Saptamana Europeana a Mobilitatii 2011 - Iasi

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.

TATRA

Well-Known Member
Trenulist
7 Iulie 2010
559
1
IASI
www.wix.com
WEBSITE
http://www.wix.com/adriancrenganis/machete?ref=nf
YAHOO
death_rocker2003
LOCATION
IASI
Cu ocazia "Saptamanii Europene a Mobilitatii" (16 - 22 septembrie) clubul nostru a fost invitat de Primaria Iasi si RATP sa fie partener al evenimentului.
Vom expune doua diorame cu trenulete, doua cu tramvaie, machete statice, fotografii din domeniul feroviar si materiale de colectie.
Lucrarile noastre vor fi expuse in Piata Unirii, in patru corturi de 9 mp (3 x 3m).
Mai jos aveti afisul expozitiei noastre si programul activitatilor. Afisul oficial il voi primi in cursul zilei de maine.

 
Dupa un "du-te, vino" din partea primariei, ba se face actiunea, ba nu, am dat drumul expozitiei de modelism feroviar. Actiunea se desfasoara intr-un cort de 12x3 m situat pe strada Lapusneanu.

Vineri 16 sept
La ora 8 dimineata, spre surprinderea mea, cei de la primarie erau prezenti pentru a monta corturile. Pe la 11 am inceput montarea expozitiei cu ajutorul sotiei mele si a domnului Dorel de la RATP.


Sambata 17 sept







Atelier pentru copii




Duminica 18 sept


Galerie foto:
http://photobucket.com/MobilityWeekIasi2011
 
Program pentru pasionatii de tramvai si nu numai.
logo_phpBB.gif

http://tramclub.org/viewtopic.php?t=14675
 
Lasati masinile, salvati natura!

Lasati masina in parcare si mergeti mai mult pe jos, cu bicicleta sau cu transportul public! Numeroase activitati au avut loc zilele acestea in Iasi cu scopul de a transmite acest indemn, din respect pentru mediu si pentru sanatarea fiecaruia. "Saptamana europeana a mobilitatii" va culmina sambata cu o "Zi fara masini".

Dependenta fata de masina personala trebuie sa fie de domeniul trecutului. Iesenii sunt incurajati, in aceasta saptamana, sa lase masina in parcare, sa mearga mai mult pe jos sau cu bicicleta si sa se intereseze de istoria transportului public.

Adrian Mihai - purtator de cuvant RATP Iasi:
Calatorii ce vor fi prezenti in Targu Cucu vor avea parte sa circule cu tramvaiul, insotiti de instrumentisti, elevi ai Liceului "Octav Bancila", ce vor sustine un recital in acel mijloc de transport.

Ifteni Manuela, membra a cvartetului Chanson, Liceul "Octav Bancila":
Vom canta in tramvai si sper sa-i surprindem placut. Vom canta doua cvartete, unul de Haydn si unul de Dworzak. Vor fi surprinsi, va fi ceva nou, ceva nemaintalnit pana acum , si speram le va placea.

Cei interesati de istoria tramvaielor care au batut in lung si-n lat cetatea Iasilor, din 1900 pana in prezent, mai pot sa vada azi si maine o expozitie de machete, pe strada Alexandru Lapusneanu.

Adrian Crenganis, pres. Club de Modelism Feroviar Iasi:
Le-am pregatit trei diorame pentru promovarea transportului pe cale ferata. Doua diorame cu tramvaie, modele care au circulat in Iasi si mai avem un model care circula in Praga, si inca o diorama cu trenuri.

Maine iesenii vor putea sa se intoarca in timp si sa admire orasul dintr-un tramvai de epoca.

Adrian Mihai - purtator de cuvant RATP Iasi:
Tot maine calatorii nostri si in special cei mici vor avea bucuria sa poata circula cu tramvaiul de epoca, prezent pe toate traseele din Iasi in intervalul 12.00-18.00.

Toate aceste activitati au fost organizate cu ocazia Saptamanii mobilitatii, sarbatorita in toate tarile europene intre 16 si 22 septembrie, si care va culmina sambata la Iasi cu o "Zi fara masini ".

Gianina Petruca, Marius Archip, 21 septembrie 2011

http://www.telem.ro/telem/local/37155-lasati-masinile-salvati-natura.html
saptamana_mobilitatii_1.jpg

saptamana_mobilitatii_2.jpg

saptamana_mobilitatii_3.jpg
 
Stare
Nu este deschis pentru răspunsuri viitoare.