Confectionare roti osii!

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Eu am alta idee. Luati o roata spitata si o bagati intr-un mulaj (lut, kit, silicon, etc). turanti rasina si reproduceti o roata spitata. Asta e pasul 1.

Pasul 2. Mergeti la strungar si dintr-o teava de dimensiuni corespunzatoare va faceti exteriorul rotii.

Pasul 3. Luati roata de rasina si o piliti pana cand intra in cea de metal.

Pasul 4 Lipiti si dati cu bidineaua.

Obs. cine vrea sa colecteze curent sa-si puna lamele interiorul rotilor nu pe osie.

Iaca s-a rezolvat problema.
Insa eu am alta... nu cunosc strungari :( ca si eu am nevoie de roti spitate si pline
 
Ignora ce zice nenea ala acolo. Vezi primele osii si vei observa o lamela colectoare ;)

Uite poza

br18-451_liliput_alt_05.jpg


PS: solutia nr 2. Acelai Liliput BR 18, de data asta tender:

br18-451_liliput_alt_21.jpg


Ambele sunt solutii de colecate fara implicarea osiei

PS2: Are cineva strung :D? Hai ca facem o comanda colectiva sa iasa iefitn, si poate ii facem si lui Andrei o roata spitata la BR52-ul lui
 
Intrebarea mea este de data aceasta una concreta: a incercat cineva sa toarne roti spitate?
In teorie e simplu, pentru matrita am si eu cauciuc si intaritor. Problema apare ulterior, cand trebuie sa alegem materialul care se toarna si care va constitui roata. Exista posibilitatea sa apara bule sau incluziuni.

Daca se foloseste metal trebuie insa un material de matritare care sa reziste la temperaturile respective, ceva mai mari.
 
Buna,

Pentru turnarea metalelor moi(Plumb 327 Grade Celsius,Zinc 419 Grade Celsius,Aluminiu 650 Grade Celsius, eu prefer o matrita din ipsos(ghips).Eu cu aceasta matoda realizez bobitele de plumb pentru pescuit.Pana acum nu am avut probleme cu matrita, in sensul ca a cedat temperaturii mari, dar nu se stie niciodata :D :D :D :evil:.
 
Pai aia e treaba, turnarea formelor pretentioase este ea insasi pretentioasa. Adica este una daca torni spre exemplu un cub sau o sfera indiferent de dimensiune, inca daca torni forme complexe, cu multe zone de racordare, mai ales de dimensiuni mici problemele se complica deoarece materialul pur si simplu nu poate umple forma respectiva datorita tensiunilor superficiale, vascozitatii, a multor altor factori.

Eram curios daca cineva a turnat in regim home made astfel de roti spitate, fara sa foloseasca sisteme de centrifugare, adica daca este posibila folosirea de exemplu doar a unei mese vibrante.
 
Eu as incerca dar vreau sa ma documentez legat de rasina. Cred ca pentru diametrele mici e complicat dar pentru rotiile de tractiune mari 17mm, 20mmpoate e realizabil.
 
Nu vreau sa descurajez pe nimeni, insa chestia asta cu reinventatul rotii nu stiu daca e cea mai buna solutie; inteleg sa manufacturam lucruri pe care nu le gasim de cumparat, sau le gasim la preturi prohibitive, insa rotile chiar nu mi se par o avere.
 
da,si dupa toata tarasenia,colegul nostru ICRA isi va da seama ca a investiti in matrite si rasina vreo 2-3 seturi de roti cumparate de a gata.
asta e,modelistii cu par alb in cap dau sfaturi bune,iar novicii nu ii baga in seama :(
 
Ioteee despre reinvetarea rotii .... parerea mea de nespecialist este ca la scara 1:87 mai bine le luati de-a gata... orice faci la comanda sau faci acasa e mai scump decat un produs facut de cineva care e specializat pe asa ceva.... ganditi-va asa: ala are scule, are materiale, etc...

..in plus puneti problema ca nu aveti strungar...sa zicem ca il gasiti , chiar credeti ca o sa se bage cineva la facut asemenea roti ? O sa zica ca-s prea mici. Si dupa ce le-ati facut, chiar credeti ca o sa le centrati mai bine ca un specialist ?

uite experiente demult apuse la scara 1:32 .... http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2547&postdays=0&postorder=asc&start=60

Nu vreau sa va descurajez dar presupun ca aveti multi bani de dat pe tehnologie ca sa reinventati roata.

matrite...strunguri..rasini...tehnologie ... etc...probabil ca o sa ajungeti sa faceti o locomotiva in 30 de ani...sau cineva vrea sa sparga piata ?? :| :| poate abordam noi gresit tema mai stii... :D

succesuri !
 
ICRA a spus:
Ideea cu rasina pentru partea spitata cred ca e mai buna in defavoarea metalelor!

Ideea cu rasina este foarte buna la roti spitate dar pentru modele mai mari sau minim in scara 1:43.
De ce?
Deoarece rasina nu suporta, cel putin din ce cunosc eu, grosimi mai mici de 1,5 mm si asta la panouri nu la spite.
Cat priveste bulele la magazinul "Modelism" se gaseste, de vanzare, rasina care nu face bule si nu trebuie centrifugata, vidata sau turnata sub preiune.

Spor!