata treaba asta si anume faptul ca e cam slaba lumina comparativ cu situatia reala
idee e ca am vazut vagoane iluminate cu leduri albe si arata de parca au xenoane inauntru adica bat spre albastru ceea ce cred ca e mai lipsit de realitate decat la mine.
oricum eu sunt foarte multumit de cum au iesit.
 
am pregatit si celelalte doua vagoane cu folie de aluminiu pentru maine cand le voi echipa cu leduri si pe acestea
http://www.railwayfan.ro/image/?img=12845&r=
 
ai de gind sa vi cu ceva modificari la proiectul initial de montare a instalatiei de lumini la vagoane?
succes si asteptam imagini cu toata garnitura.
am o sugestie pentru tine, pentru a face cumva ca lumina sa fie mai puternica dar nu exagerat de puternica, ai putea monta 2 leduri galbene si 2 leduri albe intercalat. poti face acest experiment si daca nu iti place poti reveni la prima varianta. dar eu cred ca va fi bine.
as avea o intrebare la cei care au vagoane de calatori de start set pe boghiuri de la MEHANO: cum se desfac aceste vagoane deoarece as vrea sa le aduc unele modificari. tin mult la aceste vagoane pentru ca unul e albastru si unul verde iar forma lor este cea binecunoscuta si consacrata si pe care o apreciem noi cei ce traim cu nostalgia cailor ferate de acum 15 - 25 ani. in start set mai sunt 2 vagoane, unul rosu si unul portocaliu pe care le voi modifica mai tirziu. probabil cel portocaliu va avea alta culoare dupa modificari (verde cel mai probabil)...
 
Salut!

<r>Am si eu o intrebare.Care stie de unde as putea lua niste "tevi" de grosimea unei mine de pix(mina din fier).Deoarece vreau sa ma apuc da facutul staplilor de iluminat si am cateva idei,dar nu am gasit pana acum asa ceva.Ma gandesc sa ma duc la fiare vechi si sa cumpar nicte bucati de teava deaia prin care trece freonul la frigider.Astept si eu niste rasp... <E:mad:</E></r>
 
Sunt prea scurte,asta inseamna ca eu tre sa fac vreo 40 de stalpi,deci dak utilizez la ei vreo 2mine ca sa-i inalt(desi nu este estetic)asta ar veni cam 80de mine :lol: ....totusi n-are rost sa ma complic
 
Dar ar trebui sa se gaseasca asa ceva,in Germania vedeai peste tot.Bine,oricum Romania nu se compara cu Germania.....Totusi care imi spune dak stie,ca sunt cu programul in urma,ca vroiam sa cumpar beculete pt ele...
 
COObra a spus:
cel mai mult mi-a placut ideea cu arcul care chiar daca nu e perfecta poate fi imbunatatita
sincer sa fiu am folosit arculetele pentru ca altceva nu gasisem :oops: iar arculetele sunt culese de la un video care l-am demontat, am recuperat surubele si alte chestii de genul asta si l-am aruncat.
problema e ca sunt necesare 2 arcuri pe vagon si mai am doar 2 arcuri si inca 2 vagoane :roll: ....si maine ma duc sa iau leduri si pentru celelalte 2 vagoane. nu stiu cum o sa fac cu culesul curentului. plus ca si la vagonul asta ar fi mai intelept sa pun perii colectoare si pe celelalte 2 osii pt ca intrerupe lumina pe la macaze.
o singura critica as aduce la toata treaba asta si anume faptul ca e cam slaba lumina comparativ cu situatia reala
idee e ca am vazut vagoane iluminate cu leduri albe si arata de parca au xenoane inauntru adica bat spre albastru ceea ce cred ca e mai lipsit de realitate decat la mine.
oricum eu sunt foarte multumit de cum au iesit.

Se pot folosi arculete de la pixuri , evident desfacute si rebobinate pe un ac. Ideal ar fi sa exercite o presiune de apasare de sus in jos pe ax , pentru a micsora frecarea