Nebunia mea

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
tocmai de aia am trecut la TT
am aceeasi placa de 2 metri x 1 metru dar arata cu totul altfel la TT :wink:
 
deoarece am avut si eu o colectie pe 12 mm sunt curios sa vad ce piese are COObra pe acest ecartament precum si realizarile in domeniul machetismului, pe acest ecartament.
succes. asteptam fotografii !
 
poze cu ce am in clipa de fata. in poze nu apar sinele si macazele.

locomotivele:
aburoasele:
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11702&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11704&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11706&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11708&r=

dieselul:
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11710&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11712&r=

electrica: (din astea am 2 bucati...in poze e doar una)
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11714&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11716&r=

vagoanele:
de marfa:
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11718&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11720&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11722&r=

de calatori:
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11724&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11726&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11728&r=

si un pod:
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11732&r=
 
pai vroiam sa-l vopsesc dar de dimineata mi-am rupt un deget de la piciorul drept ....asa ca doar daca gasesc vreun prieten cu masina ajung sa iau vopsele. pe de alta parte nu stiu ce sa fac cu inscriptiile de pe locomotiva daca o revopsesc.
oricum am avut de pregatit la ea, am curatat-o, am refacut contacte, am relipit un fur care se dezlipea, am pus un bec...ca nu avea nici unul. si am adaugat un lest de vreo 50g. dar parca o ia din loc mai greu acum desi sta mai bine pe sine. o sa mai vad daca il las sau nu.
 
in ultimele trei zile am reconstruit casuta la scara TT in poza alaturi de cea veche la H0. poza este facuta inainte sa o vopsesc:
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11934&r=

si o remiza. remiza am facut-o dupa masuratori facute de mine. am vazut pe site la trainergy remiza dar avea 11 cm pe cand BR 23-ul meu are ~21 cm deci nu intra decat jumate si era si doar de o locomotiva.
remiza are cam 25 cm lungime si cam 9 cm in varful acoperisului.intrarile le-am facut s ami se potriveasca la aburoase. acum imi dau seama ca nici nu stiu daca E94 intra in remiza :lol: . portile sunt facute din bete de chibrit si au fost destul de migaloase pentru ca in comparatie cu casuta nu am mai folosit sablon de hartie in spate pentru ca stau deschise si se vedea urat, deci a trebuit sa lipesc efectiv batisor de betisor. remiza am facut-o de data asta din carton ......care face parte din cutia imprimantei laser. are ~5mm grosime. s-a taiat destul de greu cu cutterul dar pana la urma am reusit.
urmeaza pozele (remiza are acum si acoperis si probabil pana mai pe seara o sa fie si vopsita):
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11926&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11928&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11930&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11932&r=
 
siiiiiiii e gata. mai trebuie vopsite usile si de vazut cum colorez si interiorul un pic sa nu se mai vada tipariturile (desi e carton lucios si e cam greu)
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11936&r=
 
o noua achizitie.
un T344 care eu zic ca e de lugoj luand in considerare calitatea fabricatiei. poate fii si altceva comunist in cazul in care lugoj nu a facut TT.
va fi vopsita in argintiu - rosu - alb. gaurile pe care le vedeti la faruri eu le-am dat in asteptarea unor leduri. tampoanele tot eu le-am pus pentru ca nu avea. dezamagirea cea mai mare este lipsa osiei din mijloc (din fabricatie zic eu pentru ca nu are gauri de prindere) desi are desenate pe lateral suspensia si butucul.
totusi nu sunt suparat de achizitie pentru ca am dat pe ea fabuloasa suma de 13 RON. si functioneaza.
va pun si poza cu iluminarea la vagonul postal facuta ieri.
aaa ....si o poza cu botul avariat al locomotivei diesel....de aia am luat vopselele.
dieselul avariat:
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11940&r=

T344:
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11942&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11944&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11946&r=

si vagonul:
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11948&r=

mai tarziu o poza cu inca o casuta facuta de mine azi. sau poate maine ca nu o termin azi :wink:
 
ok
am luat leduri de 3mm si cand am ajuns acasa am constatat ca sunt prea mari.
mie la TT imi trebuie de 1mm
totusi am fortat e94 care o am in stare mai proasta si o tin mai mult de teste si pentru piese si am obtinut aceste rezultate. (doar la unul din capete deocamdata)
se departeaza:
http://www.railwayfan.ro/image/?img=12004&r=
se apropie:
http://www.railwayfan.ro/image/?img=12008&r=

nu stiu de unde o sa fac rost de leduri de 1mm desi mi s-a spus ca exista dar nu avea nimeni la magazinele de pe teiul doamnei
mai caut.
am folosit rezistente de 1k
oricum am cam distrus cateva chestii peacolo dar pe dinafara nu se observa nimic si nici nu influenteaza mersul locomotivei.......care oricum este cam subreda.
 
azi am mai lucrat un pic...mai mult.
am reasezat sinele si am facut un traseu mai simplu cu mai multe linii moarte, am asezat si remiza(temporar pentru ca mai trebuie lucrat la postament) si am prins sinele in cuie.
se vede si noua casuta dar care este pusa acolo doar pentru pozele respective. momentan este la vopsit si mai am de terminat balconul si de pus usile.
enjoy.
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11980&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11982&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11984&r=
 
acolo in mijloc e o bretea (incrucisare) sau o dubla jonctiune ?
daca e o incrucisare si zici ca ai prins sinele in cuie, atunci cum pot intra pe circuit garniturile de tren de pe sina aceea din mijlocul machetei?
in rest, nu e rau... e chiar dragut ca idee. simplu si util.
continua !!!
 
intra ....cu mana. intentionat am facut asa. pentru ca am 6 locomotive si fiind pe analog trebuie sa am o linie pe care stau cel putin 2-3 fara curent
nu stiu daca se observa dar sinele de la remiza au sine intrerupte cu contact daca vreau sa scot vreuna din remiza. :wink:
 
ai putea sa pui un macaz dublu sau 2 macazuri simple si sa folosesti dispozitive de plastic (sau chiar 2 scobitori de lemn) de prindere a sinei si totodata de intrerupere a curentului care vine din circuitul principal, astfel incit sa poti controla din butoane curentul in acea sina, permitind ca atunci cind ai curent in circuitul principal, pe acest circuit secundar sa poti opri curentul si sa poti gara linistit cite locomotive vrei.
mai gideste-te! solutia este foarte simpla si eu o folosesc frecvent la sinele profil ,,U".
 
Materiale de baza pentru diorama

<t>Salutare tuturor,<br/>
<br/>
Imi poate spune cineva care sunt materialele de care as avea nevoie pentru suportul unei diorame? Dimensiuni aproximative la care m-am gandit 1.2m/2m, scara TT.<br/>
Adica "blatul" dioramei trebuie sa fie dintr-o bucata? Poate fi gandit ca mai multe parti care prin "imbinare" sa faca un intreg? Exista o grosime minima /maxima a blatului? De curiozitate am fost la un magazin cu diverse materiale de constructii si am vazut numai placi din PFL (parca asa ii spune).<br/>
Ce ziceti?<br/>
Multumiri,<br/>
Nicu.</t>