Caile Ferate "La Ursu"

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Știu că mă tot repet, dar odată şi odată tot voi construi o dioramă MPU, cu curbe de la R2 Fleischmann în sus (ca să poată rula toate locomotivele pe toate liniile), în formă de L (ca să cotească toate trenurile şi spre stânga şi spre dreapta), cu două triaje încăpătoare (unul pentru locomotive şi unul pentru vagoane), cu ceva clădiri, teraformare, tuneluri, poduri etc.
Poate că diorama va fi modulară, dar un lucru este sigur: NU va fi montabilă/demontabilă!
 
Ultima editare:
în următoarea filmare de pe Youtube apar două splendide locomotive cu abur, anume 03.1010 (cu care chiar am călătorit un pic înainte-înapoi la Steam Grand Prix 2011 Budapesta 8)) şi 42.069-8 (versiunea cu păcură a BeRii41). De la minutul 6:00 se observă... un anumit detaliu la care eu unul ţin foarte mult :D
DAAA, ştiu că în realitate respectivul detaliu devine vizibil numai în anumite circumstanţe bine stabilite prin normele şi regulamentele specifice fiecărei societăţi de căi ferate, însă normele şi regulamentele de la căile mele ferate permit activarea sa permanentă.
 
Ultima editare:
Un nou mijloc fix a sosit la Că’ile Ferate "La Ursu"
16.gif

Iată’-l în acţiune, împreun㒠cu simpaticele locomotive BR64 Guetzold şi BR55 Piko:

Mulţumesc mult, Gyuri!
41.gif
 
Datorită faptului că am instalat o versiune foarte restrânsă a căilor mele ferate, am inaugurat noul vagon transcontainer Roco:
P1180361-vagon-transcontainer.jpg

P1180362-vagon-transcontainer.jpg

Sincer să fiu, vagonul a sosit undeva în primăvară şi l-am ţinut la cutie până acum
4.gif

De ce tocmai acest vagon? Fiindcă am remarcat un "frate geamăn" al acestuia la expoziţia Balatonfured 2009 şi mi-a plăcut foarte mult
41.gif

 
Ultima editare:
Simpatica locomotivă nu are interfaţă digitală, dar asta nu reprezintă o problemă pentru mine
15.gif

Important pentru mine este faptul că bielele sunt corecte pe ambele părţi ale locomotivei, inclusiv contramanivela compusă de pe partea stângă
41.gif
. De asemenea, sunt încântat că bielele sertarelor sunt articulate la culise sub punctele fixe (adică în poziţie permanentă de "mers înainte"
4.gif
), ceea ce le face şi pe ele să se mişte în timpul mersului alături de celelalte componente ale mecanismelor. îmi plac tare mult roţile metalice cu spiţe fiiiiine, printre care lumina trece nestingherită, şi faptul că roţile dinţate care pun în mişcare roţile tenderului sunt montate pe mijlocul osiilor şi, în plus, sunt bine ascunse de nişte capace.
Locomotiva este dotată cu mecanism close-coupling la tender, iar osia alergătoare este dotată şi ea cu o portcuplă flexibilă. Tenderul este cuplat la locomotivă de un alt mecanism close-coupling.
 
Ultima editare:
Bineînţeles că am verificat defazajul dintre mecanismele de pe stânga şi de pe dreapta! Locomotiva reală având 3rei cilindri, cele două mecanisme exterioare sunt defazate la 120 grade, detaliu care trebuie să se regăsească şi la versiunea H0. Ia să vedem...
P1180447-BR39-Fleischmann-stanga.jpg

P1180446-BR39-Fleischmann-dreapta.jpg

Venim şi mai aproape:

P1180443-BR39-Fleischmann-osia4-stanga.jpg

P1180445-BR39-Fleischmann-osia4-dreapta.jpg

Vedeţi şi voi ce văd şi eu?
 
Ultima editare:
Bineînţeles că deja aţi remarcat că defazajul este de 120 grade, ca în realitate
41.gif

Cele 3rei biele motoare ale locomotivei reale, defazate cu câte 120 grade, sunt articulate la osia a doua, în timp ce distribuţia pentru toate cele 3rei mecanisme (două exterioare şi unul interior) este acţionată de osia a treia.
Mecanismul interior nu este reprodus la această versiune, da'nu-i bai.
 
Ultima editare:
Nici o noutate cu ocazia unei anumite aniversari a unui anumit sef de "mini-gara"? Sau sa asteptama pana diseara?
 
Langa asta trebuie un BR 39 Fotoanstrich, bineinteles ca tot Fleischmann!!!

Sa-ti traiasca !!!
 
Proaspăt revenit de pe meleaguri... egiptene
16.gif
(da, aţi citit bine), pot să vă spun că de data aceasta nu s-au făcut achiziţii miniferoviare pentru ocazia sus-menţionată
4.gif
, dar chiar nu este nicio problemă fiindcă am savurat absolut fiecare clipă din această minunată călătorie
36.gif
 
Ultima editare: