Ce camera video?

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
@tyco

am avut 2 camere sony pana acum si daca ar fi sa imi cumpar a 3a,tot sony imi iau,am aparat de foto sony,pretul e un pic mai mare insa rezultatele sunt peste asteptari.gasesti o sony foarte buna intre 500-700 €,nu te mai uita ca are sau nu hdd sau alte treburi,iti trebuie un zoom bun(optic si digital),lentile carls zeiss de preferinta,steady shot (au toate) si minimum 3-4 megapixeli.....aa,si un memorystick mare :D
 
atunci i-ati un aparat de fotografiat,un cybershot,poti sa filmezi in voie,daca ai mstyck mare.calitatea e buna si pretul unui sony este in jur de 250-300€(si 5-7megapixeli)
 
cosmin78 a spus:
atunci i-ati un aparat de fotografiat,un cybershot,poti sa filmezi in voie,daca ai mstyck mare.calitatea e buna si pretul unui sony este in jur de 250-300€(si 5-7megapixeli)

Iarasi comparam merele cu perele :-? , cu toate ca noile modele de Cyber-Shot au filmare de calitate buna "MPEGVX" , nu pot intrece o camera video , iar Tyco spunea ceva de un 3CCD , la mine singurul aparat 3CCD este un GS-180EP de pe vremea bunicii care asteapta lichidarea de stoc , momentan costand 1800 lei .

O camera High Definition e costisitoare pe mai multe parti : camera propiu zisa , aparatura de procesat e scumpa si "tv-ul" pe care sunt vizionate filmarile e scumpicel .

Profesionistii din Televiziuni au 3CCD-urile acela de trebuie sa fii un "Stalone" ca sa le manevrezi , dar lucreaza cu casete miniDV , cei drept profi , dar ei merg pe casete din diverse motive .

Recent am testat un Panasonic H20 (1CCD , HDD 30 GB si SDHC) si pot spune ca desi ideea de HDD e buna , pe partea de filmare in mediu iluminat exclusiv de lampi fluorescente lasa de dorit , in acest mediu putine echipamente dand rezultatele asteptate .

Eu zic sa mai stai din simplul motiv ca de Craciunul acesta vor fi ceva mai ieftine , si acuma mai sunt loturi din 2006 cu preturile specifice acelei "epoci" .
 
Mie mi-ar trebui cat de repede o camera video, fiindca anul acesta tocmai am intrat in a 12a si la anu voi da bacul. Doresc sa fac putina pregatire pentru facultate fiindca vreau sa dau la UNATC la regie TV/Film. De aceea imi trebuie o camera cat mai profesionala posibil....sau mai simplu imi cumpar linii pentru o diorama si am scapat de toate problemele cu achizitionarea unei camere video :D
 
Bagi banii in trenuri si ai scapat de stress si eventual cumperi o minicamera feroviara :D .

Ca oricum acolo o iei de la o sau eventual daca te tine punga te bagi la un curs .
 
Mdeah din pacate nu exista curs de asa ceva in Arad :(
Aveam insa un scenariu scris de mine pe care as fi dorit sa il filmez, scenariu denumit trenul vietii (nici aici nu las la o parte trenurile), film a carei actiune se petrece toata intr-un tren (faina locatie nu ;) ) si care vrea sa ilustreze o comparatie care mie mi-a placut, si naume ca viata este ca o calatorie cu trenul. Poate o pot filma cu un aparat foto :)
 
Daca vrei sa dai la Teatru si film, un cyber-shot cu posibilitatea de filmare nu prea isi face treaba la nivelul la care ai tu nevoie. Daca nu iti permiti, mai strange bani pana la sarbatorile de iarna cand vor aparea ceva oferte atractive. Am un var care este student la Electronica si ca sa ia licenta a trebuit sa cumpere o camera video si sa o faca cadou facultatii :roll: El a luat una de 17 milioane, asa ca o sa il intreb ce camera era si de unde a cumparato daca vrei.
 
Defapt ideea filmului este inspirata dintr-un pps pe care l-am primit, ea putand fi surprinsa astfel:
Viata este ca o calatorie cu trenul. Nu stim cand ne vor parasi cei de pe locurile de langa noi, sau cine le va lua locul. Singurul lucru sigur este directia in care se indreapta trenul. Nu putem schimba acea directie sau opri persoanele sa plece/aseze langa noi. Tot ce putem face este sa gasim ce e mai bun in fiecare si sa ne bucuram de fiecare moment al acestei calatorii care este viata noastra.
Filmul surprinde un personaj in mai multe etape ale vietii, in timpul unei calatorii cu trenul inspre mare. Lumea tot urca si coboara din tren iar intr-un final si personajul principal coboara.
Chiar nu am introdus nici un nas. Poate in secventa finala voi pune un nas care sa dea jos personajul principal, acum batran, pe motiv ca nu are bilet sau ceva de genul (pe scurt moartea cu coasa :D ). Este un nas cinstit, nu fura CFRul :D

@Seby: Orice ma poate ajuta sa aleg o camera video este binevenit :wink:
Toate cele bune
 
Tyco ... nu prea ma pricep la camere , vad ca sint multi fani cybershoot pe aici si pina iti cumperi o camera poti sa-ti imprumut eu una , e sony , e cybershoot , are 64Mb memorie interna ,are 3.2Mpixel , posibilitate de memory stick produo , poti filma pe sestache si se numeste chiar SONY-ERICSON K800i :D , :D .
Acum pe bune , la cit vei folosi tu camera aceea "profesionala" pe care vrei s-o cumperi , cred ca nu merta sa dai citeva milioane in plus numai ca scrie pe ea un nume cunoscut . Inainte de a te decide ce model de camera vei cumpara ar fi bine sa consulti ceva site-uri de genul : http://www.mobile-review.com ( acesta este pentru telefoane mobile) . Pe acest tip de site-uri poti vedea poze , teste ( filme facute in aceleasi conditii cu camere diferite ) si pareri ale oamenilor care au vazut multe la viata lor , sau au primit multi bani . Deci ... intreaba specialistii in camere nu in trenuri :) si pe domnul google :wink:
 
Bine ai zis dl Kablu, camerele de la sony puse pe mobile tare fain isi fac treaba, a mea ii una de 2 Mpixel de la un k610i si tare fain ies pozele 1600*1200. Si eu sunt de parere ca sa mai astepti putin, ca se introduc pe piata aparate foto cu un al 4-lea sensor CCD si sa vezi ce mult va scadea pretul la cele actuale, exemplu ce s-a intaplat cu procesoarele, de cand au aparut astea dual core celelalte s-au ieftinit cu pana 70%.
;)
 
Pai aia ii nasol, ca dai o caruta de bani pe o camera si te trezesti peste o luna ca ii la juma de pret :(
 
ALX a spus:
Pai aia ii nasol, ca dai o caruta de bani pe o camera si te trezesti peste o luna ca ii la juma de pret :(

Asta e valabil pentru majoritatea produselor in special electronicele si daca traim cu ideea asta, nu mai cumparam, stand cu ideea ca in scurt timp o sa fie mai ieftin. Si cand se ieftenesc nu se ieftenesc degeaba, apare un produs mai "destept" si cele aflate pe stoc trebuiesc vandute, apoi produsul nou va urma calea celui vechi si mai asteptam o luna sa se iefteneasca si acesta.
 
ceea ce spui tu e corect, dar fiind partial in domeniu pot spune ca exista 2 tipuri de evolutii in electronice, cele normale adica odata la 5-6-7 luni mai apare un produs pe piata si cele bruste cand se chimba radical tehnologia cum a fost in cazul procesoarelor acu ceva vreme cand au aparut astea cu mai multe nuclee.
In cazul camerelor va fi pana la sf anului (asta daca is seriosi producatorii) o schimbare de tehnologie, ca mai baga un senzor CCD si cica va revolutiona piata de aparate foto (asta am aflat-o si eu de la stiri IT :D )
 
ALX a spus:
In cazul camerelor va fi pana la sf anului (asta daca is seriosi producatorii) o schimbare de tehnologie, ca mai baga un senzor CCD si cica va revolutiona piata de aparate foto (asta am aflat-o si eu de la stiri IT :D )
Cum adica ?? , vor avea 4 CCD , de ce sa aiba ??? , cand pentru reproducerea imagnilor ai nevoie doar de RGB .