Barci facute din bete de chibrit

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
multumesc................siam pornit la drum.....ma apuc de acuma sa copii planurile..............si in weekend o tulesc la palat :D
 
am gasit o metoda buna de copiere a coastelor pentru a nu ma chinui si eventual sa gresesc la calcule.........mam gandit la pur si simplu sa selectez poza cu planul coatelor si sa pun foaia de monitor si sa copii jumatatea(am noroc ca monitorul e plat)............la chila nu cred ca ar fi vreo problema pentru ca am o metoda de proiectare a chilei doar dupa coaste(in cazul cand acesta lipseste din plan).............imaginea pozei tale LDH imi da si inaltimea dorita.............dar iti cer parerea in legatura cu asta..........astept raspuns
 
am renuntat la ideea de a copia coastele de pe monitor :D asa ca mam apucat sa fac caroiajul.................incetul cu incetul planurile sunr transpuse pe foaie..................caroiajul cred ca am sal fac de 10x10 mm la coaste si 42x10mm la chila.....................sincer planurile de la chila nu prea le inteleg........poti sami explici ce este cu ea LDH?
 
am renuntat la ideea de a copia coastele de pe monitor asa ca mam apucat sa fac caroiajul

Pai nu trebuie sa faci caroiajul. Tehnica de astazi ne ajuta foarte mult. Daca ai Adobe Acrobat deschizi poza in el. In program ai posibilitatea de masurare. Setezi mm si faci un careu de 8 x 8 mm. Tragi de poza pana se suprapune perfect dupa care salvezi PDF. PDF se poate tipari. Planurile puse unul in continuarea celuilalt dau un format mai mare de A3. Nici asta nu ar fi o problema. Treci totul pe un CD si "fugi" la un centru de tiparire unde merg proiectantii sa-si imprime planurile.
Daca nu se poate si nu se poate ramane metoda cu transcrierea desenului prin metoda punct cu punct a caroiajului.
sincer planurile de la chila nu prea le inteleg........poti sami explici ce este cu ea LDH?

Acelea sunt liniile de apa nu chila. Chila o ai in sectiunea longitudinala a pescadorului. O copiezi de acolo. Acele linii reprezinta niste sectiuni longitudinale-verticale in lungul navei pe una dintre laturi ea fiind simetrica. Sunt necesare pentru verificarea acuratetii cocii navei. Teoretic ai nevoie de ele dar practic daca faci corect coastele (aliniere, perpedicularitate pe chila si punte, chila exact pe mijlocul puntii) ele rezulta dupa acoperirea cu baghete a corpului.

Mai pe larg despre aceste linii, daca este cazul, mai pe seara.
 
am terminat costele de facut....sincer am preferat sa le fac eu pe foaie de matematica la caroiaj de 10x10 mm.iata ce a iesit :D









 
Pai...indigo, placaj de tei 4mm grosime-de preferat-copiaza-le si taie-le.

Chila este bine s-o faci ori din mai multe fasii de placaj ca s-o aduci la grosime ori din scandura de brad.
Atentie la brad. Inainte sa-l croiesti si sa decupezi chila lasa-l sa se usuce biiiineeee de tot altfel o sa torsioneze corpul si sigur nu vrei asta.
 
sincer nu cred ca am la palat placaj de tei.............pe unde se gaseste....................iar chila cam de ce grosime sa fie.....asa ceva orientativ?
 
tudor_corbul a spus:
sincer nu cred ca am la palat placaj de tei...

Din cate tin eu minte, in Iasi, aveti un magazin mareee, mareee de tot care, la etajul II, are/avea un raion unde se gaseau o gramada de chestii pentru modelism. Cum urci cu scara rulanta in dreapta intr-o incinta din sticla. Aveau si placaj acum...3 ani :D si ... se manca foarte bine la italienii de la parter.

O alta solutie este sa umbli pe la librarii si sa vezi ce gasesti. In partea stanga a hotelului Traian, cum te uiti la fatada, dincolo de linia de tramvai chiar este o librarie mare. Stiu ca aveau o gramada de chestii interesante pe langa carti.
Ar mai fi dar nu stiu strazile si sunt sigur ca le stii foarte bine tu.
In caz ca nu gasesti placaj de tei de 4 mm grosime este posibil sa gasesti din fag. Ceva mai greu de taiat dar merge.

Imposibil ca pana acuma sa nu aveti un magazin gen brico in care sa se gaseasca cam de toate.
 
Scuzati pentru intarziere dar nu prea am avut timp pentru ca asa cum stiti in oras sunt Sarbatorile Iasului :biggrin: .







 
Coastele fii sigur ca le decupam pentru ca altfel nu as avea cum sa pun motorul...................."carapacea" are jumatate de metru :D
 
progrese.................am resusit sa indepartez vopseaua de pe barca.................acum urmeaza sa completez cu chibrituri acolo unde trebuie...........iata ce a iesit:

21-10-07_1301.jpg


21-10-07_1257.jpg


21-10-07_1256.jpg


21-10-07_1255.jpg


21-10-07_1254.jpg


21-10-07_1253.jpg


Cine stie rusa,ma poate ajuta si pe mine?Traducetimi si mie numele acesta(este scris in susul imagini 2 nume:unul scris cu alb si altul cu gri care nu de vede prea bine):

21-10-07_1330.jpg


21-10-07_1328.jpg


Am nevoie de nume pentru cautarae unor imagini din care as putea identifica niste scheme de vopsire.

Multumesc.Toate cele bune!!