Machete clă’diri fă’cute din carton la scara 1/87

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

wittman40

Well-Known Member
24 Ianuarie 2011
379
2
Arad - Satu Mare
LOCATION
Arad - Satu Mare
Vreau s㒠v㒠ară’t machetele mele cele mai reuşite facute de mine din carton.
Prima este Casa de Muzeu din Că’lineşti-Oaş judeţul Satu Mare, care l-am construit dup㒠poze:




 
Salutare!
frumoase realizari, Felicitari!
sunt curios cum ai realizat burlanele si scocurile Haltei Satmarel!
 
Imi plac foarte mult casele tipic romanesti, iar cele facute de tine sunt foarte reusite!

Spor in continuare!
 
Rupere! Artistic! Trebuie sa le vad pe viu, ca saptamanal ajung la Satu Mare si as fi incantat sa ma autoinvit :D

spor, ca le ai!

PS un PM, daca vrei.
 
Multumesc Domnilor eu cred ca e un drum lung pina ce am ajuns sa le fac in acest mod, mai am citeva machete facute dupa casute din catalog Faller, dintre care multe am dat la un prieten din Arad si din Satu Mare dar nu au fost chiar asa de reusite, acelea le-am construit in perioada 1992-1995 si nu am avut internetul de ajutor. Poate gasesc ceva poze si le pun si pe acelea.
 
Salut
Foarte frumoase si intr-adevar, un fel de prezentare si a modului de lucru ar fi de mare ajutor.
Ai folosit laser? cutter? printuri sau desene?

Ce vopseluri? cum a iesit acoperisul?

Brava
 
Vopsele sunt acrilice de la Humbrol si sunt vopsite cu pensula, acoperisul e facut pe photoshop si imprimata. Se taie fisii de 4 mm de carton care se lipesc pe acoperis in asa fel sa fie suprapuse cite 1 mm pe fiecare fisie, dupa care fac o solutie 1 parte apa si 3 parti aracet cu care lipesc foile imprimate, in acest mod se poate juca cu hirtia caci se inmoaie si la lipire devine exact cum vreau sa fie. Acoperisul cu paie este din pensula cu par de porc care trebuie taiata la marime si lipita cu foarte mare migaleala, dupa ce se lipeste se vopseste la culoarea dorita, la acoperisul de tigle se fac retusuri cu vopsele adecvate, cosurile le-am facut in forma dorita dupa care l-am pictat.
 
Peretele de la al doilea sura sunt facute din carton, imbracate cu baghete de frigarui taiate pe lungime pe jumatate, vopsie si imbracate cu ghips care la numai 2-3 minute dupa aplicare se intareste in momentul acela se poate face crapaturile fiindca pe interios inca este moale asadar dupa uscare totala va arata ca o perete crapata, si se poate vopsi cu vopsea acrilica la fel ca si cartonul.
 
Burlanele sunt din hartie de 80g indoite de doua ori si taiate la 3 mm, indoite in lungime si vopsite, dupa care se va lipi cu lipici picatura in trei puncte daca e lunga si restul cu prenadez bison, iar cele tranzversale le-am facut din betisoare de urechi taiate in partile care se indoaie, atentie la aceste plasticuri e foarte nasol lipirea, fiindca nu prinde nici un lipici foarte bine, eu am folosit picatura dar am tinut cu mina cam 5-10 minute fiecare imbinare separat, dupa lipire se va putea vopsi cu vopsea acrilica Humbrol cod culoare 56 aluminiu.
 
bogdanra a spus:
mersi rumos, ina o intrebare: la cantonul 30 am reusit sa vad ca are mozaic de jur imprejur?

intersant facut... cum l-ai facut te rog

Aceea este tapet de piatra de codru de la Faller la marimea N ca sa para mai mic un fel de mozaic