Modulele Clubului Improvizat Bucuresti

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
catalin a spus:
...Nu mai scriu aici ca si balastul trebuie ales in functie de epoca si linie....
Scriam acum ceva timp ca pe o diorama de epoca 1 nu are ce sa caute balast, mai ales din cel gri.... In epoca 1 linia se balasta cu...pamant "bun" batut cu maiul....

Te referi la linia ingusta sau la linia normala? Intreb, pentru ca in imginile din Albumul de la 1903 se vede pietrisul , uneori peste traverse, , aproape de nivelul ciupercii (vezi pag. 17, gara Darmanesti, de pe linia Targu-Ocna-Palanca).

sogarD-ule, da´ un amestec de paman si nisip , cernut ( sterilizat la cuptor) si aleasa granulatia necesara nu este mai practic/economic decat cel de la WS?
 
Cosmin, ce vezi in pozele respective este agregat natural de rau, solutie adoptata undeva dup㒠1890 pe liniile noi construite. Schimbarea a fost determinata de creşterea tonajului trenurilor.
M㒠refeream atât la inguste cât si la liniile normale din perioada de pionierat.
 
Da, multumesc pentru explicatie!

Eu nu prea sunt adeptul pietrisului in zona de lucru, iar daca ma gandesc la garile unde solul este la acelasi nivel cu partea de sus a traverselor, culoarea predominanata fiind diferitele nuante de sol existent in zona , chiar ca nu m-as uita la produsele comerciale.
 
Eu saptamana asta am pregatit in autocad un proiect asa pe fuga pentru viitorul panou de comanda, a iesit asa :




Glumesc desigur ....




Toate multumirile catre lok pentru amabilitatea de a vopsi dungile :)
 
O poza din spatele panoului de control.



Momentan sunt doua circuite, unul distribuie tensiunea de alimentare pe fiecare sector al buclei si al doilea comanda bobinele ce shimba macazele.
Teoretic daca o sa am timp si rabdare voi face si al treilea circuit care o sa indice pozitia in care este schimbat macazul (feedback). Asta o sa ne ajute mult la crearea parcursurilor .

Revin cu altele curand .
 
Bogdan a adus un pod Roco vopsit initial negru, cum nu mi-a placut deloc ideea am zis sa incerc sa il aduc la o culoare mai apropiata de realitate.

Dupa ce i-am facut baie arata cam asa :



Dupa vopsire :



Dupa asamblare :



Acuma nu sunt hotarat daca trotuarul si mana curenta sa ramana negre sau sa le fac gri la fel ca podul.

De folosit nu prea il putem folosi la modulele noastre in conditiile in care avem linie dubla ... ne-ar mai trebui unul (pretul mi se pare piperat pentru asa ceva). Dar este bine ca il avem, idei ne vin pe parcurs ! :D
 
Florin, Dragos.

citesc ultimele postari si nu inteleg nimic. Poate dati mai multe detalii ca din postarile voastre laconice eu (si poate si altii) nu inteleg nimic.

Florin, doar una ce ? Poze, module, expozitii ?
Dragos, care subiect ? Pai nu sunteti voi proprietarii modulelor ? Daca au fost pe undeva de ce nu deschideti voi un subiect despre ? Cine vrei sa deschida ?

Scuze domnilor, in mesaje private puteti sa va exprimati cum vreti dar forumul asta e public (sau asa stiu eu). Ce sa inteleg din postarile voastre ?
Eu ca simplu cititor trebuie sa deduc ceva ce voi puteti sa faceti public si sa va mandriti cu....

In viziunea mea de om care nu stie mai nimic despre evenimente publice participarea la o expozitie e ceva de care sa fi mandru, sa-ti bata inima in piept cu putere si sa spui "am fost acolo, eu am facut aia, uite dovada, eu sunt ala, eu am construit lumea asta in miniatura din nimic" nu ceva de care sa te ascunzi...

Haideti domnilor, prezentati ce aveti de prezentat pentru ca ar trebui sa va mandriti cu, nu se ne lasati pe noi sa ghicim ce si cum a fost. Daca nu scrieti mai multe despre munca voastra inseamna ca nu o respectati nici macar voi. Noi "restul" ce sa mai intelegem ?
 
Catalin, modulele le-am prezentat in poza de mai sus strict pentru a le vedea imbinate impreuna.
Daca intereseaza pe cineva , poza este realizata la expozitia din gara Targu Jiu organizata cu ocazia implinirii a 65 de ani de la finalizarea liniei de tren Bumbesti - Livezeni.
In prezent modulele sunt montate la Muzeul Taranului Roman, acolo insa nu le-am pozat.
 
Florin , eram dator cu un raspuns, copacii sunt intradevar din China. Nu sunt cine stie ce calitate sau de vreun aspect senzational , la 10 dolari 10 bucati nu ai la ce sa te astepti.
 
Am mai improvizat una alta in ultima perioada dar nimeni nu a avut timp sa faca si cateva poze.. de departe de a fi terminate (poate nu se vor termina niciodata) , am mai plantat chestii pe module.

Nu las pozele sa vorbeasca. Le pun doar sa le vedeti. Avem nevoie de ajutorul celor mai priceputi dintre noi pentru ca ar trebui sa le dam o fata cat mai frumoasa, eu sunt antitalent s-a dovedit ...

Un nou modul de adaptare de la 57mm la 46 mm a fost necesar.



Are un fel de aratura pe el, din carton.



Andrei a incercat sa faca un drum, pe care eu l-am stricat cu tot felul de ierburi colorate...



Undeva in partea stanga o incercare a mea de a face un camp plin de vegetatie de tot felul...



O intersectie nesemnalizata, ca e drum de tara chiar daca nu seamana



"Campul" meu, vazut de aproape



O vedere aeriana a noului drum



O poza cu un modul stravechi, multumim PDI pentru vopseaua verde strecurata pe drum si marginea modulelor...



Aici incepe zona lui Andrei, a refacut dealul la rugamintea mea, a plantat iarba amestecata dupa reteta lui secreta. Culmea, e cea mai misto zona de pe module, pacat ca nu e tot timpul vreme de facut peisagistica.

Cararea arata superb dupa mine



Zona desertica din fundal este nascocita de mine dupa ce am pus niste ierburi prea inalte, prea galbene si un pamant prea ..roz ? Sa vedem ce vom face si acolo.. probabil tot iarba.




Astet cu mare interes, pareri, critici , sfaturi, vorbe in vant, injuraturi , laude , rasete, plansete... etc. Orice e bine venit !


Asa de nostalgie, sa ne aducem aminte de la ce am pornit.