Material rulant din Moldova

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
originalul arata sinistru prin prisma a 60 de ani de utilizare in conditiile CFM (nu departe rau de ale noastre). La data la care Ganz Budapesta construia originalul (copiat putin si de noi) era un vehicul de avangarda si care ar fi al naibii de util si astazi pe cf de la noi...
 
Imaginile tale Catalin,mai ales cele cu muncitorii din depou mi-a adus aminte de perioada in care lucram in aceleasi conditii ca si ei bancuri de lucru cu fel de fel de piese culoarele de acces,luminatoarele, macaralele si multe altele,ce vrei conditii rasaritene,care inca se mai mentin in unele societati private si la vremurile astea de 2013.Acea cladire alba inalta este gara Chisinau?
 
Si eu am avut aceeasi nostalgie cind am vazut pozele din depou, inca mai e la fel prin depourile noastre.

cam la fel simti si daca vezi pozele de prin orasele lor tot acolo.

Aseara am rasfoit blogul si am ajuns la Remar pe cind repara primul lor automotor.
Diferentele sint destul de . . .
 
Conditiile de lucru nu sunt extrem de diferite in alte parti. Cam asa se lucreaza la anumite motoare si in AW Bremen, doar bancul de incercari e un pic mai modern...
 
catalin a spus:
Cladirea alba inalta din spate este Parlamentul Republicii Moldova.
Salut!

Parlamentul RM este situat în zona central㒠a oraşului, pe B-dul Ștefan cel Mare.

Clă’direa care se observ㒠în fotografii, vis-a-vis de Hotelul Cosmos, este Centrul comercial „Atrium” (cel puţin primele 4 etajate, restul fiind cu birouri), un mall destul de luxos, cu preţuri similare celor din mall-urile din România (aceasta fiind şi cauza pentru care este frecventat aproape numai de ruşi).
 
E mult mai lejer ca si la noi!
Ai vazut cred, pozele postate de mine din depoul Chisinau.
foarte deschisi oameni...
 
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ys1fljVHyBs

Normal ca i-a socat, ei spun ca e urit.Le trebuie ala vechi.

Daca nu se pricep dau vina pe modeernizare.

Ma intreb daca linia lor tine la 120 km/h
 
Videou acesta este despre cea mai prima din locomotive modernizate. Este filmat inca cu un an in urma. Da presa fugarindu-se dupa sensatie a aratat totul din mod mai rau. Mai ales ca canalul acesta se tine cu o fractuine politica care este opozita fata de partidului membru al caroia era ministrul Transportului. Si tot zgomotul acesta mi se pare ca este radicat ca sa deie dimissia lui Ministrul transportului si a pune in locul lui o alta persoana care este membru acestei fractiunei politice (cu care are relatie canalul).
 
La minutul 2:00, apare tabela electronica de afisaj cu urmatoarea indicatie: "cl. III".
Clasa a treia cumva?
 
Da. Automotorul are 3 clase de comfort. De fapt ele se deosibesc numai prin servicii adaugatoare (Wi-Fi internet in vagon, etc..)
 
@cfr_cj
pe pagina 3 a acestui topic sunt imagini cu interiorul automotorului.

Sezonierul 51/1015 Saratov / Chisinau - Varna in Iasi.
Vagonul nr 20 al CFM:
 
Trenuri fumegând în Republica Moldova<i></i>, [Septembrie, 2013]<i></i>

<a href="http://www.flickr.com/photos/71051913@N02/9733633932/" title="Smoking 3TE10M by mishu88, on Flickr"><img src="http://farm6.staticflickr.com/5472/9733633932_569ed8f85a.jpg" width="500" height="278" alt="Smoking 3TE10M"></a>

http://www.youtube.com/watch?v=23GYBJxlumQ
 
Frate dar cu ce combustibil functioneaza alea?Zici tu ca ar arde ulei de transformator amestecat cu o patrime motorina,sau ii lasa pe toti segmentii? :D
Aveam un coleg la servici care punea la Dacie de la un service unde cunostea pe cineva,amestec de benzina cu motorina,ca mai sunt soferi de Duminica,care incurca ''borcanele''cand alimenteaza la Peco,si vreau sa spun cand pleca ala cu Dacia scotea fum ca la locomotivele alea.
 
Asta se numeste "a face ursu" - un regim extrafortat a motorului care se foloseste la pornire motorului, pornirea trenului si in regim de mersul cu tren extra-greu. Regimul acesta dureaza numai cateva clipe. Nu mult. Numai cu trenul greu se foloseste in mod lung.

Cine nu este la curent - 3TE10M este cea mai puternica locomotive in lume. 3 sectii cu 4600 c.p. in fiecare sectie (13800 c.p. total) !!!
Lungimea in trei sectii - 51 de metre (17 metre fiecare sectie)
Inaltimea 5000 mm.
Latimea 3100 mm
Greutatea - 414 de tone.
Viteza - 100 km/h (in mod cu trenul usor - pana la 140 km/h)

In trei sectii poate trage un tren cu greutatea totala pana la 5500 de tone.

Spre exemplu:
Aceia-si model de locomotiva "face Ursul" cu trenul extra-greu timp cand se radica in deal esind din tunel in siberia.

http://www.youtube.com/watch?v=wEETEOcQW90

Fiind ca cu trenul de calatori extraputere de 3 sectii nu trebuieste, aceasta locomotiva trace trenul de pasageri numai cu o sectie, cum ati vazut pe video precedent.