Vigneta cu depou 50 x 20 cm

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

strofo

Active Member
29 Februarie 2012
96
16
Ploiesti / Bucuresti
LOCATION
Ploiesti / Bucuresti
Vreau sa va prezint prima mea lucrare modelistica: o mica vigneta 50 x 20 cm, o linie si un mic depou. Fiind la inceput de drum am decis sa incep cu ceva mic pe care sa testez mai multe tehnici la un buget redus si in timp scurt.


Sursa de inspiratie e cea de aici http://www.carendt.com/small-layout-scrapbook/page-114-march-2013/
IMG_005.jpg


Asa ca iata versiunea mea :) (mult mai mica si simplificata).
- Depou Piko Burgstein HO
- sine Piko A-Track
- baza - polistire extrudat de 5cm
- baza sine - polistiren de parchet verde
- pamantul - zat de cafea din espresor / faina pe alocuri
- copacei: sarma + aracet cu faina; foliajul: material filtrant de acvariu + foliaj Noch
- iarba statica Noch



Sinele sunt momentan prinse cu bolduri. Sincer inca nu stiu exact pana unde ar trebui sa pun pietris pe linia care intra in depou :)


Depoul inca nu e prins pe vigneta, va fi prins cu magneti neodim de 5mm.


Graba stica treaba, am pus prea mult aracet atunci cand am lipit pamantul asa ca dupa uscare am ramas cu o gaura :)

Si detaliile cu copacii, insa culorile sunt mult mai vi in realitate
 
Salut

E buna ideea de a face asa ceva pentru inceput, de test si pana acum are potential de a iesi bine.

As avea 2 recomandari:
1. Desi cred e tarziu acum, pentru a oferi un aspect cat mai "dinamic/natural" vignetei, dar si dioramei in general, e bine ca liniile sa fie amplasate in unghi fata de suprafata pe care se pun. Si in poza de la care ai pornit se observa acelasi aspect.
2. Pentru zona remizei, nu prea exista in realizate o prisma de balast clar definita. De obicei se intampla ca balastul sa fie continuu, la nivelul traverselor, iar pe margine sa se continue cu pamant.. In cazul tau, poti sa-l faci "pierdut", cu o panta usoara.

Spor la lucru!
 
Multumesc mult Radu pentru ambele sfaturi. Din pacate pt prima e prea tarziu si oricum nu am spatiul necesar (latimea 20cm) insa e o idee f buna, o sa am grija data viitoare.
 
Desi a trecut ceva timp de la ultima postare, depoul inca nu a primit o balastare insa am mai avansat putin. De fapt cladirea vine dintr-un kit Piko:
5979_23171.jpg


Asa ca astazi vreau sa va prezint versiunea mea a garii din kit. Restaurantul garii mi se pare putin prost pus: nu mai lasa loc pe peron si oricum pare ciudat sa pui o usa care da direct in linie (mai ales ca pe usa aia de obicei ies betivi). Am decis sa nu adaug anexa asta la gara ci la depou. Din pacate nu se potriveste decat intr-o singura locatie, iar macheta de mai sus nu mai suporta adaugiri (va trebui sa o iau de la zero). Gara mai vine si cu un fel de sopron a carui utilitate nu o prea vad, va deveni deci un butic de gara, cu tigari, bere si dulciuri.


Si o imagine de ansamblu alaturi de peron:


Buticul e prins cu magneti neodim in caz ca doresc sa-l scot. Si iata si nelipsita lui masa de prieteni care discuta politica, fotbal, medicina... (la o bere invizibila pt moment, ideile sunt binevenite). I-am lipit pe o bucata de "geam" ca sa nu-i pierd.


Stalpii sunt facuti de mine din leduri de 3mm, betisioare de urechi si seringi.


Ca sa dam cezarului ce-i al cezarului, toate astea se datoreaza unui ajutor de nadejde:
 
Cateva detalii/poze cu stalpisorii: aprins si stins.
light_post_diy.jpg


Si lista componentelor folosite:
20150420_075124-e1429601009497.jpg


Betisorul de urechi este gol pe interior si actioneaza ca un ghid de lumina pentru ledul din capat. "Becul" stalpului este de fapt o bucatica alba de hartie care reflecta lumina, singura sursa de lumina fiind ledul. Totodata, ajuta mult la difractia luminii in plasticul seringii; atentie, un plastic total transparent nu ajuta, lumina trebuie sa difuzeze in material.
Ledul l-am "lipit" de betigas printr-un tub termocontractant care creeaza o baza similara cu cea a stalpilor reali insa principalele atuuri sunt ca prezinta o izolare luminoasa f buna si faptul ca ledul se poate scoate din stalp (se poate inlocui daca se arde).
Per total arata f bine pe macheta, stalpul este cu 1mm mai gros in diametru decat cel static care vine de la Piko insa "becul" meu este mai bine proportionat. Ca si luminozitate efectul mi se pare genial (la luminozitatea standard a ledului, obtinuta la 20mA), nu e la fel de puternic precum un led direct, poate undeva la jumatate din intensitate.