Parcul auto CFP

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

cosmin78

Well-Known Member
Trenulist
28 Aprilie 2007
6.293
988
Porto/Craiova
YAHOO
cosminn78
LOCATION
Porto/Craiova
De ceva vreme m-a prins si flama auto. Recunosc, Florin (Gam3) este principalul "vinovat", iar topicurile lui dediacate subiectului ma inspira foarte mult. O fi bine, o fi rau...nu stiu,eu sunt incantat. Daca pana acum "colectia" mea se reducea la cateva camioane TIR si ceva autoturisme fara nicio legatura cu epocile feroviare preferate, acum incerc sa "leg" trenurile cu auto.

Una din piesele din micul meu parc auto este un Volvo F12 "ITIA" de la AMW. Desi de epoca "recenta", l-am luat pentru ca imi placeau camioanele astea , le vedeam des pe strazile Craiovei.



O alta piesa care imi place foarte mult, este un Volvo F89 Turksped de la Albedo, care va fi "romanizat".



Si ca sa nu fie singur, am mai luat unul



Pe forumul http://www.baumaschinenbilder.de/forum/thread.php?threadid=35432&threadview=0&hilight=&hilightuser=0&page=602 am gasit o imagine cu un F89 si un F88, cel din urma pare sa aiba matricula de Bucuresti. Discutia de pe forumul respectiv ar indica un numar de 10 bucati F88 in Romania.

15207816_1226809667376650_913912655_n.jpg


Asa ca am luat si un F88 impreuna cu inca un F89 mai paradit, fara faruri, numai bun pentru combinatii sasiu-cabina. In imagine se observa o semiremorca deja trecuta prin lichid de frana (de 2 ori) si vopseaua tot nu a iesit toata. Mai insistam...

 
Bravos! Incet incet te bagi si pe camioane! @ Gam3 si @Horia Radulescu sun cei care m-au inspirat in alegerea mea de a forma propria "autobaza " Roman Diesel si le multumesc!
 
Pregatiti-va de rusi :))
Atentie, urmeaza GABARIT DEPASIT 8)
 
Vreun Kraz ceva ,Florin? :D

In ultimele zile photobucket-ul nu prea a mers (adica nu a mers deloc), azi am reusit sa mai incarc o poza doua, asezonate cu toate urarile de bine catre site...

Am luat si o dubla de Mercedes Benz LP 1624 de la Brekina, unul din ele va fi vopsit si va primi inscriptia cu "Romania" pe remorca, celalalt am sa il combin cu o cabina de MB LP 334, cu remorca "Romania".



Tot Mercedes, o betoniera simpatica de la Kibri, care se apropie mai mult de Cifarom-ul nostru. Din pacate restul camionului nu este 100% identic basculantei care a fost si la noi.



Printre cele de mai sus, s-a ratacit si un MAN, l-am luat mai mult pentru remorca, era prea ieftin ca sa il las in pace.



De la Wiking, un cap tractor Mercedes Benz LP 2232, pe care l-am imbunatatit putin.



I-am ras oglinzile turnate impreuna cu carcasa, i-am pus rezervor de la Herpa. Desi in imagini are rezervoare pe fiecare parte (provizoriu), acum este echipat cum trebuie, rezervor pe dreapta si cutie de baterii si butelii de aer pe stanga. La aripi am taiat pana la jumatate, i-am pus roti si sa de la Herpa. Sasiul l-am vopsit in negru, iar aici am dubii, daca sa vopsesc rezervorul si sasiul in rosu, sau sa las sasiul negru si rezervorul rosu. O imagine cu rezervorul rosu si aripile negre apare pe

http://www.baumaschinenbilder.de/forum/thread.php?threadid=35432&threadview=0&hilight=&hilightuser=0&page=577

attachment.php
 
Pentru RO-TIR am luat cateva MAN-uri de la Herpa. Aici sunt diferite variante,deci este destul de lucru.



Tot de la Herpa, cateva MAN-uri care vor fi transformate in diverse autospeciale.



Pentru "masina de piine" , un MAN Wiking cu platforma elevatoare.



Semiremorca pe 2 osii pentru containere de 20 picioare ,Herpa, capul tractor o sa il schimb cu unul cu punti duble.



Si un camion "tunat",tot Herpa, plin de abtibilduri (se pare ca nu numai la noi era moda), de la care am sa folosesc diverse repere, cabina,cutia, Thermo-King-ul, etc.

 
Pentru VW Militiei, o broscuta de la Wiking.



Si o semiremorca frigorifica (AF 4) in constructie, avand la baza o semiremorca Wiking pe care am imbracat-o in styren, i-am modificat trenul de rulare (de la 3 la 2 osii) si mici maruntisuri:



de pe deutsche fotothek:

df_pro-b_0000216_001.jpg
df_pro-b_0000216_002.jpg
 
Am mai luat un ITIA



Un MB O302 de la Wiking, care are nevoie de ceva modificari pentru a semana cu ale noastre.



Am dat o mana de vopsea (RAL 5003) pe cabina MB 2232, nu prea ma incanta culoarea, cred ca trebuia o nuanta mai deschisa .

 
De la Roco, doar semiremorca o voi folosi.



Doua kit-uri ZIS 150 de la ZZ Modell, unul l-am si montat, voiam sa fac din el un SR101, insa mi-a fost lene sa fac modificarile necesare la cabina.



 
Salut,
iata cotele pentru semiremorca ITIA:
http://forum.lokomotiv.ro/viewtopic.php?f=88&t=14011&p=160920#p160920
 
Pentru Mercedesul de mai sus, am in lucru o remorca pe baza Herpa, cu sasiu 2 osii Roco.
I-am modificat unghiul aripilor, coborat sasiul, "prelungit" prelata peste peretele dinspre camion, trasat cu varful sublerului scandurile de pe obloane, adaugat suportii obloanelor. Urmeaza sa intre la vopsit.

IMG_9680%20copy_zpsyzkanusn.jpg
IMG_9681%20copy_zpsnxcp0eeq.jpg
 
La vopsitorie vanzoleala mare:



Am facut 2 versiuni ale remorcii de mai sus, pe baza Herpa. Am incercat sa le aduc cat mai aproape de realitate in conformitate cu documentatia disponibila. Sasiurile au fost modificate in functie de necesitati.



MB LPS 2232, trebuie sa mai intervin pe la faruri, sa-i aplic oglinzile si decalurile cu TIR

attachment.php


Un Roman 19.215/256 probabil, (capul tractor e inca in lucru) remorca fiind putin mai ascutita la partea superioara. Nu am modificat prelata de la Herpa, desi la urmatoarea prelata ma bate gandul sa folosesc un material textil care sa imi faca si cutele existente pe o prelata si sa accentuez unghiul superior.

243_001.jpg


Intre timp am mai adoptat un Kafer, de la AWM.



Pe drum s-a incins putin...



Busch, AWM, Wiking

 
Re:

<r><QUOTE author="cosmin78" post_id="160770" time="1480272910" user_id="240"><s>
cosmin78 post_id=160770 time=1480272910 user_id=240 a spus:
</s>
Pentru RO-TIR am luat cateva MAN-uri de la Herpa. Aici sunt diferite variante,deci este destul de lucru....
<e>
</e></QUOTE>

<URL url="https://ibb.co/jtHCEa"><s></s><IMG src="https://thumb.ibb.co/jtHCEa/IMG_9905.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL> <URL url="https://ibb.co/m4gHfF"><s></s><IMG src="https://thumb.ibb.co/m4gHfF/IMG_9906.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL> <URL url="https://ibb.co/eXikZa"><s></s><IMG src="https://thumb.ibb.co/eXikZa/IMG_9908.jpg"><s></e></IMG><e></e></URL><br/>
<br/>
<br/>
<br/>
Pentru a aduce semiremorcile Herpa sa semene cat de cat cu semiremorcile 1:1, au fost nevoie de modificari mai mult sau mai putin complexe. Din "fusta" semiremorcii am taiat 1,5 mm, am taiat si putin din cutie, prelungind partea ingusta. La capatul dinspre tractor am taiat si acolo putin, in realitate peretele are un decupaj , lasand sa se vada putin din sasiu. Am rotunjit colturile dinspre tractor si am inaltat sasiul, rotile originale ale modelului fiind mai mici , le-am inlocuit cu roti de 10 mm diametru.<br/>
Lipseste a 3a semiremorca care este in lucru, varianta cu striuri si dungi rosii.</r>
 
Eu le vad , logat sau nelogat.
Insa am sa schimb hostul, mai ales dupa schimburile de e-mail-uri cu photogaleata.
 
Salut Cosmin!
Pe forum se vad 3 poze miniatura. Dau click pe o poza sa o deschid in new tab, ma duce pe pagina photobucket unde nu se mai vede. Este acea imagine cu to unlock your account visit bla bla bla. Exact cum se vede poza de la avatarul tau.
Nu mai zic ca pe telefon sunt inundat de reclame daca deschid pozele miniatura.
 
Am incarcat pozele pe alt host. Sper sa fie bine, desi toate hosturile astea isi rezerva dreptul de a modifica termenii si conditiile.