Pcg si diorama lui

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
@rally

cam cat dureaza pana ajung aici?

sa ma apuc de strans banii :( 5*25 = 125*35 = 438RON
 
Sunt produse de Arnold si au un consum de maxim 50 mA cu toate led-urile aprinse , adica 18 bucati. Mai ai posibilitate de control a doua device-uri externe cu un consum maxim de 150 mA (cuple automate, etc.)
 
Salut tuturor ,

Deoarece incepe week-end-ul m-am gandit sa trec la nivelul urmator al lucrarilor.
Digitalizarea computerizata. Sunt proaspatul posesor al unei centrale Fleischmann si al unui soft (din pacate trial) de control computerizat.In clipa de fata am definit macazele si trenurile sa le pot controla prin computer, iar acum lucrez la rutele automate.Manualul are doar 263 de pagini asa ca am de lecturat.Poze mai jos :

img_3190.jpg

img_3191.jpg
 
felicitari pentru jucarie............
e mai tare ca Digi boxul piko?............
si mult mai scumpa?..........
 
Uimitor , dar este mai slaba ca Power Digi Box-ul de la Piko.Prima constatare nu are senzor de telecomanda. Se poate adapta un senzor extern. O alta problema este soft-ul din ea. Nu poate fi facut update decat de la Fleischmann. Cel de la Intellibox nu merge la ea.In general are aceleasi comenzi ca si digi box-ul. Iar la pret sunt la fel.
 
Aventura continua. Sapaturile m-au dus pe meleaguri nestiute inca de multi dintre noi. Dupa lectura de 260 de pagini, am inceput cu adevarat testele de programare la automatizare.Rezultatele sunt spectaculoase daca aveti curiozitatea sa va jucati cu asa ceva.

Mai jos poza cu diagrama dioramei si definirea blocurilor de cale.Nu sunt terminate inca , dar sunt in teste. Pentru finalizare astept un modul de feedback pentru conectarea cu statia digitala.In dreapta se pot vedea 10 locomotive configurate pentru lucru cu statia digitala. Mai am de lucru la iconite.

rail1.jpg
 
Noua achizitie. Trafo Fleischmann pentru statie digitala. Comparativ cu T4 de la Piko , este la fel ca putere , dar mai scump.

IMG_3231.jpg
 
Sal ,

Dupa testele din seara asta revin cu vesti bune. Turnanta Fleischmann se poate digitaliza.Se poate controla cu orice statie digitala , nu neaparat cu computerul. secretul: inlocuirea butonului de comanda cu doua decodoare de lumini (relee).
Schema mai jos:

schema01.jpg
.

Filmul cu testele maine ca sunt rupt. :D
 
Dupa cum am promis , filmuletul cu turnanta comandata de calculator.Scuze pentru calitate , dar nu am avut suficienta lumina. Mentionez ca se poate comanda si din Digi 1 cu telecomanda.Si poza cu releele folosite la montaj.

img_3236.jpg


Filmul:

http://www.cpsolution.ro/movies/MVI_3234.avi
 
Piesa serii. BR-78 Fleischmanncu sunet , din pacate nu a mea. Doar la teste.

img_3238.jpg

img_3239.jpg


Si filmul. Are 8 sunete din care fluier , anunt in gara , pompa , etc.

http://www.cpsolution.ro/movies/mvi_3240.avi
 
sal pcg da ce e cu situl unde ai pus filmele eu fac download cu 1.5 k :-x ??? si am banda garla
 
Mai terminat cu locomotiva imi dau demisia , ma apuc sa joc sah :p
O sa visez urat la noapte pentru ca nu e a mea :D
 
tare locomotiva, mai ales ca are sunet.Fleischmann e tare in locomotive cu aburi....restul lasand de dorit,ca si preturile de altfel
 
Sal ,

Cu toate ca a trecut ceva vreme si nu am mai postat , iata ca nu am stat degeaba.
Primul film cu diorama complet digitala. Absolut tot ce misca pe ea este comandat de computer. Intervale de timp , macaze , sunetul locomotivei , etc. Trenul stationeaza in fiecare statie de destinatie un timp specificat la programarea traseului.


http://www.cpsolution.ro/movies/MVI_3426.avi

Si al doilea cu diagrama de pe computer, in modul de urmarire al trenului si circulatie la interval de timp.

http://www.cpsolution.ro/movies/MVI_3427.avi