Bine ati venit !

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
Bineinteles ca nu, dar am reusit sa invat cateva expresii feroviare in... maghiara :D, gen "jön a vonat!" ("vine trenul!") sau "a gÅ‘zmozdony szép" ("locomotiva cu aburi este frumoasa") etc. :D :D :D
Totusi, in germana mai stiu si altceva in afara de termenii feroviari pe care i-am insirat odata (schieberschubstange, gegenkurbel, guterzuglokomotiv, kessel, doppelkreuzweiche etc), si anume... textul celebrei colinde "Stille Nacht"
2.gif
. Si mai stiu ca "Frohe Weihnachten!" inseamna "Cră’ciun fericit!"
fest20.gif
, urare pe care in curand o vom adresa cu mare bucurie tuturor!
 
Mircea, nu ma praji la creieri din prima (a doua) seara...

Gegenkürbel
Güterzuglokomotive

si toate substantivele cu majuscula: Kessel, Doppelkreuzungsweiche (prescurtat DKW), usw...
 
bine ai venit in gashca de nebuni (daca ar fi sa ne luam dupa ce zice lumea)
dar noi nu facem asta nu ?
ai cam jumatate din varsta la care am luat si eu microbul (de fapt mint, microbul a fost dintotdeauna, dar atunci s-a manifestat virulent, si e din ce in ce mai rau :D dar nu ma plang), asa ca ai tot timpul sa experimentezi
la cat mai multe 'glasul rotilor de tren'
 
Multumesc pentru primire si sa stiti ca eu de mic copil am fost pasionat de acest microb ,de cand tatal meu m-a dus prima oara la depoul CFR din Teius,si acolo am vazut atunci multe lucruri,care la varsta aceea mi s-au parut magnifice :x ,iar tot la varsta aceea am participat si la cateva manevre.
Va dati seama ce a insemnat ca un copil ca mine ,atunci la vatsta de 7-9 ani sa fie urcat intr-un LDH-125 si sa participe la manevrarea unor vagoane pe viu si transportul lor pana la Revizia de vagoane,unde li se schimbau frecvent sabotii de frana.
Va multumesc tuturor pentru primirea pe care mi-ati facut-o,
Si va urez numai bine si o zi buna in continuare.
 
e ceva sa fii "ajutor de mecanic" la o varsta destul de frageda, chiar si pe un ldh
eu si acuma imi bag unghiile in gat ca pe vremea cand am calatorit cu ice-ul (din pacate doar ca pasager), virusul trenulistic era complet latent asa ca nu m-am putut bucura cum se cuvine de acea calatorie, si nici macar o poza nu m-am gandit sa fac, macar pentru posteritate; acuma cred ca ar chema aia politia daca m-ar vedea pe langa un tren de mare viteza, as fi prea suspect la cat de mare ar fi bucuria; ca deh, dupa cum ziceam, pentru un profan e prea greu sa inteleaga microbul trenulistic; numai dupa ce ai trecut prin asta poti sa intelegi (si eventual si sa compatimesti :D)
 
Salutare!

Am cont de cateva saptamani si imi cer scuze ca nu m-am prezentat pana acum.
Ma numesc Neacsu Vladut, an de fabricatie 88, de origine brailean, iar acum locuiesc in Bucuresti, de unde nu cred ca mai plec cativa ani buni.
Sunt student la constructii, deci nu prea am legatura profesionala cu trenurile, precum multi dintre voi. Totdeauna mi-au placut lucrurile in miniatura, machetele, dar din pacate nu am mai facut modelism de nici un fel pana acum. Decat vreo doua machete de case din carton cand eram mic.
De ceva timp m-am tot gandit sa fac diorame, initial am vrut sa fac o diorama a unui santier, fiind domeniul meu, apoi cautand materiale pentru ea am descoperit modelismul feroviar , pentru care pot sa zic doar ca am sentimente, fiind la inceputul relatiei, nu pot sa zic ca m-am indragostit, inca.
Acum am in plan sa imi creez o diorama la scara N, datorita spatiului redus din apartamentul meu cu doua camere. Vreau sa incerc sa o fac din module, sa pot sa o ansamblez si dezansamblez foarte usor si sa ocupe cat mai putin spatiu stransa.
Din pacate, si imi cer scuze fata de voi, garniturile care vor circula pe diorama n-au inca mare importanta pentru mine, sunt interesat mai mult de realizarea unui mediu inconjurator (atat natural cat si antropic) cat mai realist. Vreau sa realizez cu propriile maini 90% din elementele dioramei.
Ma intereseaza foarte mult sa creez cladiri, poduri, CF si drumuri cat mai realiste si dupa cunostintele ingineresti pe care le am din facultate.
Apropo daca aveti intrebari sau nelamuriri legate de constructii nu ezitati sa ma intrebati, chiar daca nu stiu eu sa va raspund pe loc, am prieteni la toate departamentele, inclusiv Cai Ferate, Drumuri si Poduri.
Sunt in procesul de a imi cumpara un start set SH de la care sa incep, iar atunci cand voi cumpara destule elemente si voi avea un plan de la care sa pornesc voi crea un topic unde sa prezint demersul lucrarilor si sa discutam pe marginea subiectului.

Multumesc mult administratorilor pentru intretinerea acestui forum si celorlati forumisti activi pentru tinerea lui in viata

Cu respect,
Vladut.
 
O noua piatra de hotar pe forumul asta, iata ca am ajuns si la mesajul cu numarul 1000. Si peste o saptamana garnitura mea virtuala pe acest forum va avea 2 vagoane. Stau acum si ma gandesc cu nostalgie la gandurile mele trenulistice de acum 2 ani si la ce prostii ziceam pe vremea aia, si ce-i mai grav este ca la fel voi gandi peste 1-2 ani despre ce zic in prezent :D. Dar asta e viata, suntem aici sa ne perfectionam.
Am invatat multe in anii astia, si pentru asta trebuie sa va multumesc voua tuturor. Dar sa nu disperam, mai sunt inca multe de invatat, deci activitatea mea pe forum sper sa ramana macar la fel de fructuoasa ca pana acuma.
N-am uitat promisiunea facuta la mesajul cu nr 500, cand am zis ca la 1000 sper sa ma apuc de diorama. Din pacate insa timpul ne omoara, si sa nu ma injure colistasii ca nu ma tin de cuvant, dar momentan nu se poate. As fi vrut macar sa-mi pot prezenta ce am strans in ograda in anii astia care au trecut, dar uite ca timpul si imprejurarile nu ma lasa sa fac o sedinta foto asa cum as dori. Si din pacate tot materialul rulant cam zace prin cutii si asteapta vremuri mai bune.
Dar hai sa nu disperam, intotdeauna exista o speranta, asa ca macar o vitrina se anunta intr-un viitor nu foarte indepartat. Sa speram ca o diorama o sa o urmeze in cel mai scurt timp.
Si inchei multumindu-va inca o data, si sa ne vedem sanatosi si la mesajul cu numarul 2000 (la cata logoree am uneori cred ca as reusi acuma targetul asta intr-un singur an :D). Numai bine la toata lumea.
 
Un salut plin de respect pentru toti cei care indragesc modelismul.
Ma numesc Eugen Niculae, an de punere in functiune 1965, de origine campinean, locuiesc in Ploiesti, langa Gara de Vest. Sunt inginer de foraj, lucrez intr-o companie multinationala, tot in domeniul petrolului.Am inceput cu aeromodelimulul acum vreo... 35 de ani, navomodelim, putin automodelism.Incercarile cu modelismul feroviar au inceput acum vreo....20 de ani, dar cand stai la bloc apare problema spatiului pentru realizarea unei diorame. Acum am scapat de acest stres, anul acesta sunt croit sa-mi realizez diorama.Am achizitionat cate ceva, am preferat scara HO (PIKO), imi plac indeosebi locomotivele cu abur.

Cu respect
Eugen
 
vladutnea a spus:
Sunt in procesul de a imi cumpara un start set SH de la care sa incep, iar atunci cand voi cumpara destule elemente si voi avea un plan de la care sa pornesc voi crea un topic unde sa prezint demersul lucrarilor si sa discutam pe marginea subiectului.

Cu respect,
Vladut.

Bun venit pe forum!

Fii cu bagare de unde cumperi SH-ul.
 
Salut ! :D
Sunt un modelist inrait si vreau sa alung la profi ,si aflu mult mai mult despre modelismul feroviar din Romania si Europa. :razz:
Sper sa nu se simta complexat dl LDH de semnatura mea. :oops: :fluierat:
 
Adrianis a spus:
Salut ! :D
Sunt un modelist inrait si vreau sa alung la profi ,si aflu mult mai mult despre modelismul feroviar din Romania si Europa. :razz:
Sper sa nu se simta complexat dl LDH de semnatura mea. :oops: :fluierat:

In nici un caz LDH nu are cum sa fie "complexat", dar vezi ca creezi confuzie cu avatarul, care dupa cum observi are alt utilizator si in drum spre Bozovici, s-ar putea sa ma opresc sa-ti cer drepturi de autor ! :wink:
In rest, bine ai venit !