Imperiul Lupului

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
multumesc pentru sfaturi cosmin. prin interior, ca toate celelalte cladiri, este captusita cu o hartie neagra cu diferite desene in dreptul ferestrelor. am iluminat-o,ca un test, si se vede foarte bine. nici o crapatura,nici un colt, totul este ok.
 
iti trebuie un peron pe masura,kiar doua pentru asemenea gara.....fo´ 5-6 linii cum ziceau altii mai inainte.eu am 5 linii in gara si cladirea este de 3 ori mai mica decat a ta
 
asa o fi, dar in viziunea mea vor fi doar doua linii si un singur peron in prelungirea cladirii. in rest... c'est la vie! atat imi permite spatiul de care dispun, caci nu vreau sa ridic doar o gara cu x linii, ci vreau sa ridic in jurul ei si un mic oras si... ce idei mi-or mai veni.
 
Revin cu noi constructii pe teritoriul Imperiului.

Mai intai, peronul din prelungirea garii.







 
VICTORIA ...hmmm , interesant nume pentru gara . Important sa-ti placa tie 8)
 
cam englezesc,nu?

arata bine gara cu peronul in prelungire,pune-i lumini si ai sa vezi ce vis de gara o sa ai
 
bineinteles ca in final toate cladirile vor fi luminate, inclusiv peronul si intreaga gara, iar micul meu orasel imaginar va fi un adevarat vis.
 
sa continui cu prezentarea noilor realizari.

o casuta ( parca Erika scria pe instructiunile ei )





 
Iar in finalul prezentarii, Biserica in jurul careia se va ridica centrul oraselului meu cu iz medieval













 
super!

cam indraznet baiatul de pe balcon...are mainile in emisfera sudica a fetii...nu pierde timpul
 
de ce sa piarda timpul? doar are acum unde isi implinii unirea: o Biserica si o Capela. Sa tot aleaga.
 
N-am mai intrat de mult pe aici. Vad ca totul a evoluat si am ramas cam in urma. Dar sper sa revin in vara asta si eu cu noutati.
Stiu ca am tot spus ca ma apuc de treaba si tot am amanat, acum nu mai spun, ci sper ca pana in toamna sa fac ceva mai concret pentru diorama mea. Am ales sa fie o diorama cat mai simpla, ceva placut, dar nu prea complicat. Am renuntat la vechile planuri, am cladit altceva, pana la sfarsit va fi altfel.
Momentan tot ce am achizitionat sta in cutii, stranse pe sifonier, sau in bibleoteca inghesuite intr-un raft. Stiu ca trebuie sa le eliberez si sa le dau o soarta mai buna.


:roll:
 
astazi am fost in Bricolage si am achizitionat trei rindele groase de brad, lungi de 2 metri, din care am de gand sa fac picioarele platformei. In conceptia mea, pentru a fi mai sigura, am de gand sa-i fac sase picioare.
Problema este ca am vorbit cu un tamplar vecin cu mama in bloc si acesta se ofera sa-mi faca baza ( platforma ) dupa schema pe care mi-a aratat-o Rally. Toate bune, dar nu din materialele pe care mi le-as fi dorit eu, ci din pal. Nu prea imi convine si ma gandesc serios sa renunt la oferta. :-?
In schimb, azi am vazut in Bricolage destule scanduri serioase pentru a mentine greutatea dioramei. Cum Bricolage e si aproape de casa mea, ma tenteaza sa achizitionez materialele necesare si sa mi le ansamblez singur, dorinta hranita si de tatal meu care a reusit sa-si ridice o casa fara sa apeleze la firme de constructii.
Sfatul pe care il cer este: din ce lemn ar fi cele mai indicate scanduri pentru a ridica o platforma? Bradul este bun? sau trebuie un alt material? adica un alt lemn.

orice sfat e bine venit. va multumesc.
 
am achizitionat trei rindele groase de brad, lungi de 2 metri

corect este rigle :D

pai daca tot ti-a dat rally schema nu ti-a spus si materialele?

ce om rau domnule!

cel mai bine, ca sa fie usoara si sa aibe o rezistenta acceptabila, este sa folosesti scanduri din brad de 2,2-2,5 cm grosime si 8,0-10,0 cm inaltime
important este ca ele sa fie "tivite", adica sa aibe marginile luate la rindea - drepte si paralele - si sa fie rindeluite pe ambele fete -suprafata plana

se pot folosi si scanduri "semibrute" adica doar tivite dar exista riscul sa nu le gasesti de aceiasi grosime si sa te specializezi in scos aschii de lemn din maini :D

palul este bun daca nu ai de gand sa muti macheta

legat de picioare poti pun ecate vrei la cadru dar ai grija cu cat sunt mai multe cu atat reglajul pe orizontala este mai dificil
daca faci o macheta mai mare mai bine o imparti in module

moaaaa ce chef de scris am avut!

toate cele bune
 
iti multumesc pentru sfaturi LDH. am sa ma folosesc de ele. chiar speram sa-mi raspunzi la intrebarile mele. am sa folosesc bradul. chiar am vazut azi ceva scanduri de brad asemanatoare cu cele descrise de tine.

:( ce dor mi-e de trenuletele mele. stau saracele ambalate pe sifonier si eu nu-mi pot bucura ochii cu ele. dar cum ma intorc de la mare, ma repede la Bricolaj dupa restul materialelor si ma apuc de munca grea. :p
 
mai intai, nu ma pot abtine sa nu multumesc celui care a avut ideea de a cladi acest magazin Bricolage atat de aproape de casa mea. Ii doresc sanatate si Domnul sa-l ajute in tot ceea ce-si propune, ca nu stiu ce m-as fi facut daca ar fi fost nevoie sa alerg prin magazine aflate la o distanta considerabila fata de locuinta mea.

din 17 iulie si pana in prezent, au mai aparut cateva unelte in posesia mea:
- o bormasina Bosch
- o surubelnita electrica Bosch
- si tocmai ieri un ferastrau perpendicular electric Bosch

astazi am fost din nou in Bricolage si am cumparat cuie, as fi luat si restul de rigle de brad de care as fi avut nevoie, dar din cauza vremii nefavorabile, m-am temut sa merg cu ele prin ploaie. insa maine, daca vremea va fi placuta, voi fugi din nou in Bricolage, iar pana sambata sper sa ridic, cu ajutorul Domnului, scheletul a ceea ce mi-am propus sa realizez.

am renuntat la vecinul mamei si la rama din pal. am adoptat dorinta inimii mele de a realiza lucrarea asta cu propriile-mi maini si cu materialele pe care le doresc eu.

imi pare rau ca nu pot sa desenez ceea ce mi-am propus, dar voi incerca sa redau in cuvinte ideea mea care mi-a dat atata elan.

in final totul va arata ca un scrin. o lada bine etansata. in partea de sus se va afla diorama propriu- zisa, iar sub ea, un mic atelier in care voi depozita pe rafturi trenurile si uneltele trebuincioase dioramei.

in urmatoarele doua luni mi-am propus sa lucrez la partea inferiora. voi aduna, incet incet, din acelasi magazin, scandurile trebuincioase, groase de 2,2 cm, lungi de 2 m si 40 cm, late de 9 cm, din brad.

imi mai trebuiesc patru roti puternice care vor sustine toata greutatea si vor face ca scrinul sa poata fi deplasabil prin incapere.

partea superioara, a dioramei, o concep a fi usor de detasat de partea inferioara, in caz ca viitorul ma va forta sa-mi schimb locuinta.

voi incerca totusi, sa fac un mic desen pe care sa-l postez in zilele urmatoare.

sper ca ideea sa-mi reuseasca, mai ales ca mi-am propus sa-mi fac si un mic corp de bibleoteca daca lucrarea aceasta imi iese.

Doamne ajuta!