Nebunia mea

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"
tocmai m-am facut cu un BR92 pe TT de la un amic.....dar cred ca e pe curent alternativ ca nu vrea sa se invarta motorul desi am pus curent direct pe carbuni :cry:
 
poze cu tunelul....este gata dar nu vopsit sau aranjat cu iarba, copaci, nisip sau ce mi-o veni mie:
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11142&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11144&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11146&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11148&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11150&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11152&r=

si cu locomotiva:
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11154&r=
 
Sfat...

<t>Salutare tuturor m-am intors din concediu<br/>
Imi place ca m-ai avem un membru care s-a apucat de treaba... diorama (coobra)<br/>
Cateva idei .. o propunere doua 3 - nu strica <br/>
Foloseste la constructia tunelelor materiale mai rezistente si mai elastice <br/>
Structura din carton + ipsos o sa ai surpliza ca dupa ceva timp o sa inceapa sa-ti crape sa se faramiteze. Foloseste structura din zapada artificiala sau plastic .... dar nu carton ..<br/>
Gipsu-l fa-l mai diluat si baga-l in fasii de tifon,carpe...etc pe care le intinzi (este mai elastic in timp si nu crapa) plus ca folosesti mai putin material (conteaza la greutatea finala)<br/>
La colorat - iti recomand (magazinele specializate pe pictura, fondul plastic ...) vopsea acrilica - este in tuburi mari ca si tempera in diferite nuante si se dilueaza cu apa ...., dupa uscare se pot sterge cu carpa umeda de praf,mizerie.....etc ..ca nu se mai dilueaza<br/>
Interesanta alegerea"blatului" dar esti sigur ca in timp nu o sa ai surprize de la schimbarile de (umezeala si temperatura) .. ma refer la deformari si crapaturi .... eu iti propun sa-ti iei fasii de PFL ...</t>
 
Salut.
multumesc de idei si sfaturi. in principiu daca totul merge dupa cum este planificat nu o sa ramana la fel in vreo 6 luni. este planuita o mutare la casa.
chiar din cauza greutatii si rezistentei o sa incerc sa fac un tunel din fibra de sticla. dar tot e bun asta de acum ca o sa fac forma dupa el. :wink: il am ca model.
 
poti incerca sa faci tunele si pentru 2 tronsoane , iar daca faci un tunel mai lung nu uita undeva (nu la vedere) sa-ti lasi un loc lateral unde sa intervii in caz de "dezastru feroviar" ...
 
COObra a spus:
tocmai m-am facut cu un BR92 pe TT de la un amic.....dar cred ca e pe curent alternativ ca nu vrea sa se invarta motorul desi am pus curent direct pe carbuni :cry:
deci e pe curent continuu. am buchisit la ea ieri seara de m-a luat cu capul si pana la orma a mers. acum se odihneste pe o platforma si merge....tot pe sine. pe vagon platforma dar pe sine :twisted:
 
stie cineva la ce folosesc chestiile alea galbene din punga?
http://www.railwayfan.ro/images/usr/Michael/TGV%20-%20Thalys/DSCF5517.jpg
 
Sincer am mai vazut astfel de pungi cu chestiile alea galbene , pe o parte au o gaura (ptr. cui banuiesc) - nu vor sa para capete de sina (linie moarta ?????
O parere dar nu stiu ce alt ceva ar putea fii......... :idea:
 
GALBENELE

<r>Punga e cu clipsuri de prindere sina mehano (pt intarire , nu mai permit indepartarea sinelor ) Galbenelele... <E>:lol:</E> sunt pt a acoperi si fixa firele de alimentare sina , in situatia ca nu te joci pe mocheta... <E>:oops:</E> <br/>
rally</r>
 
ba dar tare :idea: sunt baietii astia de la Mehano.
In sfarsit am mai aflat o chestie (omu cat traieste tot invata)
Multumim
 
iata ce am in momentul de fata:
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11388&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11390&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11392&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11394&r=
casutele le voi reface din placaj pentru ca nu imi mai plac.....acum ca le-am vazut gata au crescut pretentiile.
podurile chiar trebuiesc facute pentru ca br218 este prea grea sa fie sustinuta doar de sine. merge la probe dar nu vreau sa o gasesc pe jos. tunelul este refacut din spuma poliuretanica. am folosit pe cel vechi din ipsos ca si matrita. sinele sunt asezate in acest fel pana reusesc sa mai fac rost de ceva macaze....vreo 3 imi mai trebuie. le are Paul.
 
pai de fapt este facuta dupa planurile primei casute dar am dublat lungimea chiar cu gandul de a o face o mica gara la o linie moarta. poate undeva langa tunel. cealalta casuta ma gandeam sa o pun oarecum pe tunel....care in real life ar fi si munte.
 
Cu o idee pot sa vin si eu ??
Daca tot esti priceput in constructii cu lemne - un mic funicular (cablul - lita de pe bobina) iar stalpii din lemn (ca la teleschi) ar da bine de pe un deal impadurit....
 
azi am luat un set de sine de la pcq (Cristi) si am asezat la sine de mi-a venit rau....intr-un final cred ca mi-a iesit cam ce putea iesi cu materialele date.
maine vopsesc gara si ma apuc sa fac niste stalpi de curent ........a si ma duc pe la magazinele de electronice sa vad daca gasesc un bec de 16v sa bag in casuta.
poze va pun maine ca-s obosit.
 
iata si pozele:
gara in timpul fabricatiei.
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11516&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11518&r=

doua vederi de ansamblu cu toate sinele si macazele pe care le-am achizitionat intre timp:
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11520&r=
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11522&r=

o vedere de sus asupra garii si garniturilor:
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11524&r=

o poza de la nivelul "solului" cu gara care este ridicata la nivelul vagoanelor si vopsita (inca nu are usi, ferestre si scari):
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11526&r=

o poza la iesirea din tunel (inca nu e vopsit total):
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11528&r=
 
Frumoasa gara , eu nu am rabdare sa o fac din placaj eu , n-am avut ce face si am luat-o gata facuta , cica , ca tot trebuie sa lipesc piesele :D .

Spor la treaba in continuare si sa vedem cat mai multe chestii frumoase de la tine .
 
iata ca am facut contract cu electrica si am tras si lumina la gara :lol:
deci....
stalpii la lucru:
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11536&r=

fasungul becului a fost facut dintr-un diblu mare gasit prin casa:
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11540&r=

legatura exterior-interior este facuta prin intermediul a doua holzsuruburi:
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11542&r=

stalpii in ansamblu (de fapt se vad doar vreo 3):
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11544&r=

detaliu al stalpului cablat:
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11546&r=

si .....voila. avem lumina prin lita de la stalpi:
http://www.railwayfan.ro/image/?img=11548&r=

becul cred ca este de lanterna de 26V cumparat din targ din Obor cu 1 RON iar alimentarea se face cu un transformator ramas de la o imprimanta veche HP care scoate 24V. mai am 3 becuri....deci urmeaza.
 
Eu mai am destul de mult de lucru la diorama.Deocamdata i-am scos toate ssinele (incepusera sa rugineasca),iar zilele trecute m-am gandit sa o dau cu un spray pe toata(atunci cand vor ramane shi partile goale pe langa iarba sa nu se vada urat).MAi am de cumparat copaci(am vreo 20 dar li s-a dus baza),omuleti shi alte lucruri.Ea este destul de veche si daca observat a fost taiata la jumatate pt ca nu putea fi transportata... :D

Pun niste poze mai vechi


PS: PAriu ca porcusorul meu de Guineea musca mai tare?
[/url]