functionare BR 89 Rivarossi in digital

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

MARIANRAHOVA

Active Member
13 Septembrie 2008
151
0
bucuresti
LOCATION
bucuresti
De curand am intrat in posesia unei locomotive BR 89 Rivarossi .Pana aici toate bune si frumoase dar (pentru ca in toate lucrurile placute trebuie sa existe si un ,,dar,,) cand i-am montat decodor am avut ne-placuta surpriza sa constat ca din 3 modele de decodoare pe care le-am incercat nu-i place niciunul avand urmatorul comporatment: cand ii dau comanda de plecare ,pleaca brusc cu viteza s-au se ,,ingatuie,, apoi revenind la viteza normala comandata de mine. Cand deconectez digitalul .locomotiva se comporta ca si cum ar mai avea un pic de curent si se misc brusc 4,5 cm.
Mentionez ca in analog nu sunt probleme,singurul decodor cu care se comporta cel mai ,,bine,, (adica din 6 porniri 2 sunt porniri line,,normale,, )este un esu v 3.0.
Daca cineva sa mai confruntat cu aceeasi problema ori stie cum poate fi remediata il rog sa sprijine un confrate de ,,suferinta,,
Sistemul digital pe care il folosesc este piko digi 1 cu digi2, dar daca este nevoie de schimbat c.v. in decodor am si un lokprogrammer de la esu.
Voi atasa si un filmulet cu comportamentul locomotivei pentru o intelegere mai buna a celor expuse de mine.

Cu multumiri ,Marian
 
ai vreo troaca de decodor de la piko din start-set-uri sa incerci ? parca uhlenbrock fara compensare de sarcina ii zice; a fost singurul care a mers cu da 060, in rest fratii lui (tot de la uhlenbrock) dar mai scumpi porneau locomotiva si uitau sa o opreasca
clar nu e acelasi comportament, dar poate solutia e comuna ...
 
Si un prieten de al meu a avut o locomotiva de la liliput cu decodor original dupa multe incercari a scos ca s-a saturat de ea si a pus un esu v.3.0, dupa vreo 50 de ture a inceput sa scoata fum si nu a putut nicicum sa-l opreasca pina ce a scos din priza transformatorul. Cind i-am demontat asa de urit a fst topita ca a curs plasticul peste motor si l-a ars si pe acela, din pacate nu am putut salva nimic din loco.
 
1. vezi daca are filtru LC; daca nu are, pune-i;
2. daca nu merge, dezactiveaza compensarea de sarcina;
3. daca asa merge, activeaza compensarea de sarcina si in CV-urile aferente ei (nu iti pot da valori care sa mearga, pentru ca difera de la un motor la altul).

Daca nu merge nici 1, 2, 3, spune si mai cautam solutii.
 
Un posibil raspuns ar fi acel filtru pentru deparazitare de pe motor. Daca este facut "doar ca sa fie facut" ca asa cer normele, exista posibilitatea ca filtrul sa determine functionarea defectuoasa a compensarii de sarcina. Incearca dezactivarea compensarii de sarcina, si daca locomotiva va avea un comportament normal, poti elimina complet filtrul. In digital nu este necesar filtrul.
 
Hopa, scriam cand a postat Andrei. E cum spune si el, cu diferenta ca filtrul poate incurca.
 
Gata s-a rezolvat .Va multumesc tuturor pentru sfaturi si indrumari. Am inlocuit decodorul ,am pus unul bazic de la piko si ,,minune,,merge. si eu ma chinuiam cu tot felul de decodoare mai ,,destepte,,.am crezut ca ii trebuie un decodor mai pretentios.
 
Pai mon cher, decodorul basic de la Piko nu are compensare. Functioneaza, insa daca nu are compensare, imi imaginez cum merge....

Pune-i un decodor cu compensare si umbla in CV-uri. SIGUR va merge.

Legat de filtrul RC, e destul de important sa existe. De exemplu, BR56 FLM care are un motor mai ciudat (nu varianta cu motor ancora) nu a vrut sa mearga decat cu filtru LC montat. Doar cu motorul pus pe decodor mergea complet aiurea.

Eu zic sa vorbesti si cu Gyuri.
 
scuze lui marian ca-i poluez topicul, dar e legat oarecum de probleme de decodoare foarte asemanatoare cu ce e aici ...
deci 2-0 pentru decodorul low-cost :p daca reusesti sa-l faci sa mearga si cu un decodor cu compensare ar fi foarte interesant de stiut cum ... poate merge si pe ratusca cea urata (aaa beata)
in alta ordine de idei, in afara de solutia de decodor low cost, s-a mai descoperit vreo solutie pentru decodor pe tillig 060 da ? stiu ca eu am inceput threadul la vremea respectiva si in final singura solutie a fost cu decodorul low cost (oricum ce aveam prin casa era numai uhlenbrock, low or medium cost, ca high probabil ar fi fost cu sunet :p); a descoperit cineva cv-uri intre timp ? ca as mai scoate locomotivele la plimbare, si asa trebuie sa le iau la uns la cat au stat degeaba ...
 
In legatura cu 060DA problema sa nu fie la locomotia ta. Eu am folosit la un 060DA 4 variante de decodoare (esu bazic, esu v.3.0 ,roco bazic, si esu cu sunet)si s-a inteles perfect cu toate.
 
Au mai patit si altii (nu imi mai aduc aminte daca doar cu decodorul respectiv sau si cu altele), deci stau 'relativ' linistit. Ma mir ca totusi ti-a mers cu o multitudine de decodoare.
Roco basic ce inseamna ? Presupun ca ce vine la start set, dar nu am experienta cu asa ceva, mi-a trecut prin maini doar o locomotiva de start set dar care avea decodorul deja pe placa, deci nu se pune. Ceva imi zice ca tot cu uhlenbrock se joaca si roco, dar nu stiu ce varianta ...