Expozitie Machete Feroviare la Muzeul Tehnic

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

Radu161

Moderator
Super Moderator
Trenulist
25 Mai 2007
1.858
220
Bucuresti/Arad
r161trains.wordpress.com
WEBSITE
http://r161trains.wordpress.com/
YAHOO
radu161
LOCATION
Bucuresti/Arad
In weekendul 8-9 decembrie 2018 Clubul Feroviar Bucuresti impreuna cu Muzeul National Tehnic prof. Ing. Dimitrie Leonida din Bucuresti organizeaza o epozitie cu machete feroviare.
Alaturi de alte cluburi si pasionati din Bucuresti si Ploiesti vom prezenta o diorama modulara scara H0 pe care vor rula trenuri romanesti si straine, dar si exponate statice in vitrine (locomotive, vagoane, cladiri feroviare si vehicule rutiere).
Zilele viitoare vom reveni si cu alte detalii.

 
Frumos poster, eu de acum zic felicitări și la mai multe.
Radu spre să faci și multe poze 8) .
 
Eu nu am cum sa ajung, as vrea, dar nu pot :( .
Catalin are dreptate ca de obicei si eu vad doua muzee propice pentru asfel de evenimente Tehnic si Militar (la Miliatar imi place mai mult locatia :D , stiu Tehnic e in parc aproape de filaret :D ).
In ultima perioada am vazut ca M Tehnic este foarte activ si deschis la noi provocari, sper in viitor sa dedice o sala pentru "modele in miscare".
 


Weekendul viitor vom fi prezenti la Muzeul Tehnic intre orele 9.30-17.30.

Vom expune o diorama modulara la scara H0 (1/87) cu o lungime de aproximativ 40 m, avand circuite pe linie simpla si dubla, cu contributia a 3 cluburi de modelism feroviar, dar si a altor pasionati.
Vor circula trenuri romanesti si straine, pe langa care vor fi expuse si diverse elemente statice.

Va asteptam!
 
GFN mulțumesc pentru poze. Aș fi vrut și eu să fiu acolo.
Felicitări CFB sper la anul evenimentul să crească.
Îmi place vagonul școală și stația Costinești, există articole pe forum despre ele?

Legat de atingerea modulelor data viitoare bari de lemn care să limiteze accesul că aici dar spațiul oferit pare mic.

Lipsește wethering-ul :fluierat:.
 
Am fost la expozitia de trenulete, sambata. Foarte frumos lucrate, felicitari realizatorilor, n-am reusit sa-i cunosc prea bine, aglomeratia fiind foarte mare, din cauza asta cam deraiau trenuletele, copiii se impingeau in machete. Dar a fost frumos oricum. Felicitari celor implicati in proiect. Abia astept sa merg la urmatoarea expozitie. :)
 
Salut

Per ansamblu a fost ok, suntem multumiti de cum a iesit si anul viitor o sa fim in sala mai mare din cadrul muzeului.
Postez in continuare ceea ce am transmis si pe pagina de facebook a clubului, in general adresata publicului care nu a mai avut contact cu astfel de expozitii:

Multumim tuturor care ne-ati fost alaturi la aceasta expozitie si Muzeului National Tehnic pentru gazduire. Pentru noi, Clubul Feroviar Bucuresti, a fost o expozitie-pilot, fiind pentru prima oara cand initiem si organizam o expozitie, mai ales ca a fost intr-un timp foarte scurt. De asemenea, a fost si o noutate amenajarea unei expozitii modulare in Bucuresti, in afara spatiilor de la Muzeul CFR si am fost placut impresionati de numarul vizitatorilor si de interesul acordat.
In urma opiniilor citite pe internet, trebuie sa facem o serie de lamuriri: aceasta expozitie a fost amenajata de asociatii non-profit si grupuri de voluntari, astfel ca timpul si finantele sunt tot timpul limitate…. Spre deosebire de alte expozitii statice la care s-a facut referire (Sinaia, Muzeul CFR), diorama modulara prezentata a fost montata cu o zi inainte, avand un timp limitat pentru testarea unui circuit complex. Dar este de retinut ca aceasta diorama este unicat, desi modulele individuale se vor mai regasi si la alte expozitii, configuratia in care au fost aranjate va diferi tot timpul si de fiecare data vor fi adaugate elemente noi.
Pe de alta parte, am considerat ca pentru o expozitie-pilot, ar fi interesant de prezentat o parte din module in diverse stadii de executie, pentru ca publicul sa poata vedea modul in care se lucreaza si care sunt pasii pentru a ajunge la rezultatul final. Cel mai probabil a fost un caz singular, pentru ca la urmatoarele expozitii intentia e ca toate modulele sa fie complet finisate si cu cat mai multe detalii.
Totusi, in ciuda micilor probleme tehnice si de spatiu, consideram ca aceasta expozitie a fost un success si intentionam ca anul viitor sa revenim intr-un spatiu mai mare si cu mai multe exponate interesante.
Zilele urmatoare o sa afisam mai multe poze de la expozitie pe pagina clubului, mai ales pentru cei care nu au reusit sa ajunga.
 
Expozitie Machete Feroviare la Muzeul Tehnic - editia 2019

Muzeul National Tehnic "Prof. Ing. Dimitrie Leonida" isi redeschide temporar portile pentru expozita cu machete de trenuri. Expozitia va avea loc in primele 2 weekenduri din luna octombrie. Vom prezenta machete de trenuri, cladiri feroviare, camioane, masini si alte anexe, pe o diorama functionala, dar si in vitrine ca exponate statice la diverse scari. Expozitia va avea loc in sala de expozitii temporare din cadrul muzeului.
Va asteptam!
 

Atașamente

  • Afis 2019 mic.jpg
    Afis 2019 mic.jpg
    1,6 MB · Vizualizări: 27
Multumim pentru poze!
Din pacate si noi am avut surpriza neplacuta de a vedea ca iluminarea principala nu functioneaza. Acum aproape 2 ani, cand am fost sa masuram sala, becurile mari care erau mai jos functionau...nimeni nu s-a gandit ca acum nu merg...
La urmatoarea expozitie o sa punem mai mult accent pe acest aspect, ca sa fie experienta completa.
 
[...]
Am pus linkuri la poze pentru colegul Felippe.
[...]

Multumesc.

Am inteles din cateva discutii pe care le-am avut pe forum de-a lungul ltimpului, colectionarii de material rulant sunt reticenti in a schimba aspectul de model de colectie, sau, dupa caz, de jucarie al materiaului rulant - aici ma refer la "weathering" ("patinare / imbatranire"), fie ca sunt vagoane, fie ca sunt locomotive. Dar nici macar cladirile? Ca "la soare te poti uita dar la ele ba", asa sunt de stralucitioare (in afara de trei sau patru - am observat un canton, statia Lunca, un depozit de combustibil, o statie terminus, poate mai sunt si altele). In opinia mea cam au un aspect de kitch dar cred ca, de fapt, cauza este ca diorama nu este terminata, corect?. La fel cu iarba: in natura nu exista suprafete atat de mari cu iarba atat de uniform distribuita. Toate aceste "perfectiuni" ies si mai mult in evidenta cand remarci ca sinele sunt "ruginite" - desi intre sine ar trebui sa mai apara zone "murdare" de ulei, praf de frana, umezeala, etc.

Nu as vrea sa critic dar la cate expozitii am fost, in afara de dioramele rezervate copiilor, unde acestia fac "cu randul" la controlul trenurilor din gama "Thomas, the Tamk Engine", nu am vazut vreodata ca materialul rulant, vehiculele auto, lucrarile de arta, cladirile, etc sa fie toate ca atunci cand au iesit pe poarta fabricii sau, dupa, caz doar ce au fost finalizate.
 
Salut

Cel putin la CFB mai e destul de lucru la module, in special in zona de detalii, dar si weatheringul este unul dintre aspecte. Pana in acest moment si probabil si anul viitor, pentru noi e important sa avem un anumit numar si tip de module pentru a putea face circuite variate. Dupa care o sa revenim la fiecare in parte pentru a adauga detalii. Legat de aspectul ierbii, nici lumina proasta nu ajuta, cel putin in gara avem vreo 3 variatii de iarba si in poze nu se observa, par toate la fel.
Legat de materialul rulant, acolo e chiar la latitudinea fiecaruia si nu poti impune. Eu personal sunt fan weathering, dar abia am reusit sa incropesc o garnitura MAV pentru expozitia asta, dar sper ca anul viitor sa primeasca si weathering.