inca un canton CF

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Ai afisat pretul in USD. Asta ma face sa cred ca ai cautat pe o piata unde se foloseste aceasta moneda. Atentie, este in afara spatiului european, deci atentie la taxe vamale si TVA-ul pe care trebuie sa-l platesti la vama.
Asta daca nu ti-l aduce cineva de acolo in bagaje....
 
Item location:
shanghai, China
free shipping.

si da-le in mamica lor ... sunt 2 coli de polistiren... am luat din china si huse de telefon si alte briz briz-uri.... si n-au nicio treaba la vama.... zic eu...

p.s. printre altele sunt si colectionar de Zippo... si mi-am comandat din U.S. o gramada.... si nu am platit nicio taxa vamala...
 
Salut

sub 10 euro produs nu exista taxe vamale. Pana la 30 Euro exista 10% parca, apoi TVA intreg.
Exceptie fac uneori vamesii and vad jucarii sau chestii fara importanta si lasa de la ei sa treaca.

Cumpar des din US si China si am observat ca si Chinezii - de ex la modelism - fac pachetele de 9.9 euro...

Aici este o joaca de-a soarecele si pisica cu vama romana
 
Nu iti recomand material mai gros de 2 mm. Restul grosimilor il obtii prin suprapuneri. Altfel te vei trezi ca iti trebuieste cate o coala pentru fiecare grosime necesara.
Cele mai utilizate grosimi sunt de 0,25 - 1,5 mm. Eu ma "descurc" destul de bine cu coli de 0,25. de 0,5 si de 1 mm. Rar folosesc de 2 mm, si , daca nu as fi gasit foi de 2 mm, as fi suprapus de 1 mm si rezolvam treaba.

Grosimea peretelui (scara 1:1) este data de materialu folosit, in cazul de fata ti-am facut calculele mai sus, pentru caramida. Braurile ornamentale sunt adugiri care nu a de a face cu grosimea peretelui. Adica nu faci un perete mai subtire , ca sa ai grosimea reala a peretelui cu tot cu brau :!:
Daca vrei sa respecti grosimea zidului, atunci 3 mm sunt putini. Daca nu, poti sa faci zidul cat de gros vrei tu, insa nu poti avea pretentia de profunditate la un zid de 1 mm. Totul depinde de cat de real vrei sa il faci.
 
Smotocel arunca o privire la http://sierra.ro/Profile--Placi-ABS-c209c.html
:| O sa te joci cu mare placere cu alea ieftine din jocul paginii cand ai sa constati cat de usor se taie , si apropo de taiat incerca cu incredere cuttere si lame OLFA ABB
 
cosmin78 a spus:
Nu iti recomand material mai gros de 2 mm. Restul grosimilor il obtii prin suprapuneri.

ideea este sa fie grosimea la scara (pe cit posibil) adica acei 4 mm (sa ma multumesc cu 3mm?) incercam sa caut de 4 mm grosime tocmai ca sa nu fiu nevoit sa lipesc 2 coli pentru a obtine grosimea respectiva.
cosmin78 a spus:
Altfel te vei trezi ca iti trebuieste cate o coala pentru fiecare grosime necesara.

tinand cont ca toti peretii sunt uniformi... de ce as avea nevoie de dimensiuni diferite?
cosmin78 a spus:
Rar folosesc de 2 mm, si , daca nu as fi gasit foi de 2 mm, as fi suprapus de 1 mm si rezolvam treaba.

si e mai simplu sa lipesti decat sa lucrezi cu o placa mai groasa?
cosmin78 a spus:
Braurile ornamentale sunt adugiri care nu a de a face cu grosimea peretelui. Adica nu faci un perete mai subtire , ca sa ai grosimea reala a peretelui cu tot cu brau

braurile sunt pe toti peretii, care vor avea aceeasi grosime, braul va avea grosimea de maxim 0,4 mm (cartonul care l-am folosit si la pod, asta daca nu ma razgandesc si folosesc carton mai subtire, 160g/m2, 0,2 mm)

cosmin78 a spus:
Totul depinde de cat de real vrei sa il faci.

huh... inca nu dezvalui toate ideile crete pe care le am in legatura cu acest proiect... dar crede-ma ca il doresc cit mai real posibil...
 
sogard_2003 a spus:
O sa te joci cu mare placere cu alea ieftine din jocul paginii cand ai sa constati cat de usor se taie...

si taman alea de 3 mm Stoc zero... :D :D

multumesc de sugestie, cu siguranta o sa testez.
 
Cu cat este mai subtire plasticul, cu atat este mai usor de prelucrat...mai putin de slefuit, mai mica eroarea la taiere, unde, in material gros, unghiul taieturii, de 90 º ,este greu de respectat.

Braurile nu au de a face cu grosimea peretelui. Daca peretele are grosimea la scara de 4 mm si dupa adaugarea braurilor are mai mult, este ceva natural.

Ar fi bine sa pui o imagine cu prototipul, cu cantonul real, sa analizam constructia si astfel se pot lamuri de la inceput multe detalii constructive , scutindu-te sa faci si sa desfaci.

Eu vad constructia unei cladiri pe straturi, unde ferestrele si usile se gasesc la mijloc, ca un sandwich si pe baza acestui principiu imi trasez planul de lucru...
 
in primul rand vreau sa imi cer scuze pentru faptul ca deocamdata doar discutam discutii... si nu am intentia de a ajunge la 5-6 pagini fara sa fi facut nimic.

asadar sa o luam cu inceputul. cantonul real nu il am, proiectul se bazeaza pe cele 2 scheme ale lui @LDH si reproduse deja de cativa colegi forumisti.



propun, ca sa nu mai pierdem timpul (al meu dar mai ales al vostru) sa tratam punctual macar demararea acestui proiect (eu as dori ca in momentul in care ma apuc de lucru sa am deja stiut/stabilit macar 80% din ce va trebui sa fie, evident pe parcurs apar tot felul de piedici).

asadar:

-materialul de lucru, cel putin pentru ziduri, ferestre, usa = ABS

1. tinand cont ca doresc apropierea cit mai de realitate (tocuri la ferestre, geamurile sa fie prinse de tocuri, sa se observe profunzimea, etc), grosimea peretelui sa fie de citi mm?

2. in functie de grosimea sugerata, se obtine prin lipirea a 2 placi mai subtiri? nu va prezenta probleme la decuparea/taierea ulterioara?

3. pentru tocuri foaie de 0,5 mm grosime, taiata la grosimea zidului

4. pentru cercevelele de la ferestre strip de 0,25mm x 0,5mm

5. pentru braurile de caramida foaie de 0,25mm grosime, taiata la dimensiunile braurilor.

6. pentru partea de colturi (braul la 90 de grade), se poate folosi ABS sau carton?

7. lipirea peretilor e mai usoara la 90 de grade (cu scazamintele de rigoare) sau la 45 de grade?

8. ... ma mai gandesc...
 
In lipsa unui model real, poti cauta imagini cu aceste cantoane si iti poti alege un model.
Cel din desenele lui LDH reprezinta un model anume, inclin sa cred ca este cel de la Pietrosita. Mai multe detalii aici:

http://caiferate.fr.yuku.com/topic/1005/Pietrosita?page=14.UbSVBefVB2E
http://caiferate.fr.yuku.com/topic/1005/Pietrosita?page=27.UbSWY-fVB2E

In desene nu este figurata partea superioara a peretilor, in caramida aparenta, ci doar se insinueaza prezenta caramizii netencuite. Oricum, desenele au un caracter general, dupa care se pot reproduce mai multe variante constructive ale acestui canton.

1.
cosmin78 a spus:
...Grosimea unui zid de caramida nu este greu de estimat. Un zid simplu de caramida are grosimea unei lungimi de caramida, aprox 28-30 cm, la care mai adaugi vreo 5 cm de tencuiala, interior+exterior si uite asa ajungi la cei 4 mm...

Poti sa il faci si de 3 mm, nu este problema. Daca vrei sa il faci si mai subtire, adica de 2 mm, va trebui sa ai grija sa lucrezi cu ferestrele spre interior, la limita, ca sa poti respecta distanta dintre geam si marginea pervazului.

2. Pentru fiecare perete, poti realiza 2 bucati , decupate si prelucrate, avand ca punct de centrare golul ferestrei. Astfel poti introduce intre cele 2 piese, ferestrele, cu toc si cercevea, obtinute , la randul lor,prin suprapunere.Astfel, introduse intre cei doi pereti, nu exista riscul de a avea lufturi intre ferestre si zid. Vezi cum a construit sogard cantonul in carton, ferestrele sunt reproduse pe un "zid" ce se introduce intre pereti.
Daca te gandesti la varianta cu peretele dintr-o bucata, unde vei introduce fereastra precum in realitate, va trebui sa iei in calcul si eventualele lufturi dintre fereastra/tocarie si zid. Lumina poate sa razbata pe acolo, in caz ca il iluminezi.

3. Nu pot sa imi dau seama daca este prea gros sau prea subtire. Depinde de tocul real.

4. Iarasi depinde de modul constructiv. Daca alegi sa le faci pe bucati, probabil sunt bune grosimile.Daca alegi metoda suprapunerii, atunci lucrezi cu foaie de 0,25 mm.

5.Daca are brauri... trebuie sa te lamuresti mai intai.

6.Acelasi lucru precum la 5, insa ca informatie generala, poti folosi plasticul, indoit cu grija, fara sa il rupi. Vezi cum am facut contraforturile la remiza, am facut un sant la 90º pe spatele placii, si apoi am indoit.

7. Daca adezivul folosit iti "sudeaza" plasticul, atunci poti lipi fara probleme si la 90º, poti slefui dupa uscare surplusul de material /adeziv si nu se vai mai cunoaste linia de imbinare. In cazul unui adeziv ce nu iti "topeste" plasticul , este probabil sa se vada linia respectiva, insa se remediaza prin slefuire/vopsire. Lipirea la 45º este recomandata cand ai zidarie aparenta ce trebuie unita in mod uniform.

Cele scrise mai sus , sunt pe baza metodelor folosite de mine. Desigur, exista si alte metode de lucru, iar cei care detin informatii suplimentare, pe baza experientei proprii , sa isi impartaseasca opiniile. :)
 
bun. dat comanda
straif 0,25 x 0,5 x 350 mm
placa ABS 0,4 x 150 x 300 mm
placa 0,5 x 150 x 300 mm

astept o activare de cont sa mai fac ceva comenzi.

stay tuned!!!
 
Deci,

Eu zic asa, de la exterior la interior:

Ancadramente 0,5 mm (caramida aparenta aplicata pe perete)
Perete exterior la 1mm
Tocuri la 0,5 mm
Cercevele 0.5 mm
Perete interior 0.5 mm

Pentru ca modelul din poze are ancadramente la colturi , nu are rost sa iti bati capul cu taierea cartonului la 45 de grade pentru imbinari, faci cum ai zis initial (scazi din pereti pana ajungi la o dimensiunea necesara) si in felul asta maschezi imbinarea cu ajutorul caramizilor aparente.
 
partial de acord cu tine (materialele sunt ABS):

ancadramente + imbinari = 0,4 mm
peretele = 3 mm (o bucata, sau 2mm + 1mm)
tocuri = 0,5mm
cercevele = 0,25mm

nu stiu cam ce grosime sa aiba "geamurile"... am vazut ceva placi transparente la 0,13 mm grosime....
 
am mai dat o comanda:

Placa ABS 2 x 120 x 240 mm (alba)
Placa ABS 1 x 120 x 240 mm (alba)

acum, pentru materialul stabilit, ce tip de adezivi recomandati?

L.E.

si inca o comanda:

MB3 Maner bisturiu nr.3
MB4 Maner bisturiu nr.4

(am deja lame de 11,21,23)
 
Pai vrei sa montezi geamul in perete ? Eu zic sa o construiesti in straturi, pentru geamuri poti folosi folie de retroproiector sau coperta de dosar cu inele , gasesti la librarie sau la orice centru de copiere.
 
zid -> toc -> cercevea + geam --> deci, da.

L.E. si pentru ca sierra m-a anuntat ca au primit in stoc si placi de 3mm... s-a mai facut o comanda... :lautar:
 
bun.... buuuun,

pentru ca mainile mele nu pot sta linistite si pentru ca materialele comandate vor ajunge in 3-4 zile (sper ca Posta Romana sa nu imi faca surprize) si pentru ca am primit cadou o bucata de extrudat verde , m-am apucat de facut pentru viitorul canton o.... soba :D :D

ca sa va puteti exprima in detaliu criticile, vreau sa fac cateva mentiuni:

1. am luat planurile expuse mai inainte si am calculat suprafata cantonului, nu de alta, dar sa nu iasa o soba cit jumatate din incapere... totul l-am raportat ca suprafata la o dimensiune cit de cat reala (bucataria mea are o suprafata de 3,2 x 2,5 M cantonul are o suprafata, din planuri, de 3,1 x 3,1 M)

2. nu am soba in apartament :-? asa ca mi-am masurat frigiderul din bucatarie (si avand in minte soba de la bunici, de la Lugoj) am incercat sa apreciez dimensiunile (deocamdata in plus).

3. este prima data cind lucrez in extrudat, am incercat sa pun in aplicare sfaturile celor care au mai lucrat in asa ceva (si sunt destule exemple pe forum)

4. dupa ce am calculat dimensiunile pe care soba le va avea, am lasat o marja de 1 mm pe fiecare parte pentru erorile de taiere (ooo, daaaaa, "trapez" ???, ring a bell???)

5. din pacate singurul smirghel pe care il am la dispozitie este un 320, se vede, grosier la finisaj...

6. usa pentru alimentare cu lemne si cea pentru cenusa le-am "cioplit in material ca idee ce va fi. in varianta finala vor fi chiar usi... aplicate sau prinse in balamale.

7. tot ce se vede in poze este facut din mana, cu un varf de compas, putin ascutit la inceput si apoi finisat cu un varf mai bont. da, stiu, am citit, in general se foloseste varf bont in extrudat, dar la dimensiunile astea, cred ca este (sau va fi grotesc) de iesit din scara uun astfel de rost... discutam de 2x4 mm "tiglele" de teracota.

si nu pot decat sa va incant/dezgust cu poze...





si ca o nevinovata intrebare, pot vopsi extrudatul cu aceleasi culori folosite la pod? acrilice?

stay tuned!!!

P.S. din punctul meu de vedere arata cam... grotesca aceasta constructie... e din cauza zoom-ului sau...??? (desi ca vazuta de sus, pare ok)...
 
O poti vopsi in voie cu orice acrilice. Dupa vopsire si pusa intr-un colt, nu mai pare "groteasca". Un smirghel mai fin ar fi ajutat un pic...
 
"mai fin"... inseamna... (nu stiu granulatii exacte) 600-800-1000?

unde va fi pusa ramane de vazut in functie de unde este cosul pe planuri... dupa cum spuneam e doar o umila proba de lucru...

la vopsire... eu ma gandeam.. rosturi crem si restul un caramiziu catre ciocolatiu... :?:

L.E. macar seamana cu o soba? sau...?