Utilaje pe CFR (drezine, macarale, pluguri, UAM-uri etc.)

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Da..interesant filmuletul...insa e vorba de scara 1...la H0 e mult mai greu si cdeci mult mai mici dimensiunile si implicit piesele...
Daca o faci la scara 1 , cu siguranta vei gasi piese si componente mult mai usor...
Succes ...
 
Pantiru a spus:
Salut,un material din asta astept de mult,cautand sa-mi fac o macara home made[...].

Daca doresti sa o iei pe calea scratch-build / kit build folosind, in general alama sau aliaje asemanatoare si asamblare prin cositorire, eu ti-as sugera sa incepi cu un proiect muuuult mai simplu, cum ar fi un vagon de marfa.

Daca incepi cu un model atat de complicat cum ar fi o macara, rezultatul va fi mult sub asteptari, te va dezamagi si toate intentiile bune se vor spulbera. Ar fi pacat, pentru ca a-ti construi material rulant pe care nu il gasesti "de-a gata" aduce mari satisfactii.

Sfatul meu este sa lasi la o parte aceasta constructie si sa "o iei usor", sistematic. Daca limba engleza nu reprezinta un impediment, exista multe referinte pe web care sa te ajute.

Succes!
 
@Pantiru O coroan㒠cu dantur㒠exterioar㒠se obţine uşor dinrt-o roat㒠dinţată’. Cu dantur㒠interioar㒠am că’utat, nu am.
Te rog un nr. de tel pe PM.
@felippe Da poate ai dreptate, dar planuri complete ai (mă’car un Link), sau numai recomandă’ri ? Fă’r㒠planuri, improvizaţie = fâs....
Tote bune, Florin.
 
Ai perfecta dreptate ceea ce zici felippe si apreciez sfatul tau,dar macaraua este in proportie de 80 la suta facuta,ce ma tine pe loc sunt cilindri de la cale,coroana de la rotire[dupa sfatul lui Ferrocarri m-am dus la cutia de roti dintate de toate marimile care le am tot cumparand jucarii stricate din targul de vechituri] si inscrisurile pe ea,inscrisuri care nu stiu cum sa le obtin cu litere albe.Limba engleza este atat de bogata ca si bugetul de care dispun pentru modelism,mic,mic de tot,o pensie de boala de 600 ron,pe langa pasiunea modelismului al doilea motiv pentru care incerc sa mi le fac,atat cat pot,singur este lipsa bugetului.
 
O precizare pentru Big_boy,macaraua din film este la scara 1/32,pe a mea o fac la 1/87 si mi-au iesit fumurile cu mecanizarile din sala masini cand am vazut ca nu am spatiul necesar,am cautat sa o fac si cu motorase de telefon,dar nu au forta si nici asa nu-i loc pentru reductoarele de la toba carligului,brat si reductorul de la rotire,reductor pe care as fi gasit loc probabil sub sasiu,dar m-am lasat pagubas.Nu stiu cata rabdare a putut sa aiba f33 cu a lui transformare a macaralei Mehano[tot pe forumul asta],in care i-a pus in functiune toate mecanismele,a avut si fonduri ce-i drept pentru reductoarele si motoarele cumparate de pe un blog unde a gasit asa ceva,il stiti si voi.
 
Ferrocarril a spus:
[...]
@felippe Da poate ai dreptate, dar planuri complete ai (mă’car un Link), sau numai recomandă’ri ? Fă’r㒠planuri, improvizaţie = fâs....
[...]

La modelele pe care vreau eu sa le construiesc, am toate planurile necesare.

Pentru a capata experienta, inceputul se face cu kituri - nu e nevoie de planuri. Cand modelistul se hotaraste sa treaca la scratch building, da, atunci e nevoie de planuri; internetul nu e insa sursa principala pentru obtinerea lor.
 
As vrea sa va spun ca ucenicia mi-am inceput-o prin 75 cand mi-am luat kitul crucisatorului Aurora,apoi mi-am mai luat din perioada de liceu din Constanta de la magazinul Tomis kituri cu avioane[parintii imi trimeteau bani pentru nevoi personale si eu imi luam kituri],am continuat cu distrugatorul Long Beach,pe care l-am facut din baghete si placaj de balsa,si in total cu ultima achizitie, pana sa ma pensioneze de boala,corabia din plastic,La Sirene,am in total 74 de modele.In ale trenuletelor sant intr-adevar novice ,am modificat cele doua locomotive de Lugoj dupa indicatiile lui mok,am mai facut ceva vagoane de marfa cu incarcaturile aferente,acum lucrez la EDK10,si am sa-l rog pe felippe daca nu-i suparat pe mine sa-mi trimita si mie cateva planuri detailate de locomotive si automotoare.Candva in revistele socialiste Modelism erau cateva planuri de locomotive cu abur,mereu ma gandeam cand voi avea experienta necesara si materialele ca sa fac si eu una.
 
Cand am zis "inceputul se face cu kituri" m-am referit la kituri din alama fotodecupata (sau nickel-silver), nu la kituri din plastic.

Asamblarea kiturilor fotodecupate se face prin cositorire.

Ma indoiesc ca planurile pe care le am prezinta vreun interes pentru modelistii romani. Ar fi si destul de complicat de scanat.

Daca nu ma inseala memoria, planuri din revista "Modelism" au fost postate si aici, pe forum.

PS: De ce ar trebui sa fiu suparat pe tine?...
 
Buna Pantiru,

am continuat cu distrugatorul Long Beach

USS Long Beach (cod CGLN-160, CGN-160 apoi in 1961 CGN 9) lansat in 1959 era un crucisator si nu un distrugator si a fost prima nava americana de suprafata cu propulsie atomica si de asemenea prima al carei armament principal era exclusiv compus din rachete, fara artilerie grea.

A fost de asemenea ultimul crucisator american construit pe o cala de crucisator unica si nu pe cale de distrugatoare precum urmatoarele.

Scos din serviciu in 1995, USS Long Beach a fost vandut spre casare anul trecut.
 
Horia,iti multumesc de rectificare,sincer nu-mi mai aduceam aminte ce era Long Beach,l-am inceput in primul trimestru din anul doi de liceu[1978] sub indrumarea instructorului de la atelierul de navomodele al lic militar de marina din Constanta,si l-am terminat pe la jumatatea lui 1979,lucrare pe care am facut-o cu inca un coleg si iacata sunt 35 de ani de atunci,apoi am inceput o fregata italiana pe care nu am terminat-o pentru ca in Mai 1980 am inceput pregatirile pentru bac.
 
Cautand pe net planuri de drezine,dupa care sa fac si eu cateva,am dat peste asta,
Bug at the Saskatoon Railway Museum,urmariti-l nu veti regreta,si de la el deriva alte minuni feroviare interesante,in alte filmulete.
 
Scuze NGABY,pai si eu ce am scris, nu acelas link?
Un alt link cu drezine interesante ce sigur generatia noastra si o parte din urmatoarea,nu o sa le vada pe sinele noastre vedeti aici.
BREMACH 4X4 road-rail ambulance
Lasati-le sa curga unul dupa altul si o sa aveti parte de ceva fain,de vazut.
 
Drezina Pantograf DS-002 a ELECTRIFICARE CFR


Halta Clujeana 12.06.2013
 
81-0111-5


Automotor 78-0793-6



Fostul vagon UWTSAE din Formatia Sanitara Mobila - 80 53 97-60 104-0


Il poti face din Roco.

Fost Ggs si platforma Ks


Macara si platforma


MCB-450 si platforma
 
http://www.liveleak.com/view?i=c95_1382741004

In descriere se spune ca e vorba de SUA dar e Romania toata ziua :)
Probabil la inceputul lui 2012 cand au fost zapezile alea crancene.