Cum NU TREBUIE sa arate o diorama

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
manlif2_0 a spus:
[...]
Vezi un mare panou publicitar la o anume marca de masina. Te incanta, iti vin idei si esti, sa zicem, entuziasmat, tocmai ce te gandeai ca nu ti-ar strica o masina, pretul e ok. Mergi 20 de metri si dai de un chiosc de ziare, si vezi o revista care abordeaza subiectul auto. Hmmm, ia sa vedem, o scrie ceva de masina care m-a entuziasmat? Hopa, uite un articol de doua pagini jumate scris de Clarkson impreuna cu Nedell !! Ce zice acolo? Ca-i naspa, puerila, pentru copii mici, inghesuita, ne-ergonomica, poate suferi multe imbunatatiri.

Sigur vei cumpara masina la fel de entuziasmat!

Ai dreptate! Cand cumpar ceva imi place sa fiu o persoana informata. Niciodata nu as cumpara un produs fara sa citesc recenzii, pareri si opinii ale utilizatorilor s.a.m.d. In acest fel reduc riscul de a avea surprize neplacute dupa achizitie.

Dar asta nu are legatura cu topicul nostru.
manlif2_0 a spus:
Daca threadul era la sectiunea de constructii de diorame, era categoric in regula sa se discute asupra ei. Dar e la sectiunea vanzari!

Nu cred ca ai dat multa atentie sectiunii in care am inceput acest thread. Mai uita-te o data.
manlif2_0 a spus:
Sa zicem ca un tata cumpara diorama cadou pentru copilul lui. Copilul se bucura si se joaca fericit. Pana intr-o zi cand vine un prieten si ii zice: ba, asta nu e diorama aia naspa despre care vorbeau aia pe un forum? Hahahaha!! Ce fraier esti! Ca posibil cumparator nu poti neglija acest aspect. Sa negi asa ceva inseamna sa porti ochelari de cal, si sa nu fii capabil sa intelegi ca nu toata lumea e modelist - si asta NU e un handicap, tinand cont ca vorbim de un hobby.

Exact cum am mai zis: "Atata putem!"
 
felippe a spus:
[...]

Nu cred ca ai dat multa atentie sectiunii in care am inceput acest thread. Mai uita-te o data.

[...]

Exact cum am mai zis: "Atata putem!"
Credeam ca este evident, dar vin sa intaresc: ma refeream la sectiunea unde se afla threadul cu imaginile dioramei in discutie. Din cate stiu eu e la vanzari, nu la prezentari de machete, diorame.

Legat de a doua afirmatie, sunt absolut de acord cu tine: atata putem. Dintotdeauna.

O zi buna!
 
Da, atâta putem… s㒠ne turnă’m că’cat în cap, ca popor, pornind de la un exemplu tâmpit cu o diorama de la “vanză’ri” concluzionă’m, tipic RO, c㒠ă’sta e modelismul românesc. De ce nu exemplificaţi cu modulele lui Bogdan Ioan, cu dioramele fă’cute de Florin Vescu….??? Exemplele din nemţia, patagonia sau de oriunde, sunt prezentate , în general, nu numai în cazul de faţă’, ca “emblemă’” a poporului respectiv, iar cand e vorba de noi…a…pă’i…noooi!
Åži mai zicea un filozof al acestui forum ca “ie unii care umplu pagini cu prostii, ca s㒠umple paginile”.
 
PDI, nu ai inteles primul mesaj din acest thread.

Nimeni nu a pretins ca nu suntem in stare de mai mult.

Nimeni nu a spus ca nu se poate mai bine. Ba chiar am dat aici exemple de mai bine, facute nu de chinezi sau de extraterestrii ci de romani. Si ca sa fiu inca o data acuzat de lipsa de modestie, propriile mele segmente ÖBB sunt un exemplu de mai bine, mult mai bine. Si pana mi se dovedeste cu acte altceva, sunt Roman si nu din "nemtia, patagonia sau de oriunde". :-?

Insa suntem cum suntem: orgoliosi pana nu mai putem si cum spunea si Vali mai sus si chiar subsemnatul pe pagina anterioara, nu ne putem scoate ochelarii de cal de pe nas. Diorama care a fost descrisa la inceputul acestui subiect este exemplul de parada pentru "asa nu" si faptul ca asta ne doare nu o face mai buna.

PDI, esti de suficient de multa vreme in clubul acesta pentru a sti ce inseamna calitate, si ai dat mai sus cateva exemple. E asa de greu sa acccepti ca acelea sunt "asa da" si diorama aceea amarata care e la vanzare e pentru orice modelist cu un minim de pretentii "asa nu"? :roll:
 
PDI a spus:
Da, atâta putem… [...].

Cand am facut aceasta afirmatie nu m-am referit la faptul ca atata putem IN MODELISM; dovada stau cele cateva zeci de diorame care ar face fata cu succes multor expozitii internationale.

Poate am fost prea subtil cand am spus ca atata putem. Ca sa fac lumina, m-am referit la manilf si cei asemenea lui, care nu vad altceva in acest subiect decat dorinta unora (printre care ma numar si eu) de a "strica vanzarea omului". De parca un potential cumparator nu are ochi sa vada...

Ma rog, as fi fost mai bucuros sa ii vad pe participantii forumului sarind cu idei de imbunatire a dioramei...
 
Va salut, avand in vedere ca cel ce a construit diorama pe baza preformatei Noch, cel mai probabil versiunea Rosenheim, a urmarit destul de exact imaginea de prezentare a producatorului,va propun sa va indreptati atentia asupra unei discutii/topic de genul "de ce Noch ar/nu ar trebui sa faca diorame preformate" sau "de ce noch ar/nu ar trebui sa prezinte solutii de populare a dioramelor preformate" sau "de ce nu ar trebui sa pornim cu Preformate Noch ci direct cu modelismul". Cred ca de aici trebuia sa incepem discutia, fara a supara pe nimeni. Repet ce am spus intr-un post anterior, sunt de acord in acest moment ca este un exemplu negativ, latimea de 100 cm e la limita pentru curbe R4 la scara N, nu mai vorbesc de aglomerarea/diversitatea de cladiri insa daca ma intrebati acum 3-4 ani cred ca n-as fi fost asa convins ca nu e ce trebuie :) Stima!
 
Buna Vali,
Ma rog, as fi fost mai bucuros sa ii vad pe participantii forumului sarind cu idei de imbunatire a dioramei...

O idee cat se poate de interesanta, insa vad putine sanse de a "imbunatati" acea diorama. Pentru unii e prea incarcata (vezi filozofia subsemnatului, "weniger ist mehr" sau "more is less" pe romaneste :D ), pentru altii e ok, pentru unii cu detalii prea stridente, pentru altii ok. Poate ca era ok pentru constructorul sau (sau poate ca nu mai e si tocmai de aceea o vinde).

Cred ca este un exemplu de "asa nu" pentru cei care au un minim de pretentii in acest domeniu si cred ca asa va ramane, chiar daca vor exista interventii. Insa cred de asemenea ca exista destule exemple de "asa da" si ca acestea ar trebui sa continue - aceasta e directia in care ar trebui indreptat acest subiect.

Sunt curios cati din cei care ataca cu atata virilitate (masculina? :roll: ) subiectul si autorul sau si-au dat osteneala sa se uite pe indelete la fotografiile prezentate aici ca asa da, chiar si cele din "nemtia, patagonia sau aiurea". As fi gata sa pariez ca multi au trecut foarte, al naibii de repede peste ele. Domnilor?
 
Horia_Radulescu a spus:
[...] (vezi filozofia subsemnatului, "weniger ist mehr" sau "more is less" pe romaneste :D )[...]

Salut Horia,

Sper ca stii ca teoria asta are si un corolar:

If "less is more" then... "nothing is all"! :D

Ma surprinde faptul ca desi am subliniat de cateva ori in mesajul meu initial din acest topic ca doresc sa facem abstractie ca diorama este de vanzare, discutiile ulterioare parca au vrut sa demonstreze contrariul.
 
Felippe, nu ar trebui sa te surprinda, chiar daca ai subliniat dorinta ta, nu poti face abstractie de realitate. Puteai alege orice preformata de la Noch, si cum spuneam mai sus, ori extrapolam la ideea de preformata Noch ori evaluam Rosenheim.
 
Dovada ca aspectul finit conteaza, nu baza. Aspectul finit este cel putin discutabil.

In MIBA acum 5-6 ani cineva, parca Gerhard Peter, a incercat sa "scoata" ceva cat de cat profi dintr-o diorama preformata Noch. Rezultatul era cat se poate de interesant si in acceptul meu chiar acceptabil :lol:
 
Ca peisaj, o preformata poate fi salvata insa ca traseu, hmm, la 160x100 e nevoie de pricepere/magie/iluzionism sa ascunzi metrul de tamplarie...