Ce mai vedem pe la CFR

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Pe vremurile de mult apuse erau trenuri sezoniere internaţionale. Opreau în unele gă’ri din RO doar pentru revizii, schimbă’ri de locomotive, rebrusare.

La Cluj, vara marfa care o gă’seai la polonezi la nudişti o gă’seai pe lâng㒠gară’.
10 minute cât stă’tea trenul, nu reuşea (nu vroia) miliţia să’-i goneasc㒠pe oamenii de afaceri (bişniţari) de lâng㒠tren.

Era un tren care venea din Polonia pe la Halmeu, fă’r㒠s㒠schimbe boghiurile, deoarece venea pe ecartament european 1435, pe la Cerna nad Tisou, şi mergea pân㒠la Burgas (BG).

E.
 
R1470 intr-adevar
http://www.dailymotion.com/video/xkv851_patuvane-do-burgas-03-09-2011-099_travel
http://www.railfaneurope.net/pix/new/09_sep10-misc/pix.html

Tare cum la CD, MAV si PKP dormitoarele DDR-iste sunt inca folosite chiar si in 2011 in timp ce la CFR ele ruginesc langa Basarab pentru ca un anumit nene sa poata sa aduca 71-31 vechi de 40 de ani si domnii din MT si mai sus sa-si poata trage ditamai parandaratul.
 
Ce mai vedem la CFR in luna septembrie:
la inceputul lunii septembrie am fost la casa de bilete cu 2 zile inainte de plecare sa procur biletele cu doua optiuni , aceea de mini-grup si anticipat pentru un traseu ales de mine si legaturile cele mai bune pe acel traseu, dar surpriza :roll:
nu am primit nici una nici alta, doar bilete la pret intreg pe motiv ca nu puteam lua minigrup ca erau prea multe intreruperi de traseu si nici anticipat pe motiv ca nu erau 3 zile pana la data plecarii.
stie cineva in ce conditii se pot procura bilete cu reducere 10% pentru anticipat si 10 % minigrup(2-5) ? cu cate zile inainte :?: :!:
 
valahul a spus:
Ce mai vedem la CFR in luna septembrie:
la inceputul lunii septembrie am fost la casa de bilete cu 2 zile inainte de plecare sa procur biletele cu doua optiuni , aceea de mini-grup si anticipat pentru un traseu ales de mine si legaturile cele mai bune pe acel traseu, dar surpriza :roll:
nu am primit nici una nici alta, doar bilete la pret intreg pe motiv ca nu puteam lua minigrup ca erau prea multe intreruperi de traseu si nici anticipat pe motiv ca nu erau 3 zile pana la data plecarii.
stie cineva in ce conditii se pot procura bilete cu reducere 10% pentru anticipat si 10 % minigrup(2-5) ? cu cate zile inainte :?: :!:

13 % reducere la cumpă’rarea cu anticipaţie peste 21 zile;
10 % reducere la cumpă’rarea cu anticipaţie de 11 pân㒠la 20 de zile;
5 % reducere la cumpă’rarea cu anticipaţie de la 6 pân㒠la 10 zile

astea sunt reducerile pentru anticipat

iar la mini grup se acorda 10% pentru 2 adulti dar sa fie achizitionat cu cateva zile inainte de plecarea trenului
 
karpaty, adrian78hd - multumiri pt raspuns! pt mini grup 2-5 pers. mi s-a spus de catre casiera ca nu poate oferi deoarece traseul este unul fragmentat (ori nu avea cunostinta).
traseul a fost: TG JIU-BUCURESTI-TARGOVISTE
-TG JIU-CRAIOVA P2084 (desi aveam varianta unui desiro A1696 "sobolan" am refuzat); a mers bine pana la CARBUNESTI,a fost tras pe linia 1 deoarece a venit acc din urma si conform regulilor cfr are prioritate, cand sa ia liber de plecare dupa acc, surpriza :roll: :confused: stationeaza 15 min. pt a intra din sens invers un tren de marfa (ceva militar kafor).
INTREBARE : de cand are prioritate marfarul in fata unui personal si acc :?:
Vine nasul pt controlul biletelor si il intreb: cum recupereaza 15 minute pana la CRAIOVA pt ca aveam legatura de acolo Rapidul de SEVERIN, vine si raspunsul nasului : nici o problema o sa vb cu operatorul de la CRAIOVA sa retina trenul.
pana la FILIASI a mai acumulat 15 min. intarziere,restrictii de viteza cauzate de infra. jalnica; am luat hotararea de a schimba trenul in FILIASI desii aveam pana la CRAIOVA pt ca la cum merge CFR riscam sa nu mai ajung la destinatie.
in gara FILIASI am avut o surpriza placuta sa fie la R792 DROBETA binecunoscuta TRANSMONTANA,am avut parte de vag. bou-vagon fara aer conditionat deoarece nasul si nasica nu stiau sa-l seteze de la panoul electric; asa am putut scapa de nasica cu acea mustrare verbala pt ca nu aveam bilet legal decat din CRAIOVA si in mom in care a inceput sa controleze de la FILIASI pana la CRAIOVA a fost distrasa de calatorii care erau iritati fiindca in vag nu funct.aerul conditionat; nasul a facut tot posibilul sa avem aer si pana la urma a chemat un electrician de la CRAIOVA de unde am putut ajunge in conditii decente la BUCURESTI.
INTREBARE: controlorii nu fac cursuri de calificare pt aerul conditionat (electronica) :!: :?: cum poti sa dai drumul la tren fara sa verifici daca functioneaza sau merge replica "lasa ca merge si asa" :!: :?:
Pt a nu mai pierde din calatori datorita proastei legat.intre trenuri sa nu existe o perioada lunga de timp si asteptare (stiu ca s-a disc si pe forum); in cazul meu pt 20 min trenul de TARGOVISTE nu il pot prinde si trebuie sa aleg, merg in GARA BASARAB sa iau cu schimbare in TITU unde ajung mai tarziu cu 1h si jumatate decat daca as prinde legatura la minut sau merg la microbuz (am decis de ceva timp sa nu mai aleg acest mijloc indif. de conditiile oferite de C.F.R.)
 
S㒠v㒠povestesc o mic㒠că’lă’torie... am trecut puţin prin Ungaria zilele astea (la Szeged, la ,,Trolibusz Nap"=Trolleybus Day). Am mers cu Dacia, singur în compartiment la AVA 200 pân㒠în Arad şi 2 cehi/slovaci/polonezi de acolo. Am coborât la Beckescsaba s㒠iau un personal de Szeged... M41 + 2 saloane (ceva gen 21-47, dar mai curat), plin vreo 30%. La întoarcere compunere asemă’nă’toare, umplere vreo 90%... de fapt, se circul㒠aşa şi nu cu automotor pentru c㒠se lucreaz㒠la podul peste Tisa şi sunt, de fapt, 2 trenuri, unul cu locomotiv㒠şi vagoane de Beckescsaba şi unul cu locomotiv㒠şi vagoane de Szeged + autocarele Neoplan de transfer (şi Ikarusul 256 de rezervă’). Revenim... din Bekescsaba a trebuit s㒠iau Isterul... vreo 3 dormitoare/cuşete relativ goale + WR care nu avea de vânzare nici mă’car şerveţele (d'apoi mâncare, ap㒠sau mă’car cafea) + 2 (DOUĂ) saloane 21-86 (plus înc㒠2 vagoane MAV pentru Lokoshaza). Vagoanele erau pline vreo 70%, devenite 95% de la Arad (s㒠vezi cum fugeau toţi la ultimul vagon). 13 ore de manele (DA, manele din telefon de la unii), bebeluşi care plângeau, copii care alergau pe acolo, mirosuri de usturoi şi cârnaţi stă’tuţim c㒠unii că’lă’tori avea casoleta cu ei şi candea tot vagonu şi, pe alocuri, că’ldur㒠mare c㒠pă’rinţii se plângeau c㒠climatizarea nu e bun㒠pentru copii, c㒠e prea frig. Sincer, aş fi preferat suburbanele MAV, dar pline tot cu că’lă’tori unguri şi deservite de personal MAV, c㒠acolo era linişte, disciplin㒠şi cură’ţenie şi bud㒠pe care, scuzaţi expresia, puteai s㒠pui curu' liniştit, c㒠era curată’, parfumat㒠şi nu era înfundat㒠cu mucuri de ţigar㒠şi gunoi. Nu mai zic c㒠la MAV încă’peam bine mersi 4 oameni pe 4 scaune, fă’r㒠s㒠ne amorţeasc㒠picioarele.

Cu ocazia asta declar c㒠nu mai circul în viaţa mea cu Isterul mai mult de Bucureşti - Braşov şi retur şi că’, data viitoare când merg la Sezeged, voi prefera s㒠stau 3 ore în Beckescsaba s㒠aştept Dacia pentru întoarcere.
 
Mie în ICE nişte nemţii şi-au trântit bagajele exact în dreptul meu (s㒠fie siguri c㒠nu m㒠mai ridic din acel loc :D ; ce s㒠faci dac㒠cinci valize f.f. mari nu încap în spaţiul destinat... :mad: ), ca s㒠nu mai spun c㒠o persoan㒠avea impresia c㒠locul pe care stau îi aparţine, deşi scria clar rezervarea pe un mic display LCD deasupra locurilor :confused:

în schimb, în privinţa locului destinat picioarelor, nu exist㒠grad de comparaţie ;-) Oare era chiar atât de greu pentru CFR s㒠fac㒠nişte vagoane cu mai puţine locuri şi cu mai mult spaţiu?!
 
E gandirea brontozaurilor comunisti cat mai multi calatori in putin spatiu!!
Cred ca cele mai confortabile locuri pentru mine au fost la clasa a 1 a vagon 36-16 au incaput si picioarele mele cu ai mei 1.92 scaune curate masuta pliabila cu din PAL sau melamina priza am ramas surprins pacat ca acolo eram doar eu si personalul CFR care merge cu autorizatie..
 
Se pare ca Transmontana a trecut la teste pentru trenurile de marfa, sambata dimineata era in zona Bucuresti Triaj.
Locomotiva era la un marfar DB, in fata avea o locomotiva seria 47 (nu am vazut numarul , cred ca era 47-692-5) cu o garnitura de cisterne GPL si cateva platforme.
 
Eu citisem odata nu mai stiu pe unde ca 692 este inchiriata de DB.
Luna trecuta am vazut la Arad un marfar RCA cu 2 locomotive 47 cu acele vagoane cu containere pentru rumegus, iarasi nu am vazut ce numere aveau pentru ca eram prea departe.
 
Pai RCA cred ca mai au 2 trase pe la noi naveta de rumegus e facuta de CFR Marfa mai rar mai vine un Taurus naveta de logane a ajuns la TFG ce mai fac e naveta de GPL cu 692..
La DBSR am vazut saptamana trecuta inchiriate masinile 40-588 40-752 ex Calatori si ieri la un tren de cocs SSK era 47-555 CTV 40-557 Cfr Calatori si BR189CTV..
Eu nu mai ineleg nimic am vazut si tren cu EACS-uri de CFR Marfa tras de Siemensul BR189 CTV
 
Am vrut azi s㒠merg în Ploieşti. Toate bune şi frumoase, pe la 6:30 AM m㒠mai uit odat㒠pe infofer s㒠m㒠asigur c㒠circul㒠trenul şi la 7:43, dup㒠ce mi-am scuipat plă’mânii alergând pe pasarelă’, sunt în Buc. Basarab h. Trenul trebuia s㒠vin㒠la 7:53, aşa c㒠îmi pregă’tesc banii de bilet. Se face 7:53, se face 8, se face 8:02... şi apare în staţie un personal de Piteşti. Cum personalul de Piteşti trebuia s㒠fie dup㒠cel de Ploieşti, întreb pe naş ce-i cu trenul de Ploieşti. îmi ră’spunde c㒠,,s-a anulat şi nu mai aveţi nimic pân㒠la prânz". Asta e, amân excursia cu o să’ptă’mân㒠şi ceva... odat㒠ajuns acasă’, am pus mâna pe telefon s㒠sunt la CFR. Mi se ră’spunde c㒠,,tr. 5021 nu au cu ce să’-l formeze c㒠s-au furat cablurile de la semnalizare în Griviţa, da' staţi s㒠întreb" se aud discuţii aprinse la celă’lalt capă’t al firului:
- Fată’, vezi c-a plecat!
- Cum a plecat?
- Pă’i nu ştiu, io am auzit c㒠ar fi plecat, da' întreab-o şi pe Geta de la ghişeu.
- A plecat 5021?
- Nu ştiu.
- La cât ai expediat 5021?
- Pă’i de mult, de vreo 20 de minute.

Dup㒠care mi se ră’spunde ,,a plecat, dar a plecat întârziat".
Deci... trenul de la 7:49 a plecat din Bucureşti Nord la 8:30! Ce să’-i faci, nimeni nu mai ştie s㒠scrie un ordin de circulaţie (mă’car atât s㒠facă’, dac㒠s㒠pă’zeasc㒠că’blă’raia nu-s în stare).

V㒠daţi seama că’, oficial, îMI BAG tot ce se poate bă’ga în CFR Că’lă’tori şi tot personalul să’u de la director la ultimul acar şi în toate neamurile lor pân㒠la gradul 6!!!!!!!!!!!

p5021_129.png
 
:D :D :D :D deci asta e ROMANIA nu ai ce sa faci.... Regiotrasu nu merge incolo la ora aia ? De ce nu ai ales si tu un tren de rang superior ? Bine ca si acolo se intampla sa plece intarziat dar probabil ca se intampla mai rar.... :D
 
Regiotransul e seara şi e accelerat.

Dac㒠alegeam un tren de rang superior trebuia s㒠plec de acas㒠mai devreme ca s㒠ajung în Gara de Nord (unde ajung mai greu decât în Bucureşti Basarab haltă’) şi s㒠plă’tesc minim 13 RON faţ㒠de 3,65 RON, totul pentru o diferenţ㒠de vreo 20 minute la timpul de parcurs. Å¢i se pare c㒠merit㒠diferenţa de bani?
Åži urmă’torul tren (dup㒠ora 7:50) era abia la 9.
 
e 3,65 trenul pana la ploiesti ?? habar nu aveam... e ieftin pentru 60 de kilometri...te mai miri ca e cfr-ul cum e ! la microbuz nu te-ai dus ? :D :D sau macar autocar ceva....
 
E 3,65 RON redus, întreg e dublu. La dub㒠e 15 RON (dac㒠nu chiar 18 RON, depinde de firma de dube şi de cheful şoferului... evident, nu exist㒠bilete acolo), cât la accelerat între. La R întreg nici nu mai zic, e vreo 22 RON şi vreo 26 la IC.