LDH HO

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Vopsea la spray de la Brico. Nuanţa este exact ce e pe capac, doar c㒠nu era lucioasă’. Acum , uscat㒠e lucioas㒠dar nu aşa cum era în poze. Atunci doar ce o vopsisem. Oricum eu o cumpă’rasem ca fiind mat㒠:D
Pe celelalte 2 o s㒠le fac cu un aerograf, mi-a promis cineva c㒠mi-l împrumută’. O s㒠folosesc vopsele de la Revell.
M㒠bate gândul, ă’steia, să’-i vopsesc mînerele în galben, ală’turi de acea dungă’, cred c㒠vor arat㒠super.

Am printat şi un 1250, de probă’, a ieşit, zic eu mai bine, doar c㒠m-am apucat s㒠modific proiectul. Vreau s㒠încerc s㒠o printez dintr-o bucată’. Cel puţin partea de sus, adic㒠carcasa. Am observat c㒠detaliile ies foarte bine pe axa Z, adic㒠pe înă’lţime.
 
Suna interesant, foloseste vopsele auto preparabile dupa paleta RAL. renunta la revell si alte vopsele modelistice. Sunt scumpe si pretentioase .
 
cornelTT a spus:
[...] Vreau s㒠încerc s㒠o printez dintr-o bucată’. Cel puţin partea de sus, adic㒠carcasa. Am observat c㒠detaliile ies foarte bine pe axa Z, adic㒠pe înă’lţime.

Am avut ocazia sa admir locomotive cu abur foarte vechi (fara cabina), cu o geometrie mult mai complexa decat o "banala" LDH, "printate" dintr-o bucata si daca nu mi se spunea ca sasiul si corpul au fost confectionate fiecare dintr-o singura bucata, nu as fi stiut.
 
Nu-i nicio smecherie, este doar o incurajare sa incerci pentru ca este posibi ca rezultatul sa fie peste asteptari.
 
Cred ca trebuia sa faci dunga galbena tot cu decal, ai cam stricat-o cu vopseaua scursa :(
Trebuie multa grija la mascare daca vrei sa vopsesti asa si sa vopsesti cu un aerograf .

Cand maschezi , mai ales pe linii drepte, interstitiile le poti umple cu banda adeziva folosind o bucata de tabla subtire decupata pe latimea benzii de mascare . Cu tablita repectiva impingi banda de mascare in spatiile inguste. Taiatul benzii adezive sa fie facut cu un cutter de calitate si bu banda lipita initial pe o bucata de sticla.
Vopsiea o faci cu fata respectiva asezata la orizontala ca sa nu mai existe scurgeri.
 
Problema este alta, la partea de sus m-am gră’bit şi am vopsit-o la gata din prima.
La partea de jos, dac㒠observi nu sunt probleme, am dat 2 mâini la interval de 40 min.
Când o s㒠am un pic de timp o s㒠vopsesc din nou dunga galbenă’. Pe dioramă’, trebuie s㒠te uiţi atent s㒠vezi acele striaţii scurse. în poze macro se vă’d foarte bine.
Problema mea este c㒠insist s㒠pun leduri bicolore dar cred decodorul nu poate atâtea leduri, am schimbat şi rezistenţa, dar tot degeaba. Pe la urm㒠o s㒠cumpă’r un decodor. Acum folosesc decodorul original de pe şasiul GE 70 TON de la Bachmann.

Mai am un pic de lucrat la proiectul 3D al modelului 1250, am printat una dar nu-mi place ce a ieşit şi am refă’cut proiectul. Vreau s㒠o printez dintr-o, bucat㒠partea de sus.

Urmă’toarea locomotiva va fi un DA 060. Dar nu am şasiul. Ce am eu au doar bughiuri cu 2 osii. O s㒠apelez la un prieten care are 2 Ludmile de la magazinul Victoria, cine îşi mai aduce. :D
 
cornelTT a spus:
Am prins un pic de timp liber şi am mai lucrat la finisarea printurilor. Un pic de şmirghel şi pile fine. Am dat un alb mat, zice pe spray, ca s㒠vă’d ce mai trebuie retuşat.
(..)

O sugestie, imperfectiunile sunt acoperite si mai putin vizibile la o vopsire in mat, ele ies in evidenta si se vad mai bine la o vopsire lucioasa.

spor!
 
Poate te ajuta desenul asta,in PM ti-am scris cota inclinatiei postului de conducere...o atentie deosebita pt.curbura capacului in plan transversal si longitudinal(capacul DA-ului la Tillig este cel mai apropiat de forma corecta)
http://i172.photobucket.com/albums/w40/aulin_2007/Planuri%20EA%20DA%20DD/bpj13.jpg~original