Ce vagoane sunt acestea?

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Prognosis

Well-Known Member
Trenulist
21 Iulie 2007
1.345
1
Slobozia
trenulete.info
WEBSITE
http://trenulete.info/
LOCATION
Slobozia
YOUTUBE
Prognosis
Ce vagoane sunt acestea? Multumesc celor ce-mi pot da indicatii.




Sunt interesat pentru ca am un astfel de vagon cls 1/2, fara mobilier si vreau sa vad un model ca sa inteleg daca era compartimentat si cum era in acest caz.




Multumesc!
 
Salut,

Horia ar fi fost cel mai bun aici, insa se pare ca a disparut de tot in ultima vreme! :(

Acuma, genul asta de vagoane cu partea centrala a acoperisului suprainaltata imi sugereaza o constructie prusaca, ceea ce in sistemul de notare german se "manifesta" de cele mai multe ori printr-un "pr" care se gaseste pe undeva in numele oficial al vagonului. Deci cauta asa ceva pe net pana-l nimeresti pe cel care trebuie.

Acuma, atat vagonul din stanga cat si cel din mijlocul garniturii pozate de tine as zice ca seamana cu asta: http://trains.manvell.org.uk/n-scale/coaches-ep2/FLE86_8872K-PStEV_MIT-WR6u-777-Ep2.jpg si este un vagon restaurant. Scrie clar pe el "speise-wagen" care inseamna asta. Se mai vede si sirul celor cinci ferestre mici si inguste pe partea bucatariei, care era inchisa fata de restul vagonului, restul fiind un singur spatiu mare prevazut cu mese ca si vagoanele restaurant de azi.

Acum din pacate pozele tale sunt prea mici si neclare ca sa-mi dau seama foarte bine ce mai ai pe acolo si mai ales din ce epoca. Pe vagoanele restaurant ar trebui sa scrie "Mitropa" dar in afara de asta ar mai trebui sa existe insemnele specifice fiecarei epoci. Parca pe cel albastru se ghiceste, vag, un "DB keks" (biscuitul DB) ceea ce ar sugera caile ferate germane din Germania de Vest dupa razboi, epoca IV. Ar trebui sa ne spui macar ce scrie pe vagon, in felul asta ne-am putea da seama mai bine.

Oricum insa am senzatia ca primul si al doilea vagon sunt de fapt acelasi vagon restaurant in alta coloratura ceea ce este ciudat, fiindca inseamna ori ca e acelasi vagon in doua epoci diferite, ori ai doua vagoane restaurant unul dupa altul ceea ce nu se prea poarta ...decat eventual la Orient Express, care este alta gasca in alta traista!
 
Schicht - DDR ! Jedes!
Art.426/873 WR4üPr13 MITROPA 772 - culoare lemn teck
Art.426/874 Idem - culoare weinrot
Art.426/875 B(C)4ü pr13 - blau (inexistent in realitate in aceasta vopsire)
 
Acum, ca stiti ca cautati, e simplu de aflat amanunte.
Spre exemplu:
http://www.ebay.co.uk/itm/SCHICHT-VEB-426-875-DR-BLUE-OLD-TIME-2nd-CLASS-COACH-ol-/130549429275

http://www.rbd-breslau.de/14-sitzwagen/sitzwagen_s_pr.html
 
al meu pare sa fie asta:
http://www.rbd-breslau.de/14-sitzwagen/s-112-001.html

dar ce scrie pe el e de pe alta planeta:)

<a href="http://smg.photobucket.com/albums/v203/kriss13/Hobby/?action=view&current=QuickShot2011-12-21at002430.jpg" target="_blank"><img src="http://img.photobucket.com/albums/v203/kriss13/Hobby/th_QuickShot2011-12-21at002430.jpg" border="0" alt="ciudatu" ></a>

E demontat pt intretinere, a stat intr-un pod vro 10 ani.
Nu are interior, geamul e din plastic transparent cam nasol.

Asa ca ma gindesc ori sa-i fac geamurile mate si sa-i trag niste zabrele gen vagon de posta (si o lumina chioara in interior) sau ii fac geamuri opace, vopsite ca si cum e dezafectat si e baraca lu nea Gigi strungaru'.