Circuit cu mai multe boostere?

  • In perioada urmatoare o sa vi se solicite modificarea parolei. Pana la modificarea parolei, userul poate figura ca si blocat, odata modificata parola, userul este reactivat automat.
    Pentru orice problema va rog folositi butonul "Contact"

docmarius

Member
22 Iunie 2012
22
0
Timisoara
LOCATION
Timisoara
Am o nedumerire ce ma macina de ceva vreme.

Am inteles ca pe o diorama se pot crea mai multe segmente, fiecare controlat de un booster. Pentru a face treaba asta, este suficienta izolarea segmentelor si conectarea boosterelor la segmentele respective?

Se tot spune sa nu se conecteze mai multe iesiri digital impreuna...
Adica nu se intampla nimic grav in momentul in care trece o roata peste izolare si creaza de fapt un scurtcircuit pe o scurta perioada de timp? Recunoaste boosterul momentul respectiv si inverseaza faza semnalelor si polaritatea tensiunii prin resurse proprii daca ele nu concorda? Sau sunt necesare si alte masuri de "preventie"?

Multumesc
Marius
 
Ma bag si eu in seama aiurea, dar nu vad in DCC la ce ti-ar trebui boostere decat in cazul in care ai prea multi consumatori si trebuie crescuta puterea semnalului. In acest caz, fiecare segment pe care e conectat un booster se izoleaza de celalalt, iar pentru a evita scurt-circuitele generate de trecerea trenului dintr-un sector in altul, trebuie respectata polaritatea (daca ai scurt, intorci mufa cu 180 in booster si ai scapat). Din pacate, vorbesc din teorie, pentru ca nu am traseu suficient de lung incat sa am nevoie de boostere :D
Daca dai un google dupa "Boosterul 10765" gasesti un pic mai detaliat.
 
Merci Mircea. Asa teoretic am priceput ideea, eram curios de experienta "hand-on" :lol:
Exact asta era problema, in docmentatia boosterelor nu zice nimic de intors firele boosterului si eram curios.
De exemplu daca la o bucla de intoarcere izolez bucla la ambele capete si o alimentez cu un booster separat functioneaza treaba asta?