Caile Ferate "La Ursu"

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
sincer e o idee foarte buna, e un traseu destul de complex si mai ales rabatabil, ca cu totii stim ce probleme sunt cu spatiul la bloc; sigur, nu e o diorama, dar macar e un pas in plus fata de mocheta/parchet, care mi se pare chiar nashpa (praf, mizerie & shit)
apropos, cum te-ai discurcat pana acuma cu pusul/scosul sinelor de fiecare data ? ai avut ceva probleme cu contactele de la prea multe puneri/scoateri ?
 
N-am avut niciodata probleme cu contactele electrice dintre tronsoane, fiindca:
1) papucii metalici sunt bine ganditi, proiectati & realizati :aplauze:;
2) daca in momentul montarii sinelor observ cumva un papuc mai largit, il scot de pe sina, il strang la loc, il repozitionez si montez mai departe 8)
 
Si totusi pare a fi suficient loc pt. o diorama fixa daca mai renunti la ceva mobila "& shit" :idea: Eu as risca o negociere... :|
 
Situatia de la fatza locului este cea care este, deci... asta este :D
Totusi, am inceput sa ma gandesc la posibilitatea elaborarii unei diorame modulare, ale carei "blocuri" sa poata fi depozitate sub canapea, pe dulapuri etc., care sa-mi permita utilizarea sinelor curbe R2 & R3 sau chiar R3 & R4 Fleischmann Profi. Fiecare are dreptul sa viseze, asa-i? :fluierat:
 
E Brawa, asa-i? Conform tendintelor actuale sper ca-l umpli cu sunet, n-ar strica si un generator de fum gri/albastrui. De unde l-ai luat, tari straine sau tari romanesti?

Asteptam filmul cu sound, nu inainte de a ura SSpor!
 
O pseudo-solutie pentru dispunerea sinelor: o placa din pfl (parca asa ii zice la cartonul acela presat din care se fac fundurile de dulapuri) pe care sa se lipseasca sinele cu prenadez (moment). Placa respectiva poate fi pusa oriunde dupa un sifonier, dulap, sub pat, etc., sinele se pot dezlipi oricand fara greutate, nu mai trebuie refacute si desfacute sinele de fiecare data, se poate lipi si un covor de iarba, etc. numai avantaje!
 
O solutie ar fi masa cu doua nivele, gen, daca stii, cum aveau unii in casa masa de biliard ce venea cu un capac, transformand-o in masa de 12 persoane, dupa caz :D Cred ca e solutia cea mai buna, singurul compromis fiind spatiul, e ca si cum ai avea masa actuala dar deschisa tot timpul, la marimea maxima. Daca puteti trai cu asta, eu zic s-o faci, iar o asemenea masa nu cred ca ar rupe nici banca.
Si eu ma lupt cu lipsa spatiului asa ca m-am gandit la toate, inclusiv la partea cu modulele mici, care desi buna, poate cea mai buna idee, ia mult sa montezi/demontezi, si depozitarea tot un chin e, doar sa ai camara sau balconul liber.
NUmai bine!
 
Multumesc pentru idei! Mai sunt multe de facut pana la pornirea efectiva a lucrarilor, deci... sa avem cu totii putintica rabdare. Pana atunci, doresc sa trec la sonorizarea catorva locomotive, fapt pentru care... poate ca va intereseaza ce am prezentat aici :fluierat:
Candidatele la sonorizare sunt monumentalele locomotive cu aburi BR44 si BR41 Roco (poate ca vor primi si generatoare de fum :D), alaturi de locomotiva electrica 060EA Amintiri Feroviare 8)
 
eu propun varianta de blat + shine si doar iarba , se poate tine pe perete
sau in spatele unui dulap, macar nu strici sinele cu imbinat dezbinat....

faci o rama suptire de brad sub forma de 8 + placaj de plop usor si una doua o amplasezi , asa am avut eu multi ani diorama
:| http://forum.lokomotiv.ro/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3645&start=0
 
oricum schema e ff faina si ff practica
asteptam sa vedem ceva mobilizare :p
 
Ca urmare a re(rerere...)punerii în funcțiune a Căilor Ferate "La Ursu", m-am apucat de digitalizarea & sonorizarea simpaticei locomotive diesel BR216 Brawa :D
Am pus ingredientele frumos împreună...

... dupa care am demontat carcasa; am admirat interfata digitala, foarte frumos realizata, cu conectorul de 21 pini plus cel dummy aferent :aplauze: dar... stupoare :confused:!!! UNDE-i conectorul cu 8pt pini?!?

Pana sa ma gandesc la o rezolvare a acestei situatiuni, m-am bucurat de LED-urile warmwhite si rosu care lumineaza farurile prin intermediul unor ghiduri de lumina foarte frumos lucrate:
 
Ultima editare:
Conectorul cu 8pt pini fiind plasat la locul lui :D, am conectat frumos decodorul...

... și m-am deplasat cu locomotivă cu tot la calea ferată digitală...

Cu stația mea LenzSet100 am botezat-o "2" și am făcut primele probe, cu și fără sunet. Succes deplin!
 
Ultima editare: