Saru RailRoad

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Problema cu locomotiva electrica cu pantograful ridicat este doar teoretic deoarece (momentan) nu detin o astfel de locomotiva.

Alimentarea nu o voi face prin caternare. Am inteles ca este destul de usor sa prajesti decodorul la alimentarea prin caternare daca nu ai grija cum pui locomotiva pe sine.

Inca nu am gasit o solutie pentru problema mea cu intoarcerea trenului fara manevre inapoi in gara.

La ce m-am gandit:

1) Ultima linie din micul triaj o voi unii cu ultima linie din gara printr-un semicerc demontabil, cel pot atasa si dezatasa oricand de la diorama.

2) Voi avea doua spirale:

a) doua spirale R4 in interiorul ovalului de alergare;
b) o spirala R4 si una R3 concentrice

3) O spirala va fi legata la gara, a doua la triaj trenul putand ajunge din nou in gara cu ajutorul semicercului demontabil.

... dar mai am de lucrat la plan. Ce solutie mi-ati recomanda?

La o spirala cu inaltimea de 85 de mm intre inele inclinatia liniilor R4 este de 26 mm / 1000 mm, iar a celor R3 de 29,3 mm / 1000 m. Sunt aceste valori acceptabile?
 
ups... 26mm/1000mm, respectiv 29,3mm/1000mm.

Rally a zis 7 cm / 1m. LDH a zis in threadul pentru incepatori 3, max 5 cm / 1 m in linie cu raza mai mare de 700 mm si maxim 2,5 pentru raze mai mici, deci valorile mele trec peste aceste specificatii. Vroiam sa stiu daca sunt totusi acceptabile pentru o spirala.
 
feblete a mea in materie de dieseluri: MZ-ul
Creste inima in mine ... cand o nimeresc :D :D :D
Semnele de intrebare ale lui LDH, erau ca raspuns la ce ai tu in minte (planuri) care daca nu sunt exprimate cu o schita, e greu de inteles.
Uita-te la schita lui dRACUS , ca a fost intorsa pe toate fetele si in final s-a ajuns la un rezultat... 8)
 
rally a spus:
dane, cel mai bine fa o panta de 1 metru si probeaza diferite inclinatii cu 2-3 locomotive si ceva vagoane, ca nici una nu va semana la tractiune in panta.
7 cm la un metru cam asta-i diferenta de nivel la dioramele preformatate NOCH
rally

La pariu ca NOCH nu are 7 cm la 1 m?
Ti-am mai aratat ca in timp ce o linie urca cealalta care trece pe dedesupt coboara asa ca o sa rezulte cam 3,5 cm la metru :D

Frate dan, nu te lua dupa gurile rele "individioase" (rally :skul: ) ca o sa ai surpriza sa nu urce nici locomotiva singura darmite sa mai tragaceasca si oarece vagoane dupa ea.
 
@LDH

E prima oara cand folosesc WinTrack si inca nu m-am obisnuit cu el. Te asigur ca nu arata in halul ala traseul. La acelasi nivel cu ovalul orizontal se afla o incrucisare de 30 de grade din care pornesc cele doua spirale. Spirala interioara cand se termina trece pe sub spirala exterioara la fix 85 de mm si pe sub ambele linii ale ovalului la 150 mm.

EDIT: Am updatat imaginea planului.
 
@LDH

ceea ce ai gasit acolo de ptr ca a facut planul,s-a intors,a sters si a pus linia la loc
sau nu a pus-o in ordine.programul este conceput ca sa pui linie dupa linie.deci
prima linie este cea care ramane sub celalalta :D

@dan

despre aranjamentul asta (in general) bateam io campii 8)
 
www.noch.de

au acolo spirale gata montate,poate iti servesc de muza
ar fi bine daca ai face rost de bara rotunda filetata de 6-8 mm,te ajuta mult sa
ajustezi inaltimea
 
Pentru spirala mergi in practiker si o sa gasesti Tije Filet de diferite grosimi la lungimea de 1m , le poti taia la ce lungime vrei cu bomfaierul (este defapt ca un surub foarte lung dar fara cap doar filetul)
 
Va multumesc pentru raspunsuri. Se pare ca ambele solutii se dovedesc fiabile.

@BOGDAN I

La asa ceva ma gandeam eu, dar nu stiam nici cum se numesc nici de unde le pot procura. Am fost azi la Practiker si mi-am luat patru M5-uri. As fi vrut M6 sau M7 dar intre M5 si M9 era o mare pauza... cu exceptia celor neoxidabile care erau de trei ori mai scumpe. :mad:

@cosmin78

Noch spirale gata montate sunt scumpe. Acceptabile mi se par totusi acestea Art.-Nr: 53412 Ausleger klein, 20 StĂźck. Dar nu stiu ce inaltimi au si daca sunt ajustabile.

Concluzia:

Pentru spirala exterioara R4 voi folosi tije filet, deoarece trebuie sa ajustez inaltimea pe fiecare portiune de sina.
In schimba spirala interioara R3 este monotona in inclinatie si as dori sa folosesc produsele Noch mai sus mentionate. Ramane sa ma interesez ce si cum este cu ele aka sa-l stresez putin pe Rally cu intrebari :D

EDIT: Este postul cu numarul 100. :floare: :lautar:
 
@dan

pai nu le cumperi,ce-ai....te dau banii afara din casa?le faci ca in poza :D
tijele M5 zincate(cred ca din astea ai luat) sunt bune(nu iti trebuie neaparat din
INOX)cu neste placaj de 6-8mm si te faci de spirale de o sa ametesti uitandu-te
la ele :p :p